Norsk Tipping lanserer egen strømmetjeneste – skal vise fotball og håndball på Oddsen

Men verken TV 2 eller Viaplay frykter den nye strømmekonkurrenten.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen & Øyvind Hofsrud

Norsk Tipping presenterte «Oddsen» i ny drakt den 1. juni. I tillegg til nytt utseende, nye spill og at Langoddsen og Liveoddsen slås sammen, så lanserer også tippeselskapet på Hamar en ny strømmetjeneste på sine nettsider.

- Som kunde vil du få muligheten til å følge et utvalg av idretter og kamper mens de pågår, både via vår nettside og app. Eksempelvis vil dette være fotballkamper fra La Liga og Ligue 1, håndballkamper fra Champions league og ishockey fra KHL og SHL, skriver Norsk Tipping på sine hjemmesider.

Forretningsrådgiver i Norsk Tipping, Uno Solberg, forteller til Kampanje at de gleder seg til å kunne tilby kundene denne tjenesten, slik at kundene kan tippe samtidig som de følger kampene og konkurransene de spiller på.

- Vi har gjort dette ved enkeltanledninger tidligere også, men nå blir streamingtjensten en fast del av tilbudet vårt, skriver Solberg i en e-post til Kampanje.

En sentral del av Norsk Tippings samfunnsoppdrag er å legge til rette for at flest mulig av de som ønsker å spille, spiller hos Norsk Tipping Uno Solberg, Norsk Tipping

En naturlig del av tilbudet

Forretningsrådgiveren forteller at de med likhet med andre aktører i bransjen har betalt for strømmerettighetene, men at det ikke kommer til å være nødvendig for kunden å sette spill, for å se kampen. Så lenge man er kunde hos Norsk Tipping, kan tjenesten utnyttes kostnadsfritt.

- Vi har avtale med selskapet Dazn, tidligere Perform, som holder til i England. Selskapet er en stor aktør i dette markedet, sier Solberg.

Dazn er en strømmetjenesten som allerede har forsøkt å etablere seg på det norske markedet med blant annet boksing som en del av programtilbudet. I Tyskland overrasket Dazn også mange gjennom å kjøpe rettighetene til blant annet Champions League

Les også: Ny strømmetjeneste til Norge - vil gi Sumo og Viaplay (bokse)kamp om sportsseerne

- Hvordan var prosessen frem til avtalen?

- Denne tjenesten var på offentlig anbud i 2019, sier Solberg.

- Er dere bekymret for at dette kommer til å føre til mer spilling?

- En sentral del av Norsk Tippings samfunnsoppdrag er å legge til rette for at flest mulig av de som ønsker å spille, spiller hos Norsk Tipping. For å få til det, må vi ha et konkurransedyktig tilbud. Oppgraderingen av tilbudet på Oddsen er et viktig tiltak for å få til det, og tilbud om streaming av idrett er en naturlig del av totaltilbudet, svarer Solberg.

Ferske tall fra Nielsens reklamestatistikk, som Kampanje nylig omtalte, viste at Norsk Tipping annonserte for i overkant av 40 millioner kroner brutt i første tertial i år, men det var likefull en nedgang på rundt halvparten sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. 

Les også: Kraftig nedgang i TV-reklame fra bettingselskapene – men kundene strømmer fortsatt til

TV 2: - Konkurrerer ikke med vår tjeneste

Det er TV 2 som sitter på rettighetene til den spanske førstedivisjonen La Liga i Norge. Kanalen inngikk en fem årsavtale i fjor som gir dem rettighetene frem til 2026. Men TV 2 har ikke hatt noe med Norsk Tipping sin nye avtale å gjøre, sistnevnte har handlet direkte med Dazn som leverer direkte og on-demand strømming av arrangementer.

Les også: TV 2 med nytt fotballkjøp - sikrer seg spansk fotball frem til 2026

TV 2 og pressesjef Jan-Petter Dahl er positiv til Norsk Tippings ferske strømmeavtale.

- Norsk Tipping er en viktig samarbeidspartner for TV 2, og vi har felles interesse i å begrense utenlandske spill. Derfor er det positivt at Norsk Tipping nå har dette tilbudet, sier Dahl til Kampanje.

- Kan TV 2 miste viktige seere til Norsk Tippings nye tjeneste?

- Det er en tjeneste som ikke konkurrerer med vår, den har blant annet veldig begrenset kvalitet og konkurrerer ikke med vårt TV-produkt. Vi synes tvert imot at det er positivt og tror dette vil løfte interessen for La Liga i Norge, sier Dahl.

Viaplay-eier Nent sitter på rettighetene til Ligue 1, den franske toppdivisjonen i Norge. Kommunikasjonsrådgiver Thomas Horni i Nent forteller at heller ikke de har samarbeidet med Norsk Tipping om den nye avtalen.

- Dette er nok snakk om betting-rettigheter, altså lavoppløselig sport i små videovinduer bak innloggingsmur. Vi er ikke involvert i dette, og det er ikke noe samarbeid mellom oss og Norsk tipping her, sier Horni til Kampanje.

Les også: Nent girer opp - henter vaktsjefer fra Discovery og VG

Norsk Tipping lanserer egen strømmetjeneste – skal vise fotball og håndball på Oddsen