Rakettvekst for nykommeren Maverix – nå er Linda Nordheim igjen klar for Aker Brygge

Sterke tall og ny adresse for reklame- og TV-produksjonsselskapet.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kommunikasjonshuset Maverix legger frem sine regnskapstall for 2020, og de viser at det relativt unge byrået økte omsetningen med hele 75 prosent i 2020. Selskapet, som ble startet av de to tidligere McCann-toppene Linda Nordheim og Paal Tarjei Aasheim samt eks-TV 2-redaktør Jan Ove Årsetæher, kan også vise til en kraftig vekst i overskuddet. Resultatet før skatt økte fra tre millioner kroner i 2019 til over fem millioner kroner i koronaåret 2020. Begge deler er rekord for selskapet, som leverer et bredt spekter av kommunikasjonstjenester, både hva gjelder reklame og TV-produksjoner for flere store merkevarer og TV-programmer for mediehusene.

Det er med andre ord lite som tyder på at koronapandemien traff Maverix i særlig grad – i hvert fall om en ser i regnskapene.

- Det var litt panikk da koronaen slo ned, og vi tenkte alle hva skjer nå. Vi var blant annet ti stykker i produksjon i Alaska da alt stengte ned, som vi ikke visste kom hjem, så da var helvete løs og det var litt kaos, sier Nordheim til Kampanje.

Det første alle partnerne, som også teller Petter Borge og Arne Hjeltnes, gjorde etter at Norge gikk inn i sin første lockdown, var å samle seg en søndag til «et krisemøte på loftet».

- Vi kastet oss rundt med en gang samfunnet stengte ned og i stedet for å se begrensninger, så vi etter muligheter. Vi kontaktet kunder, utviklet forretningsstrategier og konsepter, som bidro sterkt i en krisesituasjon for flere av våre kunder, sier Nordheim.

Les også: Maverix rir av koronastormen med omsetningsvekst og høyere aktivitet

Det var bare å smøre seg inn med sprit, ta på munnbind og holde avstand. Linda Nordheim, Maverix

- Jeg er skikkelig stolt av flokken vår

Et av konseptene som Maverix kom opp med var kampanjen #holdnorgeigang for Godt Levert-gruppen, og som flere andre selskaper «skal ha kastet seg med på», ifølge Nordheim.  

- Hva føler dere at dere gjorde annerledes?

- Vi ble enda mer proaktive. Vi satt med kunder som hadde lagt alle planer på is, også kom vi i stedet opp med en strategi som gikk på «hva om vi heller gjorde dette.»  Det var både selskaper som var i vår portefølje, men også selskaper vi ikke hadde jobbet med tidligere. Dette bidro til at vi verken har hatt behov for å permittere eller søke støtte. Jeg er skikkelig stolt over flokken vår, og den kompetansen vi har bygget opp i egne rekker, forteller byråleder Nordheim.

Hun sier arbeidene byrået utførte i koronaåret spant over et bredt spekter, det være seg digitalt innhold, krisekommunikasjon og filmproduksjoner.

- Det var bare å smøre seg inn med sprit, ta på munnbind og holde avstand, sier hun.

Dermed gikk det ikke så ille som man i starten fryktet, selv om Nordheim sier det var «en skummel tid».

- Noen uker etter at vi satt oppe på loftet, begynte det å tikke inn oppdrag. Vi kjente derfor aldri på nedturen og har hatt mer å gjøre enn noen gang. Det har vært veldig gøy, selv om det også har vært utfordrende å ansette folk gjennom digitale møter. Så nå kommer jeg til å klemme hver eneste ansatt og hver eneste kunde i hjel når vi møtes igjen.

- Alle er herved advart?

- Ja, jeg kommer til å klemme alle og det i hvert fall seks sekunder, ler hun.  

Vil ikke selge:

Selv om det kjøpes og selges byråer over en lav sko i den norske kommunikasjonsindustrien for tiden, vil ikke Linda Nordheim høre snakk om noe salg av Maverix. - Maverix er noe vi ønsker å fortsette og utvikle videre, sier hun. Foto: Eivor Eriksen.

