Linda Nordheim slutter som toppsjef i reklamebyrået McCann. Det bekrefter hun overfor Kampanje.

- Det har vært fire begivenhetsrike år og nå har jeg lyst til å gjøre andre ting og stå på egne bein, sier Nordheim til Kampanje.

- Har du og nordisk sjef Richard Bonner-Davies vært enige om veivalget hele tiden?

- Jeg mener at det ikke er sunt å alltid være enige. Det må være rom for diskusjoner og friksjoner. Vi har jobbet med en retning for huset som vi nå alle står bak, og som gjør at dette blir et godt tidspunkt å gå videre på. Det viktigste er å gjøre ting man har tro på, sier hun etter en liten tenkepause.  

- Har rigget McCann for fremtiden
- Betyr det at du ikke har tro på McCann mer?

- Nei, det betyr ikke det. Jeg har tro på McCann, men det er noen andre enn meg som skal ta McCann videre. Jobben vi har gjort i høst har rigget McCann mot fremtiden. Vi har brukt litt tid på å få det på plass, for det er klart at det er lettere å bygge ting fra null, enn å endre på mønstre som har vært der i mange år, sier hun. 

I november forsvant flere sentrale McCann ansatte da de to kreative lederne Stein Simonsen og Torstein Greni samt viseadministrerende direktør og leder for innhold, Eivind Eidslott, forsvant ut døra.

Les også: McCann tappes for kreative krefter - byråsjef avviser dramatikk

- Skilles du og Richard Bonner-Davies som venner?

- Ja, det er klart vi gjør. Han ga meg muligheten for fire år siden, og det kommer jeg til å være evig takknemlig for.

I august i fjor kjøpte den serbiske investoren, musikkartisten og reklamemannen Srdjan Sapers McCann i Norden. Før den tid var det det amerikanske reklamenettverket IPG som eide de nordiske McCann-byråene.

De siste årene har vært økonomisk tøffe for McCann, selv om 2016-tallene kunne vise til en forbedring. Etter flere år med milliontap, ble underskuddet krympet og endte på -1,1 millioner kroner. I 2015 var underskuddet på 4,3 millioner kroner. I årene 2012 til 2015 tapte byrået nærmere 40 millioner kroner. 

Les også: Reklamegigant selger McCann til tidligere serbisk rockestjerne

I august 2016 kunne Kampanje melde at Richard Bonner-Davies skulle lede McCann i Norden for den nye, serbiske eieren Srdjan Sapers. Frem til Nordheims etterfølger er funnet, vil Bonner-Davies fungere som leder for McCann i Norge. Foto: Kampanje

Informert ansatte på e-post i dag
I dag har Linda Nordheim sendt en e-post til alle ansatte i McCann Norge der det er informert om at hun har sagt opp sin stilling som byråleder.

Kampanje har fått tilgang til denne e-posten fra kilder i byrået og her skriver Nordheim blant annet;

"Høsten vi har vært igjennom har for meg vært den tøffeste, med omstrukturering av McCann, finne vår plass i "McCann familien”, jobbet med å finne en retning som McCann kan eie - som kan gå sammen med Drive og SDG, mistet noen kunder vi helst skulle vunnet og ikke minst mistet noen kolleger som vi alle er glad i."

Overfor Kampanje understreker Nordheim at det har vært fine år i McCann.

- Det som er mest trist, er alle menneskene man skal forlate. Vi har stått med ryggen mot hverandre i fire år. Så det er en gjeng der som jeg bryr meg mye om, sier hun til Kampanje.

- Hva tror du de vil si?

- Nei, det vet jeg ikke. Det er det som gjør mest vondt i magen. De er flinke og fine og har stått på - mange langt mer enn man kan forvente.

- Er det trist?

- Det er melankolsk. Det er jo en arbeidsplass jeg har hatt fire år, og er kanskje den arbeidsplassen jeg har lært mest av. Jeg har sett både opp- og nedturer – det har vært noen veldig lærerike år. Og jeg gleder meg til å ta med meg det jeg har lært videre. Det å skape et byrå for fremtiden er en konstant beta-øvelse, og man skal kontinuerlig gjøre endringer og aldri være fornøyd. Med en gang du setter deg bakpå, da er du ferdig. Konkludert kan man si at ingen dag er lik, og det finnes egentlig ikke et kjedelig øyeblikk i denne bransjen. Og jeg forsvinner på ingen måte ut av den, lover hun.

Tøff høst
Hun legger ikke skjul på at høsten og avgjørelsen har vært tøff.

- Det er klart at det er vanskelig. Det er aldri lett å ta farvel. Jeg er 43 år og finner timingen perfekt for å gå min egen vei. Jeg føler at jeg er blitt voksen nå, sier Nordheim. 

Men hun holder kortene tett til brystet i forhold til hva hun skal gjøre når oppsigelsestiden er over.

- Det vil jeg komme tilbake til veldig snart. Men det er ingen hemmelighet at jeg har hatt lyst til å stå på egne bein, avslutter hun.

Richard Bonner-Davies trer inn som interimleder i McCann Oslo inntil Linda Nordheims etterfølger er funnet og på plass.