Schibsted-byrå taper penger for første gang

Inntektene vokser, men marginen stuper i Schibsted Partnerstudio. - Vi fokuserer på å øke omsetningen, svarer byråleder.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Helt siden Schibsted Partnerstudio ble etablert i 2016 har byrået gjort innhold til penger. Mye penger. I sine første syv år på markedet leverte byrået 85,4 millioner kroner i samlede overskudd til sine eiere.

Det er derfor noe oppsiktsvekkende at Schibsted Partnerstudio nå taper penger for aller første gang. Resultatet for 2023 ble et underskudd på to millioner kroner.

Det skyldes ikke omsetningssvikt, tvert imot, for topplinjen økte med 3,7 millioner kroner til rekordstore 114,4 millioner kroner.

- 2023 har vært et hektisk år, og krevende på mange måter. Jeg er stolt av at vi har klart å hente inn mange nye kunder samtidig som vi har innovert med eksisterende kunder, sier byråleder Mikaela Folkestad.

Hun forklarer at fokuset til Schibsted Partnerstudio er på topplinjen og ikke på bunnlinjen. 

- Mye av omsetningen vår går direkte tilbake til mediehusene, og vårt oppdrag er å finansiere den uavhengige journalistikken. Vi fokuserer på å øke omsetningen og sikre vekst for Partnerstudio, og vi ser hele tiden på måter å redusere kostnadene våre på, slik at vi har en sunn drift av selskapet. 

Folkestad har tidligere anslått at den reelle omsetningen de genererer for Schibsted-mediene er tre ganger så stor som den regnskapsførte inntekten.

Her kan du se resultatene til Schibsted Partnerstudio i 2023. Tall i MNOK.Taper penger på innholdsmarkedsføring

Schibsted Partnerstudio 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 114,4 110,6 + 3,4
Driftsresultat - 1,9 1,0 -
Resultat før skatt - 2,1 1,0 -

- Har stort fokus på innovasjon

Kostnadene til Schibsted Partnerstudio har økt jevnt og trutt de siste årene, og i fjor økte lønnskostnadene med nesten ni prosent til 75 millioner kroner.

Da Schibsted Partnerstudio leverte sine aller beste resultater, i årene mellom 2017 og 2019, var lønnskostnadene bare en tredel av dette. I 2020 ble VG Partnerstudio, som byrået het da, slått sammen med Schibsted Brand Studio. Deretter har marginene falt kraftig.

Folkestad forteller at de ikke har oppbemannet de siste årene, men at antall ansatte har ligget stabilt mellom 60 og 70 ansatte.

- Hva gjør dere for å snu utviklingen? Og hvordan ser 2024 ut?

- I 2023 og inn i 2024 har vi fokus på å forbedre våre kjerneprodukter for økt effekt hos kundene våre, og her synes jeg vi gjør en veldig god jobb. I tillegg har vi stort fokus på innovasjon innen KI, personalisering, video og lyd for å gjøre produktene våre enda mer attraktive, og det ser vi at merkevarene vi jobber med setter stor pris på. Vi balanserer det langsiktige med fokus på å drive lønnsomt - som definitivt er en prioritet for oss. 

Les også: Schibsted Partnerstudio forsvarer content-tronen: - Neste år blir vi mye bedre

Satser på video

Folkestad mener tallene deres reflekterer at de har klart seg greit i et tøft marked.

- Vi har hatt fokus på å snu steinene som kan snus med både små og store kunder, og vi har produsert mye bra kvalitetsinnhold. I tillegg har vi skapt flere videosatsinger sammen med kundene våre, sier hun og nevner konsepter for Circle K, Helsedirektoratet og Pepsi.

Schibsted Partnerstudio står også bak det nye konseptet «Takeoff» for Norwegian som Kampanje tidligere har omtalt.

- Jeg synes vi har vært gode til å stå på og tenke nytt i et tøft marked, og den stå-på-viljen og nysgjerrigheten er en viktig del av Partnerstudio-kulturen. 

Les mer: Norwegian tar markedsføringen til nye høyder – slipper sin første realityserie

Schibsted-byrå taper penger for første gang