Reklamebyrået Anorak fikk sammen med Einar Film og Fortellinger to gull, to sølv og et diplom i årets utgave av INMAs «Gulltaggen Award». Med konseptet «Et helt annet sted» for tjenesten Vi er live gi nærmest strømmet de to seg til toppene hele tre ganger.

Strømmetjenesten fikk nemlig også den gjeveste prisen «Best in show». Dermed er «Et helt annet sted» årets beste arbeid i Gulltaggen.

- I en periode hvor ting var litt stusselig, var det mange miljøer i bransjen som søkte sammen. Så dette er ikke noe Anorak vinner, det er like mye mange fagdisipliner som sammen uproteksjonistisk prøver å skape noe nytt og unikt og som ble veldig fint og som har skapt store ringvirkninger. Det er like mye en pris som skal deles med 300 kulturmedarbeider, sier Torgeir Vierdal til Kampanje.

Det er ikke første gang Anorak gjør det bra i Gulltaggen-konkurransen. Mange husker kanskje hvordan byrået vant både en og to ganger tidlige på 2010-tallet med sine jobber for Kaizers Orchestra. 

- Hva er det med Gulltaggen og Anorak? 

- Det er vel kombinasjonen av å både tenke nytt og definere ideen først og så kartlegge flatene etterpå, sier Anorak-sjefefen. 

I tillegg til Anorak og Einar Film har også byråmiljøer på North Alliance-huset bidrat som Noa Ignite og Bold. 

Her kan du se et videointervju med Anorak-sjefen, Torgeir Vierdal, som blir overrasket på kontoret av daglig leder i Inma, Camilla Grund. 

- Tårer i øynene
Gullene til Anorak og Einar Film kommer i kategorien «Integrert kampanje» (Reklame og kommunikasjon) og i «Årets nyskapning» (Innholdsmarkedsføring). I tillegg til de to gullene fikk strømmetjenesten også den gjeveste prisen «Best in show». Dermed ble «Et helt annet sted» årets beste arbeid i Gulltaggen. Jobben fikk også to sølv i kategorien «Kampanje» (Mediestrategi) og i kategorien «Håndverk» (Design og teknologi).

Juryleder i Gulltaggen, Mari Grønvold, er ikke i tvil om at det er en imponerede jobb som Anorak og Einar Film her står bak.

- «Et helt annet sted» er et konsept som ga juryen tårer i øynene og gåsehud. Gjennomføringen er uendelig vakker og åpner dører til en digitalisering av kulturlivet på en verdig måte for både konsumenter, utøvere og produsenter. Dette konseptet har vært et sterkt bidrag i mange kategorier, sier Gulltaggen. 

Her kan du se alle vinnerne i årets Gulltaggen. 

Nykommere i toppen
Gulltaggen er strukturert rundt fire disipliner og det er «Mediestrategi», «Innholdsmarkedsføring», «Reklame og kommunikasjon» og «Design og teknologi». Innenfor disse disiplinene deles det ut flere priser og ett annet byråsamarbeid som utmerket seg var samarbeidet med de to nye byråmiljøene Bureau og No Nome som vant to gull for sin jobb «Headset Challenge» for HLF - Hørselhemmedes landsforbund som kunde. De to byråene vant her gull i kategorien «Sosiale medier» (Reklame og kommunikasjon) og i kategorien «Beste influencer-marketing» (Innholdsmarkedsføring)

Øvrige gullvinnere i årets konkurranse i tillegg til Anorak, var Tante Randi Reklamebyrå, mediebyrået OMD og Trigger, Try, POL, Hyper Games og Snøhetta.

Juryen merker seg for øvrig Tante Randis bruk av TikTok som kanal i sin gulljobb for Utdanningsetaten.

- Mange merkevarer drømmer om å bli relevante på nye plattformer. Det er forfriskende å se at Tante Randi klarte å ta i bruk TikTok på en relevant og effektiv måte, samt at de faktisk klarte å flytte en fysisk messe over på TikTok, sier juryleder Simen Hanssen.

Lover Gulltaggen-markering
I år var det 64 arbeider på «shortlist». Totalt ble det utdelt 11 gull, syv sølv, 10 bronse, 17 diplomer og «Best in Show». Men en pris gjenstår – og det er selveste æresprisen som deles ut etter sommeren.

– På grunn av pandemisituasjonen ble det dessverre ingen fest til ære for alle vinnerne og deltakerne i år heller. I stedet arrangerer vi en mottakelse for vinnerne etter sommeren – der vinnerne vil få sine statuetter og diplomer og ikke minst heder og ære. Vi vil da offentliggjøre samt dele ut æresprisen. Det vil bli en uformell markering til ære for vinnerne, lover daglig leder Camilla Grund i INMA.

Hun lover at man til neste år «skal ta igjen det tapte i forhold til sosialt liv, fest og ståhei i forbindelse med Gulltaggen.»

- Vi har allerede startet planleggingen, og det er bare å begynne å glede seg. Nå går vi ett steg videre med mottakelse etter sommeren – også kliner vi til for fullt i 2022, sier Grund.