Reklamebyrået WAL nærmer seg 100 millioner i byråinntekt: - Konstant i utvikling

Solide resultater fra reklamebyrået WAL både økonomisk og kreativt i fjor.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det engang lille og nye reklamebyrået We Are Live som i dag bare går under navnet WAL tok reklamebransjen med storm med sitt Coop-stunt på Grünerløkka. Siden har pilene pekt oppover for de fire partnerne Christoffer Stenholt, Andreas Borgen, Christian Bernt og byråleder Herman Mueller Stormyr. Helt ferske regnskapstall viser at byrået som så dagens lys i 2014 har vokst år for år og nå nærmer seg en byråinntekt på 100 millioner kroner.  Byråinntekten for 2022 endte på 93,2 millioner kroner og WAL gjør dermed et stort byks på nesten 23 millioner kroner på listen over landets største byråer.

- Fremgangen i WAL er et resultat av høye ambisjoner, tempo, stabilitet, frihet og kultur, sier Stormyr til Kampanje.

Alle byråer har enn så lenge ikke levert tall for fjoråret, så WAL-gründeren legger i det minste et stort press på byråene Anti, Publicis Kitchen, Los & CO og Schjærven med tanke på holde tritt med WAL og være med å kjempe om å være landets nest største reklamebyrå etter Try.

- Vi opererer med en flat struktur og gir hver enkelt albuerom, ansvar- og beslutningsmyndighet. I en bransje som er preget av omstilling har visjonen vår om å være i konstant utvikling blitt viktigere enn noen gang, sier han.

- WAL nærmer seg 100 millioner i byråinntekt og kan bli Norges nest største reklamebyrå. Hva tenker du om det?

- Størrelse er ikke en ambisjon i seg selv, men det er klart at det finnes mange fordeler med å ha en viss størrelse. Vi er mindre sårbare og vi kan ha en god bredde i marketingkompetansen på huset, og kanskje viktigst av alt så har vi vanvittig mange flinke folk samlet på samme sted. Det vil selvfølgelig også på sikt være med på å bygge en sterk merkevare i en konkurranseutsatt næring, sier reklamesjefen. 

På Kampanjes store byråundersøkelse endte WAL på en sjetteplass i rangeringen av landets beste byråer. 

Les også: Try med ny milepæl i Byråprofil – går til topps for 20. gang

- Reklametrettheten større enn noen gang

Fortsatt jobber WAL med Coop og her leverte byrået bedre enn kanskje noen gang med sitt reklamekonsept «Sparenaboer» som Grand Prix, Gull, Sølv og Diplom i ANFO Effekt.

- Når det gjelder reklamepriser har det også vært et fantastisk år, sier Stormyr.

Byrået hentet også hjem metall i reklamekonkurransene Gulltaggen og i Gullblyanten og det gir tydeligvis utslag også på topplinjen. Omsetningen til selskapet vokser også til 173 millioner kroner og selskapet leverer rekordresultatet 17,2 millioner etter skatt. Her skal det legges til at det i denne omsetningen også ligger en del mediekjøp byrået gjør på vegne av sine kunder.

- Skal vi henge med må vi kontinuerlig optimalisere måten vi jobber på og ikke minst ta inn over oss at reklametrettheten i befolkningen er større en noen gang og at kreativitet brukt med hensikt er det viktigste hjelpemiddelet vårt for å nå ut på vegne av kundene våre, sie Herman Storemyr Müeller.

- Den kraftige veksten i omsetning, er det et resultat av at WAL også er blitt «litt mediebyrå»?

- Veksten kommer først og fremst fra den kreative enheten i selskapet, både leveransen av kreative konsepter, innhold og design vokser. «Litt mediebyrå» har vi vært lenge og også her har vi hatt en fin organisk vekst. Det ligger i kortene at media blir en økt satsning fremover. Kundene vi jobber med jobber ikke i silo på posisjonering, reklame, media, design og innhold, så da kan ikke vi gjøre det heller, sier han.

Les også: Får Grand Prix for Extra effektiv reklame: - Et forbilde for alle som jobber med markedsføring

Nye partnere:

Henning Selvåg, Hanna Wennstam og Kristian Haukland, Kaja Isnes, Jenny Waters, Sigmund Malkenes, Katharina Skaset og Anna Johansen ble alle nye partnere i WAL i fjor.

Slipper til nye partnere

Han sier byrået har utviklet seg også «rent organisatorisk» der faget ikke lenger er bare «konsentrert rundt reklame».

- Det handler både om å bredde fagkompetansen, men også å organisere den i ett kundeteam, som er mangelvare selv i de multidisiplinære kommunikasjonshusene. I WAL får du strateger som setter kurs og posisjon, og spesialister som leverer på denne kursen, både kreativt kommunikasjonsarbeid og mediekjøp, alt i samme selskap og samme kundeteam, sier Stormyr. 

I tillegg til partnerne er også Just Cruzin’ Production-grunnleggeren Øystein Tynning inne på eiersiden av byrået.

- For å ruste oss for de kommende årene har vi gjennom selskapets partnerprogram også fått enda flere ansatte inn som eiere, per nå teller vi 15 eiere i WAL. Dette skaper både utvikling og kontinuitet, sier han.

Nye kunder som kom inn i 2022 var blant annet Prior, Stabæk Fotball, Opplysningen 1881, Gill-Gruppen og Fabel.

Les også: WAL får åtte nye partnere: - Alle har gjort en solid jobb

Her kan du se regnskapstallene til WAL for 2022. Alle tall i MNOK. Reklamebyrå med rekordresultater

WAL 2022 2021 Endring i %
Omsetning 173,1 130,3 + 33
Driftsresultat 21,8 18,4 + 18
Resultat e. skatt 22,1 18,4 + 20

 

Reklamebyrået WAL nærmer seg 100 millioner i byråinntekt: - Konstant i utvikling