Schibsted Partnerstudio øker omsetningen med ny sjef i spissen: - Målet om 500 millioner kroner står fortsatt

- Vi har opplevd stor vekst i 2021 med en omsetning på rundt 300 millioner, sier den nye sjefen i Schibsted Partnerstudio, Mikaela Evelyn Folkestad.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Knut Kristian Hauger

I november ble det klart Mikaela Evelyn Folkestad tok over for Jonas Ibsen Brynildsrud som sjef for Schibsteds eget innholdsbyrå, Schibsted Partnerstudio. Etter i underkant av et år i stillingen foreligger nå de første regnskapstallene til byrået med Folkestad som sjef.

- Vi opplevde stor vekst i 2021 med en omsetning på rundt 300 millioner, der mye av omsetning går direkte tilbake til mediehusene. Vi har ambisjoner om å ta en enda sterkere posisjon i markedet de neste årene, og ligger an til ytterligere vekst i 2022, sier Folkestad.

Les også: Hun blir ny sjef i Schibsted Partnerstudio - skal øke omsetningen til 500 millioner

Sikter mot en halv milliard

Regnskapstallene Kampanje har tilgang til viser imidlertid «kun» en vekst fra 80 millioner kroner til 100 millioner. Det forklarer Folkestad med at store deler av inntektene sendes videre til andre merkevarer i Schibsted.

- Styreleder Christian Haneborg har sagt til Kampanje ved en tidligere anledning at dere har som målsetning å nå 500 millioner i omsetning. Hvor mye vil dagens omsetning, slik det står i regnskapet, være på da?

- Målet om 500 millioner kroner står fortsatt, men det er ikke gitt at det stopper der. Vi ser store muligheter innenfor innholdsmarkedsføring og tror dette markedet kommer til å ha sterk vekst fremover. Den dagen vi passerer regnskapsførte inntekter på 200 millioner, vil vi nok samtidig ha passert 600 millioner i inntekter til Schibsted, sier Folkestad.

Les også: Slutter som sjef i Schibsted-byrå: - Kjipt å si farvel til gode venner

Inholdsbyrå:

Schibsted Partnerstudio kom til verden etter at VG Partner Studio og Schibsted Brand Studio slo seg sammen.

Jobber med lavere marginer

Partnerstudio er en av Norges største aktører når det kommer til innholdsmarkedsføring, og selskapet har de siste årene toppet Kampanjes egne byråprofil-undersøkelse i kategorien «Årets content marketing-byrå». Selskapet ble til etter sammenslåingen av VG Partnerstudio og Schibsted Brand Studio i 2020. Byrået tilbyr produksjon av innhold og distribusjon på alle Schibsteds flater i Norge og samlet har omsetningen gått fra null til 300 millioner kroner.

- Dere står med syv millioner i overskudd. Er det noe dere er fornøyd med eller bør marginen på sikt ligge høyere?

- Vi har en klar strategi om å være best på kvalitet, fleksibilitet og pris. Det betyr lavere margin, men vi er trygge på at det totalt sett er en god strategi for oss i Schibsted og at det vil bidra til å løfte omsetningen fremover, sier Folkestad.

En del av denne strategien er å samarbeide med andre avdelinger i Schibsted. En av disse avdelingene er det mye omtalte VGTV-eide agentselskapet, Max Social. VG har høstet kritikk for å drive journalistikk rundt profilene som er i stallen til Max Social. Gunnar Kagge, journalist i Aftenposten, har uttalt at VG har plassert seg selv i et etisk minefelt. Folkestad på sin side, som driver innholdsbyrå, forteller at de benytter seg av profilene der det er relevant.

- Vi bruker dem der vi ser at det kan øke engasjementet og levere godt på kundens KPI-er. I Partnerstudio mener vi fortsatt at ekte mennesker og ekte historier er grunnmuren i innholdsmarkedsføring, sier Folkestad. 

Med resten av Schibsted i ryggen vil den nye sjefen nå fortsette veksten og styrke Partnerstudio i årene som kommer.

- Vi har ambisjoner om å ta en enda sterkere posisjon i markedet de neste årene, avslutter Folkestad.

Her kan du se alle tallene til Schibsted Partnerstudio for 2021. Alle tall i MNOK.Partnerstudio øker omsetningen under ny sjef

Schibsted Partnerstudio 2021 2020 Endring i %
Omsetning 102,5 80,5 + 27,3
Driftsresultat 7,5 3,0 + 150
Resultat før skatt 7,5 3,0 + 150

Schibsted Partnerstudio øker omsetningen med ny sjef i spissen: - Målet om 500 millioner kroner står fortsatt