Det skriver Statkraft og Anti i en pressemelding.

Energileverandøren Statkraft har valgt Anti som sitt nye designbyrå. Det skjer etter en byråkonkurranse som startet før jul. De forteller at de var i dialog med både nasjonale og internasjonale byråer, men at valget til slutt falt på Anti.

- Statkraft har vært gjennom en enorm utvikling de siste årene både her hjemme og internasjonalt. Som Europas største produsent av fornybar energi, med operasjoner i 21 land, er tiden inne for å gjøre et større løft av merkevaren vår, sier global merkevaresjef i Statkraft, Elisabeth Gathe.

- Vi ønsket å finne en designpartner med kompetanse på strategisk merkevareutvikling og som forstår hvordan vår forretningsstrategi kan omformes til design som kommuniserer våre ambisjoner, legger hun til.

Statkraft skriver i meldingen at det blir svært viktig å utvikle en merkevare som fremstår konsistent på tvers av alle land, ettersom deres merkevare er relativt lite kjent i markeder utenfor Norge.

- Å få være med og utvikle Statkraft sin nye identitet mot et internasjonalt marked viser vår styrke innenfor merkevarestrategi og design. Dette blir en utfordrende oppgave og et arbeid vi opplagt gleder oss til å dykke inn i. Allerede nå ser vi at Statkraft har enorm stolthet i organisasjonen og denne må vi klare å formidle gjennom merkevaren, sier Kenneth Pedersen, administrerende direktør i Anti.