Tina Stiegler skal skape vekst for ny byråkjempe: - Naturlig at vi beveger oss tyngre inn på teknologi

- Det var en god match, sier den tidligere Schibsted-toppen om henvendelsen fra Media Bergen-eieren.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Denne uken ble det kjent at Tina Stiegler overtar jobben som konsernsjef for Media Bergen og byrågruppen Apriil etter Magnar Øyhovden. Stiegler forteller til Kampanje at hun har kjent til Media Bergen-eier Ove Grønnevik i noen år. Da det ble kjent at dagens sjef ville forlate selskapet til fordel for en sjefsjobb i Fjordkraft, ble hun kontaktet av byrågründeren.

- Hun har en faglig bakgrunn og en personlighet og kompetanse som passer godt til oss. Hennes navn var det første som dukket opp i hodet på meg, sier Grønnevik til Kampanje.

- Det passet bra. Det var en god match, sier Stiegler.

Apriil så dagens lys i 2020 da seks byråer i Media Bergen-konsernet ble samlet under én paraply. I dag teller Apriil i underkant av 100 ansatte fordelt på syv byråer i Oslo, Bergen og Stavanger.

Media Bergen er i tillegg største aksjonær i byråer som Per Høj, Foll og Ludens. Totalt omfatter konsernet rundt 30 selskaper og en totalomsetning på over 400 millioner kroner.

- Skal spille enda bedre sammen

Mange kjenner henne fra Schibsted, der hun blant annet har vært Head of Next Media og COO for Schibsteds norske virksomheter. men hun kommer sist fra jobben som konserndirektør i Umoe med ansvar for Umoes restaurantvirksomhet. Tina Stiegler sluttet i Umoe i fjor i forbindelse med at selskapet solgte restaurantvirksomheten til Scandza. Det var aldri aktuelt å bli med over, forteller hun.

- Det er et lite sprang fra hamburger og pizza til kommunikasjonsbransjen, tar du med deg noe erfaring fra restaurantbransjen?

- Jeg jobbet jo nesten 20 år i Schibsted. Det er kanskje primært det jeg har lært der som jeg kommer til å få bruk for nå. Det å jobbe tett på teknologi, oppstartsselskaper og vekst, og kreativitet i vid forstand. Jeg har også jobbet mye med å bygge organisasjon og kompetanse, og få til vekst på en sunn måte. Det håper jeg å få til. Samtidig som man skal bevare det som er bra med det eksisterende og bygge videre på et godt fundament.

- Magnar Øyhovden trekker frem erfaringen din med å få selskaper til å spille sammen. Blir det en stor utfordring i Apriil?

- Det er en av styrkene vi skal bygge videre på. Jeg gleder meg til å se på dette de neste månedene og forstå mer av hvordan vi kan utnytte styrkene våre på tvers til det beste for kundene våre. Apriil består av mange selskaper med ulik spisskompetanse som kan spille enda bedre sammen enn i dag til det beste for kundene, sånn at man får et bredere verdiforslag.

Les også: Byrånettverket Apriil lanserer reklamebyrå med tidligere ledere fra MK Norway og New Work

Ser mot teknologibransjen

Apriils avtroppende sjef har også sagt at konsernet har som mål å kjøpe to-tre selskaper i året, og den målsetningen står fortsatt ved lag, ifølge den nye konsernsjefen.

- Vi skal vokse på en lønnsom måte. Jeg har bakgrunn innen teknologi og vekst, så det er noen av de områdene vi kommer til å se mer på. Det er naturlig at vi vil vurdere å bevege oss tyngre inn på teknologi, sier Stiegler.

- Hva slags teknologiselskaper er det snakk om?

- Det får vi se på. Vi er allerede gode og tunge innenfor enkelte teknologiområder i dag. Nå skal vi se på hvilken retning vi skal bredde porteføljen vår i.

- Stort potensial for videre vekst

Tina Stiegler er fra Bergen, men bor i Oslo. Det skal hun fortsatt gjøre, selv om Apriil har sitt hovedkontor i Veslandets hovestad.

- Røttene til selskapet er i Bergen og hovedkontoret er i Bergen, gründeren er fra Bergen og jeg snakker bergensk. Men jeg kommer til å bo i Oslo og så kommer jeg til å være to dager i uka i Bergen, sier Stiegler.

Hun legger til at halvparten av selskapene i Apriil ligger i Oslo.

- Hva tenker du er Apriil sin styrke i byråkonkurransen?

- En av grunnene til at jeg har lyst til å jobbe med Apriil er at de har en ekstremt fin kultur og sterke kreative krefter. Det er blitt gjort et veldig godt grunnlag og det er et stort potensial for videre vekst. Det er det som motiverer meg.

Tina Stiegler har tatt på seg flere styreverv de siste årene. I dag sitter hun både i TV 2-, Posten-, og Santander-styret. Hun forteller til Kampanje at hun er i ferd med å tilpasse styreverv-porteføljen til sin nye jobb, men hun vil ikke gå i detalj på hva det betyr.

Tina Stiegler skal skape vekst for ny byråkjempe: - Naturlig at vi beveger oss tyngre inn på teknologi