Konkurransen fra nasjonale og multinasjonale aktører om annonsekronene blir stadig tøffere – og det handler kort sagt om å levere best mulig effekt til en konkurransedyktig pris. For å klare dette, må vi også analysere hjernens og øynenes respons på reklamen.
Visst er tradisjonelle mediedata som unike brukere og antall nedlastinger fortsatt viktig. Men vi er samtidig godt på vei inn i en ny tid hva mediedata gjelder. Historiske data er godt å ha. Live-data som gjør at annonsebudskapet treffer nettopp den personen som annonsøren ønsker kontakt med er enda viktigere.
I Amedia ønsker vi i tillegg å vite mer om hvordan hjernen og øynene reagerer på hvor annonsen ligger – og på ulike annonseformater. For å gjøre dette, trenger vi mer kunnskap om hvordan hjernen fungerer i brukersituasjonen – og det samme gjelder øynene. Derfor har vi nå, sammen med TNS Gallup, valgt å se nærmere på såkalt neuromarketing.
Her har vi målt testpersoners øyebevegelser og hjerneaktivitet. Rett og slett for å forstå hvordan nettavisleseren reagerer på ulike reklameformater, konsekvenser ved plassering av de ulike reklameformatene samt hvordan plasseringen er i forhold til de redaksjonelle oppslagene.