Braathen og Friis regner med at det blir trange tider i starten, men etter hvert er tanken at prosjektet skal gå rundt økonomisk. De ble selvsagt glade da Stiftelsen Fritt Ord bevilget penger til satsingen.
- Vi hadde bestemt oss for å gjøre dette her, men det var likevel en lettelse da vi fikk beskjed om at Fritt Ord ville støtte oss med 300.000 kroner. Ikke bare en økonomisk lettelse, men for oss var det like viktig at det innebar en bekreftelse av at dette var noe media trengte. At det betyr noe for ytringsfriheten. En støtte til å utfordre det monopolet som lokaljournalistikken har blitt, sier Braathen.
For pengene fra Fritt Ord gir selskapet en trygghet i oppstartsfasen. Det legges ikke opp til andre investorer.
- Det er klart at det blir en sakte inngangsfart og det blir ikke inntekter på oss gründere på en stund. Med pengene fra Fritt Ord har vi mulighet til å gjøre noen investeringer, engasjere noen frilansere som kan bidra og gi oss trygghet de første månedene.
Økonomisk er det ikke det enkleste markedet de beveger seg inn i, innrømmer de.
- En utfordring med dagens mediebilde, er frafallet av lesere der mange medier stadig mister abonnenter. Noen medier har 50 prosent frafall i sin abonnementsbase på et år, så det skal litt til for å bygge opp mot det, sier Friis.
Modellen de har valgt for Dipr, er at man skal kalle leserne for medlemmer og ikke abonnenter. Dette gjør de for å gi leserne mer innflytelse i den journalistiske prosessen og få dem engasjert i hva Dipr skal skrive om. En leser skal også få plass i styret for publikasjonen.
- Vi snakker ikke om abonnenter, men medlemmer. Det betyr at de skal ha innflytelse på saker og hvordan vi arbeider. De skal kunne evaluere oss og bidra til at vi blir bedre. I tillegg må de få mer igjen av et medlemskap. Vi tar dette så langt at vi inviterer medlemmer inn som representanter i styret, sier Braathen.
De to gründerne ønsker å gjøre det enkelt for medlemmene å dele innholdet – uten at man møter en betalingsmur.
- Vi må bruke teknologien til å gi leserne mer verdi. Eksempelvis ved at de kan dele saker på tvers av betalingsmur. Det vil bli en bred adgang til å dele. Jeg tror det for mange skaper ualminnelig stor irritasjon når man møter betalingsmur etter å ha klikket på en sak.