Men nå er mitt familieoppdrag å sørge for at Tante Randi reklamebyrå i det minste blir tre år til, så har vi nådd det målet. Tante Randi, 100 år, sier Woll.

2020 var året byråmaskoten til reklamebyrået til Tore Woll, tante Randi, gikk bort. Men samtidig satte byrået med samme navn også mer fart. Etter et sterkt år i et ellers krevende år, ble det tilført både kunder, penger på bunnlinja og flere tanter til det oslobaserte reklamebyrået.

Tante Randi avslutter året med en dobling av årsresultat sammenlignet med 2019, og runder én million kroner for første gang siden oppstarten i 2017.

- Da Covid-19 kom fikk tanta mi korona. Hun overlevde sykdommen, men åtte uker i senga er ikke god medisin for en 97 år gammel dame, sier grunnlegger, kreativ leder og nevø Tore Woll.

- Samtidig hadde vi hånden nedi bakken i to uker etter 12.mars i fjor, men blanda blod på at vi skulle ta vare på hverandre og satse, legger han til.

Da tante Randi gikk bort mot sommeren hadde byrået allerede vunnet Oslo Bysykkel og Airthings, og nettopp blitt valgt av Utdanningsetaten i et anbud mot 16 andre byråer, forteller han.

- Samtidig ga Unicef oss mange oppdrag, og vi ble et slags uoffisielt hovedbyrå for dem. Det ga oss selvtillit på at vårt produkt leverer og at forretningsidéen vår var solid. Siden da har vi fortsatt å reise kjerringa i tante Randi sitt navn, og sørger for at hun lever videre, fortsetter Woll.

Fikk kirken som kunde
Mot høsten i fjor vant byrået Den norske kirke sammen med Try. Alle oppgaver fra kirken må ut på det Woll kaller «minikonkurranser» mellom de to byråene.

- Det er en fin måte for oss å vise oss frem på. Vi er allerede i gang med tre av de fire oppgavene som har blitt avgjort på minikonkurranser. Dette er så utrolig viktig for oss - jeg tror det skinner gjennom i arbeidet vårt, sier Woll.

Nylig vant Tante Randi også Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet gjennom et offentlig anbud. Denne gangen i sterk konkurranse mot flere av byens PR- og digitale miljøer.

- Vi har brukt flere år på å skape vårt eget kvalitative innsiktsverktøy «Slabberas», og det er dette fokuset som betaler seg nå, selve vår forretningsidé, sier Woll og legger til:

- Vi snakker med målgruppen, ikke bare om dem. På den måten flytter vi oss fra ønsketenkningen til møterommet til virkelighetsoppfatningen hos målgruppen, sier Woll.

- Tante Randi, 100 år!
På ansattesiden kan Tante Randi-sjefen fortelle at de nye tantene kommer i en bred alderssammensetning som strekker seg fra 18 til 66 år. Anita Sundli, tidligere controller hos McCann, begynner som økonomisjef, mens Merethe Brunsell, med over 30 års erfaring fra byråer som Ogilvy, Isobar, McCann og Uniform, blir ny prosjektleder. Samtidig begynner Careline Casayuran som lærling innen grafisk design. Byrået har også det Woll kaller «en bransjeprofil» på vei inn, men som Woll vil vente med å avsløre. Med dette har Tante Randi blitt over 15 tanter i sitt fjerde driftsår.

- Tante Randi var alltid fast bestemt på å bli 100 år, og hadde det ikke vært for korona så er jeg sikker på at det hadde vært tilfellet. Men nå er mitt familieoppdrag å sørge for at Tante Randi reklamebyrå i det minste blir tre år til, så har vi nådd det målet. Tante Randi, 100 år, sier Woll.

Her ser du alle regnskapstallene til Tante Randi Reklamebyrå for 2020. Alle tall i MNOK. 

Tante Randi 2020 2019 Endring i %
Omsetning 17,0 11,7 + 45
Driftsresultat 1,1 0,5 + 120
Resultat før skatt 1,0 0,5 + 100