Statkraft signerer ny reklameavtale – to byråer deler kontrakten

Publicis Kitchen får fornyet tillit og Trigger ønskes velkommen for første gang.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Statkraft statet året med å jakte byråpartnere og satte både reklame- og designkontoen i spill. Tidligere i år ble det kjent at Anti har  sikret seg designoppdraget, og nå kan merkevaredirektør Christine Sørvaag Sperre, avsløre at reklamekontrakten også er signert. Kontoen skal deles mellom Publicis Kitchen og Trigger de neste årene.

- Vi er veldig godt fornøyde og er sikre på at disse to byråene er en god kombinasjon. Publicis Kitchen kjenner vi godt fra før, og Trigger har vi et veldig godt inntrykk av, sier Sørvaag Sperre til Kampanje.

Les mer: Reklame- og designbyråer kjemper om Statkraft-millioner: - Et annerledes selskap i dag

- Bedre rustet og mindre sårbare

Publicis Kitchen har dermed forsvart kontoen som de har hatt gjennom to perioder. Reklamekontoen delte de sist med SMFB Dinamo, frem til sistnevnte gikk konkurs i fjor høst.

- Vi har lenge jobbet med to byråer fordi vi har såpass store leveranser og mye produksjon. På denne måten er vi mye bedre rustet og mindre sårbare.

- Hvordan blir oppdragene fordelt mellom byråene?

- Først skal vi bli enda bedre kjent, også skal vi se nærmere på ulike leveranser og avgjøre hvem som skal jobbe med de ulike oppdragene for oss.

Totalt var det seks byråer som kjempet om Statkraft og i siste runde sto det mellom fire byråer. Etter det Kampanje kjenner til var de andre byråene Pol og Los & Co, i tillegg til Kitchen og Trigger. Avtalen går bredere enn reklame og innebærer også variert innholdsproduksjon og konseptutvikling for egne og betalte kanaler.

- Vi har behov for faste partnere som kjenner oss og industrien godt, og som klarer å formidle innhold omkring energi og klima på en enkel måte. Vi har ingen store reklamekampanjer i planene, men vi trenger kontinuerlig produksjon av innhold.

- Det kan også være fristende å presentere de sprøeste ideene

Kitchen-sjef Odd Rune Farsund, er svært glad for å få fornyet tillit, og omtaler Statkraft som en betydelig kunde.

- Det er en kunde vi er veldig glade i - også er vi litt ekstra stolte av at de holder på med akkurat det verden trenger – nemlig store, grønne, bærekraftige energiprosjekter. Det er en ære å få fornyet tillit og det er alltid litt ekstra stas å bli valgt av noen som kjenner oss godt fra før, sier Farsund til Kampanje.

Publicis Kitchen har levert reklametjenester til Statkraft i det norske markedet siden 2019, og dette er altså andre gang energiselskapet forlenger med byrået.

- Selv om relasjonen er god vet man at det alltid er en risiko for at kunden kan forelske seg i et annet byrå. Det kan også være fristende å presentere de sprøeste ideene – bare for å vise seg skikkelig frem, men vi kjenner selskapet, eierskapet og rammebetingelsene og presenterte videreutvikling av den reisen vi har hatt med de noen år nå. Når man jobber med en statelig eid kunde som har et så viktig og komplisert oppdrag, er det mange hensyn å ta som man må ha i bakhodet. Dette er en kunde som krever mye klokskap i bunn for kreativiteten.

Han ser frem til samarbeidet med Trigger, men er klar på hva som må til for å lykkes.

- Vi har ulik profil og kommer sikkert til å løse ulike oppgaver. Vi i Publicis Kitchen er godt vant til å samarbeide med andre byråer, og vi gleder oss til å jobbe med Trigger fremover. Det viktigste er at alle ønsker å samarbeide så det ikke blir konkurranse mellom byråene – for det taper alle på, avslutter Farsund.

- Et oppdrag og en kunde som passer oss veldig bra

I Torggata satt jubelen løst da beskjeden om samarbeidet kom fra Statkraft.

- Statkraft er en utrolig spennende kunde, og vi gleder oss til å jobbe med fornybar energi og samfunnsoppdraget Statkraft har, sier daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen til Kampanje.

Kommunikasjonsbyrået har tidligere jobbet med flere kunder fra energibransjen.

- Jeg tror vi har mye å bidra med inn på kommunikasjonssiden, samtidig som det blir veldig inspirerende å jobbe med en sterk kommunikatør som Statkraft, jo er. Det er en solid kommunikasjonsavdeling som vi ser frem til å jobbe med. Dette er et oppdrag og en kunde som passer oss veldig bra, og vi er skikkelig stolte over at Statkraft velger Trigger.

Dette er første gang byrået har Statkraft på kundelisten, og det er første gang Trigger deler en kontrakt med Publicis Kitchen.

- Vi er vant til å dele kontoer og vi liker å samarbeide med andre miljøer. Kitchen har jobbet med Statkraft i mange år, og de har gjort en veldig solid jobb – så vi er sikre på at dette blir et spennende og lærerikt samarbeid.

 

- Det er en skikkelig kommunikasjons-nøtt

Statkraft er til stede i 21 land og er størst i Europa på fornybar energi. Sammen med Kitchen og Trigger skal selskapet servere spennende historier om energi og klima.

- Det er en skikkelig kommunikasjons-nøtt, og vi trenger hjelp til å knekke koden med å skape forståelse for energi- og klimautfordringen verden står i – uten at folk mister motet. Energibransjen er kompleks og kan være vanskelig å forstå. Vårt mål er at enda flere får forståelse for klimautfordringene, de løsningene som finnes, og hvilken rolle Statkraft spiller i dette, sier merkevaredirektør Sørvaag Sperre.

Statkraft lyste ut anbudet i midten av januar og bestemte seg i månedsskifte februar mars. De har vært bevisst på å følge bransjebudene og ha en ryddig prosess.

- Vi har full forståelse for utfordringene byråene går gjennom med omfattende anbudsrunder. Vi har fulgt retningslinjene så godt som mulig for å finne balansen mellom å holde en enkel prosess samtidig som vi har blitt godt nok kjent med byråene.

Kontrakten har en varighet på tre år med mulighet for forlengelse. Statkraft ønsker ikke å opplyse om kontraktens verdi.

Statkraft signerer ny reklameavtale – to byråer deler kontrakten