Schibsted Partnerstudio forsvarer content-tronen: - Neste år blir vi mye bedre

BYRÅPROFIL 2023: Schibsted Partnerstudio er for femte gang det foretrukne innholdsbyrået i landet.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Torsdag kunne Schibsted Partnerstudio nok en gang strekke armene i været og juble for seier i kategorien «Årets content- og performancebyrå», under prisutdelingen Byråprofil, i regi av Kampanje. 

Dette er 34. gang Kampanje og Kantar sammen gjennomfører «Byråprofil»-undersøkelsen som måler styrkeforholdet mellom byråene, som deretter blir rangert etter omdømme og kjennskap.

For sjette gang er kategorien «Årets content- og performancebyrå», med i undersøkelsen, og dette er femte gang Schibsted Partnerstudio går helt til topps.

Innholdssjef Svein Arne Haavik fortalte at de ikke var sikker på seier da han tok imot prisen.

- Nei, vi var ikke sikre på ny seier. Vi har fått juling og har gått dårlig før. Men neste år blir vi mye bedre. Vi har nye løsninger som vil gjøre noe med bransjen neste år, sa Haavik til konkurrentene fra scenen.

Årets andreplass er delt og går til Iteo og Synlighet. De rykker opp fra henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Les mer om årets resultater: Try vinner Byråprofil for 21. gang – bak dem skjer det store endringer

Dette er de fem beste i kategorien «Årets content- og performancebyrå» på Byråprofil 2023Schibsted Partnerstudio beholder content-tronen

Plassering Byrå Plassering i fjor
1. Schibsted Partnerstudio (1)
2. Synlighet (4)
2. Iteo (3)
4. Spoon (2)
4. S360 NY


Et byrå får betegnelsen NY dersom det ikke var rangert blant de fem øverste byråene i fjorårets undersøkelse.

Nykommer på topp fem

Schibsted Partnerstudio vant prisen for første gang i 2018, da de vippet Redink ned fra toppen. Den gang het byrået VG Partnerstudio og inntok for alvor content-tronen med enda en seier i 2019.

I 2020 fusjonerte VG Partnerstudio med Schibsted Brand Studio, og dermed var Schibsted Partnerstudio født. Fusjonen bremset ikke innholdsbyrået som satte fart med nytt navn og toppet kåringen for tredje gang samme år.

Schibsted Partnerstudio hadde en omsetning på 110,6 millioner kroner i 2022 og økte fra 2021 da omsetningen landet på 102,5 millioner kroner.

Først i 2021 ble det en endring i toppen, da hybridbyrået Iteo vippet Partnerstudio ned til en andreplass, men i 2022 sikret Partnerstudio seieren - og tok med det tilbake content-tronen.

Les også: Iteo er årets content- og performance-byrå - vipper Schibsted ned fra toppen

- Langt over hva vi hadde trodd

- Helt siden vi startet har vi vært fast bestemt på å satse på kvalitet hele veien, sier en lettet og glad innholdssjef i Partnerstudio, Svein Arne Haavik, til Kampanje.

Schibsted Partnerstudio gjør i tillegg et solid hopp fra tiende- til femteplass i «Årets byrå», hvor byråene rangeres på tvers av kategorier etter hvor mange poeng de har fått i undersøkelsen.

- Er det en ambisjon for Partnerstudio å «kopiere» Try?

- Try er i en egen divisjon, og det er utrolig imponerende å se hva de får til. Vi er strålende fornøyd med å komme på topp fem listen blant de beste byråene. Det er langt over hva vi hadde trodd. Også er vi selvfølgelig kjempeglade for å vinne content-kategorien.

Selv om Partnerstudio har plukket fem av seks mulige topplasseringer, tror Haavik det er en kategori som blir tøffere fremover.

- Det er mange sterke konkurrenter som kommer med mange bra løsninger. Men det gjør også vi, røper han, og avslører at det dreier seg om et titalls nye produkter.

Haavik forklarer at Partnerstudio skal gjøre noen endringer i strukturen og at levende bilder blir enda mer bærende.

- Vi skal bruke sosiale medier på en smartere måte. Vi lager mye bra innhold og vi ser med fordel at kundene kan bruke innholdet i enda flere kanaler.

Byråprofil 2023: Fakta om undersøkelsen

Byråprofil har vært gjennomført blant norske annonsører siden 1970-årene. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene. I år er Byråprofil gjennomført av Kantar i samarbeid med Kampanje for 34. gang. Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content-/performance og teknologi/digital tjenestedesign.

Respondentene vurderer alle byråer under ett, og alle respondenter har således kunnet vurdere alle typer av byråer. Kun de som er involvert i kjøp av ulike typer byråtjenester, eller har god kjennskap til markedet, får vurdere byråer innenfor en gitt «byråklasse» som for eksempel reklamebyråer, mediebyråer etc.

Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det. Det holder altså ikke å kun kjenne navnet på et byrå.

Totalt 64 byråer er med i målingen, og 60 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert.

Bak rangeringen i Byråprofil 2023 ligger 6.415 byråvurderinger og over 32.075 svarresponser.

Rangeringen gjøres med bakgrunn i en beregnet indeks bestående av byråenes omdømme og kjennskap i markedet hvor omdømme betyr desidert mest. Byråets omdømme følger Kantar sin globale og veldokumenterte tilnærming (TRI*M) for denne type målinger og måles ved fem omdømmerelaterte spørsmål. I tillegg vektes resultatene som ligger bak totalrangeringen i forhold til andelen kunder/ikke-kunder som har svart for hvert byrå.

For alle byråklasser  må man ha hatt en byråinntekt på 30 millioner kroner eller mer siste kalenderår for å bli målt. Alle byråer må ha lagt bak seg et helt driftsår (12 mnd.). Byrået må ha synlige/ tydelige rikskunder i kundeporteføljen.

I utvalget er det i år 616 besvarelser.

Schibsted Partnerstudio forsvarer content-tronen: - Neste år blir vi mye bedre