- Året er fortsatt preget av korona

Maverix jobber i dag med en rekke forskjellige kunder som Aker Biomarine, Kreftforeningen, Festspillene i Bergen, Santa Maria, Tine, TV 2 og Amedia. I tillegg har Maverix en rekke kunder fra havbruksnæringen som Andfjord Salmon, Astafjord Ocean Salmon og Sjømat Norge.  

Noe av det som dro omsetningen så mye i fjor var softwareprodusenten Ørn Software, flere store børslanseringer og ikke minst hundekjøringsløpene til Aker Biomarine, som ble produsert i første kvartal 2020 før koronaen lammet en hel verden.

- Høydepunktet i 2020 var leveringen av Norges største content marketing-konsept til Aker Biomarine, som fikk heder og ære i Anfo Effekt. I tillegg har vi vært med på flere børsnoteringer og produktlanseringer. Alt tegner til at 2021 blir et veldig morsomt år for Maverix det også, sier Nordheim.

- Vil vi se 75 prosent vekst i omsetning også i år?

- Vi håper på vekst selvfølgelig og er i en oppbemanningsfase. Det er et definitivt et marked for et byrå som Maverix, men året er fortsatt preget av korona og en av våre største kunder i fjor, Aker Biomarine, har i år måttet utsette sitt store prosjekt på hundekjøring der vi gjør masse produksjon. Nå gjenstår det å se om det blir en ny runde neste år, sier hun.

Selv om byrået mistet Godt Levert-gruppen til DDB, har Maverix også hentet inn Innovasjon Norge og Visit Norway som en ny kunde.

- Vi har jobbet med Innovasjon Norge, Merkevaren Norge-prosjektet og Explorer siden påske og det har vært veldig morsomt. Den største veksten vår i dag kommer fra internasjonale oppdrag, sier hun.

Les også: Korona-nedgang for Visit Norway – nå skal nytt byrå få turistene tilbake til Norge

Flytter tilbake på Aker Brygge

Maverix utvider nå virksomheten med nye kontorer i Bergen og flytter i tillegg ut av Mesh og det til helt nye lokaler på Aker Brygge, lokaler som Linda Nordheim kjenner godt fra sin tid som tidligere sjef i McCann. Det var i desember 2017 at Nordheim sluttet i McCann etter fire år i byrået. 

- Under pandemien har vi vokst ut av lokalene våre på Mesh, og flytter inn i nye lokaler på Aker Brygge til høsten, forteller Maverix-sjefen.

- Linda flytter tilbake til Aker Brygge?

- Ja det er litt koko. Vi flytter tilbake i samme i lokalene som den gang tilhørte IUM. Så nå er ringen sluttet på en snodig måte, ser hun.

- Blir det litt spesielt å gå inn den samme inngangsdøren med et nytt byrå?

- Ja det blir spesielt, men samtidig litt fint. Nå kommer vi tilbake til Aker Brygge med et byrå som er satt sammen akkurat slik som vi ønsker å drive et byrå, sier hun.

Totalt så teller Maverix nå 23 ansatte, og det var opp fra de 16 personene byrået talte ved inngangen til fjoråret.

 - Vi har ikke noe mål om å bli kjempestore, men vi kommer til å få in fem-seks nye ansatte og telle en 25-30 stykker ved utgangen av året i år, sier Nordheim.

- Det er mange oppkjøp av byråer og mye konsolidering for tiden, kan det bli aktuelt på en tid å selge Maverix? 

- Det har vært veldig mye konsolidering i markedet for tiden, men selv om man aldri skal si aldri er ikke et salg noe vi for tiden tenker mye på i Maverix. Nå har vi skapt den arbeidsplassen vi alltid har ønsket oss, vi har god fart og lønnsom vekst så Maverix er noe vi ønsker å fortsette og utvikle videre, sier hun.

Her kan du se resultatene til Maverix for 2020. Alle tall i MNOK. Kraftig økning i topp og bunn for Maverix

Maverix 2020 2019 Endring i %
Omsetning 42,0 24,2 + 75
Driftsresultat 5,2 3,0 + 73
Res. før skatt 5,2 3,0 + 73

Rakettvekst for nykommeren Maverix – nå er Linda Nordheim igjen klar for Aker Brygge