Lille Tante Randi ble størst på Gulltaggen: - Tanta mi hadde bedt meg roe meg ned

Reklamebyrået Tante Randi med sine 15 ansatte dro fra selveste Try i årets Gulltaggen-konkurranse. Ble kåret til «Best in show». Se video med vinnerne her.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Den digitale markedsføringsbransjen i Norge kunne onsdag kveld endelig samles til fest og prisutdeling når årets Gulltaggen fant sted på Høymagasinet ved Akershus festning i Oslo. Bak prisen står interesseorganisasjonen Inma som delte priser både i «Innholdsmarkedsføring», «Design og Teknologi», «Mediastrategi» og «Reklame og Kommunikasjon». I tillegg fulgte det også en rekke andre priser.

- Det er deilig å endelig kunne samle hele bransjen fysisk igjen etter to år med pandemi. Vi merker at alle er klare for og møtes igjen, sier sjefen for Inma, Camilla Grund, til Kampanje.

I fjor var det Anorak og Einar Film som strømmet seg til topps i Gulltaggen med sin pandemiinspirerte konserttjeneste Vi er live og konseptet «Et helt annet sted», mens den store vinneren i år derimot ble det lille reklamebyrået Tante Randi. Reklamebyrået, som ble startet tilbake i 2018 av Tore Woll og siden har vokst både i kunder og ansatte, ble nemlig mestvinnende byrå under årets Gulltaggen med hele tre gull, to sølv og to bronse. I tillegg stakk Tante Randi av med spesialprisene «Årets nyskapning» og «Best in show».

- Jeg kom ut av tellingen, sier gründer og kreativ leder Tore Woll i Tante Randi til Kampanje etter prisutdelingen.

Han har en lang karriere bak seg i norsk reklamebransje og var mange år i McCann før han sluttet for å starte opp byrået Hausmann sammen med sine to McCann-kolleger Terje Banken og Arne-Inge Christophersen, men for fire år siden tok han imidlertid motet til seg og startet opp helt for seg selv.

Her kan du se en video med gründer og kreativ leder Tore Woll i Tante Randi og daglig leder Joachim Skageng etter seieren i årets Gulltaggen. 

Best in show med mangfoldskampanje

For halvannet år siden hentet Woll inn Joachim Skageng som daglig leder av Tante Randi. Også den nye Tante Randi-sjefen er imponert over uttellingen.  

- Vi har syv nominasjoner og får syv metaller og tre av dem er gull. Det er helt fantastisk, sier Skageng.

For det i tillegg til de tre gullene ble det også to sølv og to bronse på det lille byrået som i 2020 hadde 17 millioner kroner i omsetning og tjente en million kroner. I tillegg vant byrået med sin mangfoldskampanje for Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDI) to spesialpriser, «Årets nyskapning» og «Best in show».

- Hadde dere dette i tankene da dere kom hit i kveld?

- Vi hadde noen forhåpninger, men at vi skulle ta storeslem og «Best in show» og bli mestvinnende byrå. Det er jo sinnssykt, sier Skageng.

Kun reklamebyrået Try var oppe og luktet på Tante Randi i årets Gulltaggen med tre gull, men det er et hav av forskjell på «store» Try med sine flere hundre ansatte og «lille» Tante Randi med kun 15 ansatte.

- Ja, vi er bare 15 tanter som vi sier og vi konkurrerer med store konsern på mange hundre mennesker. Det er fantastisk, sier Skageng.

- Hva betyr dette for et byrå som Tante Randi?

- Det er klart at dette betyr veldig mye. Det betyr masse for alle de flinke folkene som jobber og kanskje betyr det at enda flere får øynene opp for tanta, sier Skageng.

Vinnertanter:

Tante Randis utsendte vinnertanter på Gulltaggen. Her fra venstre Tore Woll, Joachim Skageng, Merethe Brunsell, Glenn Haugen, Zakarias Nadir, Mona Torgersen, John Njoki og Kim Follesøy Thuen. Foto: Eivor Eriksen.

- Tante Randi hadde vært stolt

Det store vinnerarbeidet i årets konkurranse var altså reklamebyråets arbeid for Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDI) som fikk gull både i «Beste influencer markedsføring» (Innholdsmarkedsføring) og i begge Reklame og kommunikasjonskategoriene «Beste integrerte kampanje» og «Beste enkeltarbeid».

Med seg på laget i arbeidet med kampanjen har mediebyrået Mindshare og teknologiselskapet Day Two også bidratt. Kampanjen har som mål å få flere virksomheter til å utnytte det etniske mangfoldet vi har i Norge i dag.

Men det er ikke bare i Gulltaggen Tante Randi har fått oppmerksomhet for denne jobben der byrået har funnet frem til ulike jobbsøkere med etnisk bakgrunn og med kunstig intelligens (AI) laget en helt «ny person» av dem.  Også i kreativitetskonkurransen Gullblyanten ble arbeidet premiert. Det kreative uttaket i reklamejobben var å fremstille jobbsøkerne til en virkelig person som kunne plasseres rett foran lederne i næringslivet på nettsiden Anbefalmangfold.no. Navnet på denne personen i kampanjen ble naturlig nok Mangfold.

- Vi vinner for jobber som er samfunnsnyttig og har verdi for folk. At vi gjør det kreativt bra med en jobb for en kjempekunde som IMDI gjør oss stolte, sier han.

Det litt snodige navnet som byrået bærer stammer fra Tore Wolls egen tante som ved oppstart var hele 94 år, men som ifølge Woll den gang hadde bestemt seg for å leve til hun var 100. Det skjedde dessverre ikke, for i 2021 døde tanten til Tore Woll 97 år gammel.

- Hva hadde tante Randi sagt i dag?

- Hun hadde vært stolt, men også ydmyk og bedt meg roe meg ned og ikke tenke så mye på dagen i dag. Livet går videre. Hun hadde holdt meg litt nede tror jeg, sier Woll som lover å holde på i hvert fall tre år til ettersom Tante Randi da ville fylt 100 år. 

Les også: Mistet tante Randi (97) i fjor - nå lover Tore Woll å holde det gående i minst tre år til

Her ser du listen over alle årets vinnere på Gulltaggen. Totalt ble det delt ut åtte gull og fem spesialpriser i tillegg til sølv, bronse og diplomerÅrets Gulltaggen-vinnere

Byrå Gull Sølv Bronse Diplom Spesial
Tante Randi 3 2 2   2
Try 3   1 4  
Los & Co 1     2  
Blank 1        
Pol   2 2 2  
Anorak   2 1    
Trigger   1 1 1  
Fasett   1      
Spoon     1    
Unfold     1    

Også kunden Gjensidige, Schibsted og Sollin Sæle fikk en bronse hver.

Lille Tante Randi ble størst på Gulltaggen: - Tanta mi hadde bedt meg roe meg ned