Ex on the Beach-stjerne fronter ny DNB-kampanje

Adrian Sellevoll leder an når DNB tyr til hyperaktive virkemidler.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

DNB lanserer nå en ny kampanje med tidligere «Ex on the Beach»-deltager Adrian Sellevoll i spissen. I kampanjen ønsker banken å lære de unge om det de kaller nåtidshjernen. Try og Try Apt står bak kampanjen som i tillegg til en reklamefilm blant annet består av en test unge voksne kan ta for å se om de har en nådtidshjerne eller evner å tenke langsiktig.

- Målet er nettopp å gi unge en best mulig start på egen økonomi, der vi gir dem verktøy, kompetanse og gode råd på veien – og kanskje noen aha-opplevelser i forhold til hvordan hjernen fungerer, sier markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB til Kampanje.

Reklamefilmen inneholder et lite tilbakepek til filmen de lanserte for ti år siden, «Young, Free & Single», som vakte oppsikt med sine bilder av tatoverte bodybuildere og glamour-modeller. «Det er lurt når man er ung å tenke på at man en dag skal bli gammel», var budskapet da. Denne gangen er metoden noe annerledes, men reklamebyrået er det samme, nemlig Try.

- Adrian har tatt utfordringen på strak arm

Markedsdirektøren sier kampanjen består av økonomiske råd, tester og eksperimenter.

- Det hele er lagt opp dynamisk, slik at resultatene underveis vil være med på å prege prosjektet videre, og vi deler underveis. På dnbung.no kan du selv sjekke om du har en nåtidshjerne i økonomisk forstand, og få tips og råd avhengig av dine resultater, sier Lunde.

Adrian Sellevoll, som først ble kjent gjennom «Ex on the Beach» og som siden har gjestet «Skal vi danse» og snart blir å se i «71 grader nord -- Norges tøffeste kjendis», skal introdusere målgruppen for et nytt univers.

- Adrian har tatt utfordringen med å presentere nåtidshjernen på strak arm. Proff, positiv og flink å jobbe med for hele produksjonen. Han introduserer et nytt univers der vi sammen med målgruppen skal eksperimentere og finne ut hvorfor hjernen er så glad i å tenke kortsiktig, sier Lunde.

Se kampanjefilmen her:

- Viktig å være den foretrukne banken for unge

Seksjonsleder i Marked og digitalt salg i DNB, Eirik Landsend Henriksen har vært teamleder på kampanjen. Han sier de ønsker å være banken de unge foretrekker.

- Det er viktig for oss å være den foretrukne banken for de unge, og vi vet at det er en posisjon vi må jobbe knallhardt for å beholde. Det handler om å lage kommunikasjon som treffer, og ikke minst om å utvikle attraktive produkter og rådgivningstjenester, sier Henriksen.

Mette Olsen, kreativt ansvarlig i DNB, beskriver kampanjen som et populærvitenskapelig forskningsprosjekt.

- Der vi deler prosessen mens den pågår. Det har vært utrolig gøy å jobbe på dette, hvor prosjektet har formet seg underveis, sier Olsen.

Kampanjen er laget i samarbeid med Try og Try Apt. Kreativt team i Try er Marius Aasen og Susanne Hovda og konsulent Arne Eggen, sammen med nevnte Olsen i DNB. Mone Mikkelsen var produsent på reklamefilmen, Stian Smestad regissør og produksjonen er gjort av One Big Happy Family og Storyline.

 

Ex on the Beach-stjerne fronter ny DNB-kampanje