GK-kunder reagerer på PR-sjefens uttalelser: - Det svekker vår tillit til ham

Nå begynner også kundene til Geelmuyden Kiese å ta kontakt med PR-byrået.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Tobias Fredø

Kampanje har i dag vært i kontakt med flere av kundene til kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese (GK) etter at det har stormet rundt den erfarne PR-sjefen de siste dagene.  I går toppet det seg da Kampanje omtalte en meningsutveksling på Facebook mellom Hans Geelmuyden selv og Umar Ashraf der Geelmuyden skal ha skrevet til kommunikasjonsrådgiveren i NAV at han fremstod som en «autoritær ekstremist» som bør «lære seg vestlige verdier». Det fikk også flere av de ansatte i PR- og kommunikasjonsbyrået til å signere et felles opprop på Facebook.

Nå reagerer også flere av GKs mange kunder som i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og Ikea i Norge.  

- Vi tar sterk avstand fra uttalelsene til Hans Geelmuyden. Vi er overrasket over at en som jobber med kommunikasjon kommer med denne typen utsagn, og det svekker vår tillit til ham som ekspert på strategisk kommunikasjon, sier direktør Mari Trommald i Budir til Kampanje.

Les også: GK-ansatte om egen sjef: - Det er nok nå, Hans. Og det er nok Hans nå

Bufdir har en rammeavtale med Geelmuyden Kiese på innkjøp av kommunikasjonstjenester, en avtale som løper ut neste år.

- Ikke-diskriminering og mangfold er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag. Vi jobber aktivt mot rasisme og for inkludering av alle. For oss er respekt og mangfold sentrale verdier. Vi har større forventninger til våre samarbeidspartnere enn det vi har sett fra Hans Geelmuyden i denne saken, sier Trommald.

Bufdir sier de så langt ikke har vært i kontakt med GK og at det er for tidlig å konkludere om hvorvidct dette vil få noen konsekvenser for kundeforholdet.

Les også:  GK-topp i nytt munnhuggeri med Ashraf: - Å kalle meg ekstremist er ganske sært

Reagerer:

Direktør i Barne-, ungdom- og familiedirektoratet, Mari Trommald, er ikke imponert over hvordan eget PR-byrå, GK, har fremstått i debatten om mangfold. Foto: Bufdir.

IKEA: - Vi er i dialog med GK

Geelmuyden Kiese jobber med en rekke av landets største kunder både i privat og offentlig sektor og utvikler kommunikasjon og reklame for store selskaper som Vy, Høyskolen Kristiania, Elkjøp, Samsung og IKEA.

Hos møbelgiganten sier kommunikasjonssjef i Norge, Helene Løken, at de har tatt kontakt med GK.

- IKEA ser på mangfold og inkludering som det eneste rette. Dette ligger dypt rotfestet i verdiene våre og måten vi jobber på. Den type uttalelser Hans Geelmuyden har kommet med, er uakseptabelt og ikke forenelig med våre verdier. Vi har samarbeidet med GK i mange år og er naturligvis i dialog med dem om dette, sier Løken.  

Høyskolen Kristiania sier i en kommentar at «uttalelsene til Hans Geelmuyden må stå for hans egen regning.»

- Dette er et synspunkt som han må svare for. Vi registrerer at han har nyansert sine uttalelser og at de ansatte har vært tydelige i hva de også mener. Mangfold og inkludering i alle bransjer er viktig, og dette er også viktige verdier for oss. Vi er fornøyde med byrået Geelmuyden Kieses leveranser til Høyskolen Kristiania, men alle som har et kundeforhold med oss blir løpende vurdert, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Stein Oddvar Evensen.

- Dette tar vi på største alvor

Hans Geelmuyden sier til Kampanje at han har full forståelse for at kunder reagerer.

- Vi har to-tre kunder som har henvendt seg til oss med noen spørsmål. Det er selvfølgelig noe vi tar på største alvor og vi svarer på alle de spørsmålene som måtte komme. Jeg har også beklaget de to kommentarene mine, sier Hans Geelmuyden til Kampanje.

Geelmuyden sier at han vil fortsette å følge opp de kundene som tar kontakt, men at han ønsker «å ta en time out» fra debatten.

- Sånn som debatten utviklet seg var det det eneste riktige, og her må jeg samtidig ta mitt ansvar for at debatten ikke ble bedre. Vi kan ikke fortsette debatten på denne måten, sier han.

- Hva tenker du om at kunder sier dette har svekket vår tillit til ham som ekspert på strategisk kommunikasjon og er det en tillit du tror du kan vinne tilbake?

- Det må jeg gjøre samtidig som jeg respekterer svaret og skjønner det. Vi er et samfunnsbyrå og jeg innrømmer gjerne at jeg ble overrasket over ordskifte i denne delen debatten og det burde jeg ikke blitt. Det var ikke godt nok, men jeg har også lært mye av dette, sier Geelmuyden.

GK-kunder reagerer på PR-sjefens uttalelser: - Det svekker vår tillit til ham