Extra cruiser inn foran Rema 1000 - vinner sommerens første reklame-duell

Men to andre storannonsører sliter med engasjementet. Se månedens mest og minst likte reklamefilmer her.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Det er Extra som har den best like filmen på Reklamebørsen i mai. Extra sin reklamefilm skårer høyest på liking med deres «Sparenaboer» som hele 40 prosent av de spurte liker bedre enn andre reklamefilmer. Filmen er den fjerde i rekken i reklameuniverset hvor to familier konkurrerer i å «gjøre det billig». We Are Live er reklamebyrået bak, etter å ha overtatt Coops lavpriskjede fra Pol i fjor. 

Les mer: Extra vraker Grillkongen og flytter fra Pol - starter sommersesongen med nytt byrå

- Å få bekreftet at konseptet «Gjør det billig!» med de spareglade naboene leverer er alltid gøy, sier Kari Grothe Karlsen, markedssjef i Extra, til Kampanje.

Reklamebørsen er Mediacoms månedlige undersøkelse av hvilke reklamefilmer som huskes og likes best.

Extra havner øverst på liking-listen med Gartner og Fjordline på henholdsvis andre og tredje plass. Nabo-reklamen er også best likt blant de mellom 15 og 29 år. 

Mest og minst likt:

Extra står bak den mest likte filmen blant de 14 annonsørene som er målt i mai måned. XXL, Coca-Cola og DNB havner nederst. Kilde: Mediacom

- Bortskjemt på gode tilbakemeldinger

Innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom sier Extra både fikk høy oppmerksomhet og god liking da de introduserte sparenaboene for TV-publikummet i fjor sommer. 

- Oppmerksomheten har vært høy også for oppfølgerne, men liking har vært fallende. Sommerfilmen snur denne trenden og leverer den sterkeste likingen i serien og tar like godt hjem førsteplassen for mai, sier Ose til Kampanje.

Markedssjefen i Extra sier de har fått god respons på konsepetet.

- Vi er blitt bortskjemt med masse gode tilbakemeldinger på de spareglade naboene, sier Karlsen.

Samtidig som Extra vinner på liking er det konkurrenten Rema 1000 som vinner i kategoriene oppmerksomhet og effektivitet. 

- Er dere misfornøyd med det?

- Ettersom vi vinner totalen, og ser av egne analyser at vi også scorer høyt på oppmerksomhet og effektivitet, så er vi veldig fornøyde, svarer Karlsen.

- Er det ekstra gøy å vinne sammenlagtseieren foran Rema 1000?

- Hvem vi vinner mot er ikke så viktig, det viktigste for oss er at vi leverer godt på målene våres, og det ser vi at dette konseptet bidrar til.

Se Extra-filmen som vinner mai-utgaven av Reklamebørsen her:

Rema vinner oppmerksomhet, men faller fra på liking

Grillsesongen er i gang og allerede i april rullet Rema 1000 i gang sin grill-kampanje med kokken Reneè Fagerhøi i spissen. Grillreklamen er rundens vinner i kategorien oppmerksomhet. 

- Filmen gikk med et solid trykk gjennom mai måned og har underveis blitt supplert med flere ulike filmer og formater, hvorav noe mer taktisk pris-produkt som ikke er regnet inn i kampanjen i denne rapporten, sier Ose i Mediacom.

- Totalt mener hele 75 prosent at de har sett intro-filmen med Reneè, selv om noe av dette kan være smitte fra andre filmer fra samme serie. Uansett solid oppmerksomhet, kun Telenors bryllupsfilm med Ronan Keating har nådd flere hittil i 2021.

Cathrine Stensaker, leder for marked i Rema 1000, forteller at det alltid er godt å få bekreftet at kampanjer treffer.

- Det er spesielt gledelig at grillfilmene med Reneè leverer så godt på oppmerksomhet og effektivitet. Det betyr at budskapet har bidratt til stoppeffekt og blitt lagt merke til, sier Stensaker til Kampanje.

Når det gjelder liking gjør ikke grillreklamen det like bra. Der havner Rema 1000 midt på treet, og seks plasser bak vinneren Extra.

- Dette er to veldig ulike uttrykk, og vi ønsker primært å måle kampanjen på effekten den har gitt på grillsalget i mai. Målet vårt var å formidle inspirasjon og matglede, kombinert med alltid lave priser. Våre egne kampanjemålinger for mai viser vi i stor grad har lykkes med dette, og viser at vi er en troverdig avsender av matinspirasjon og grillglede, kommenterer Stensaker.

Se Rema-reklamen som vinner på effektivitet og oppmerksomhet her:

DNB provoserer, men treffer de yngste

DNB har de siste årene markert seg med #huninvesterer-kampanjene rettet mot kvinner, men det er ikke bankens eneste målgruppe når det gjelder sparing. I fjor høst lanserte DNB et nytt konsept, kalt «Nåtidshjernen», sammen med Try og Try Apt. «Ex on the Beach»-deltager Adrian Sellevoll hadde hovedrollen i kampanjens første reklamefilm.

Les mer: Ex on the Beach-profil fronter ny DNB-kampanje

Denne våren har banken prøvd seg på en oppfølger, denne gang er Ex on the Beach-Adrian byttet ut med 25 unge, som DNB inviterte til å «scanne» hjernebølgene sine for å se hvilke lyder og bilder som gjør nåtidshjerner motiver til å spare.

- I likhet med den første nåtidshjernefilmen vi testet, er det lang flere som lar seg provosere enn engasjere positivt av denne filmen som skal motivere unge til å spare, sier innsiktssjefen i Mediacom.

Men alt er ikke helt svart for banken. DNB oppnår nemlig hele 32 prosent positiv liking blant de yngste.

- Filmen treffer rimelig godt blant de den retter seg mot, de unge, hvor den inntar en hederlig 7. plass på oppmerksomhet og 5. plass på liking. Så kan man eventuelt spørre seg hvorfor en så smal film med en så smal målgruppe i det hele tatt har gått på lineær TV, sier Ose.

Til tross for at DNB forsøkte seg på den «ultimate sparefilmen», lander filmen nest nederst i kategorien oppmerksomhet, og helt nederst når det gjelder liking. Også Coca-Cola havner i bunnsiktet.

- DNB og Coca-Cola har begge valgt å kjøre filmer med smale og ungdommelige uttrykk på TV den siste måneden. Resultatet for begge er lav og ineffektiv oppmerksomhet som provoserer mer enn de engasjerer positivt blant alle andre enn de yngste, sier Ose.

Se DNB-reklamen her:

Extra cruiser inn foran Rema 1000 - vinner sommerens første reklame-duell