Nylig omalte Kampanje at Tante Randi hektet seg på en stor millionavtale med Bufdir til en verdi på opptil 60 millioner kroner over fire år.
Les mer: Bufdir inngår avtaler med tre nye byråer: - Et så stort anbud tiltrekker seg de sterkeste miljøene i bransjen
Sammen med PR-byråene Trigger og Try Råd, slo Tante Randi åtte konkurrenter i kampen om Bufdirs nye kommunikasjonsavtale som skal ta for seg alt av PR- og reklamearbeid utenom fosterhjems-kampanjene, som Atyp forvalter.
Les også: Atyp kapret Bufdir: - Kunne ikke fått en bedre start på året
For det mindre reklamebyrået Tante Randi, som i 2020 hadde en omsetning på knappe 17 millioner kroner, føyer den nye avtalen med Jernbanedirektoratet seg inn i rekken med offentlige kunder som har funnet veien til Wolls byrå det siste året.
Nå står UDE, Den Norske Kirke, IMDi, Bufdir og Jernbanedirektoratet på kundelisten.
- Vi har vunnet fem offentlige anbud det siste året. For et byrå som fortsatt er en start-up så burde det egentlig ikke være mulig å danke ut de største miljøene innen reklame, PR og design, sier Woll, som gründet byrået for tre og et halvt år siden.
Han sier det er to grunner til at de hevder seg så godt blant offentlige aktører.
- Det ene er takket være Slabberas, vårt eget kvalitative verktøy der vi finner dype, menneskelige drivere. Det offentlige selger sjelden et produkt, men må informere, endre holdninger, skape handlinger - da kan man ikke drive med ønsketenking, eller sminking av grisen - da må man kjenne til virkelighetsoppfatningen hos målgruppen. At vi bruker Slabberas i våre kreative prosesser gjør at vi skiller oss ut fra mange andre byråer i disse anbudene.
Slabberas er et innsynsverktøy utviklet i av Tante Randi i samarbeid med analysebryået Pollstat, hvor de analyserer 45 minutter lange samtaler mellom to personer som kjenner hverandre fra før. Når de innhenter data til caseløsning, bruker byrået minimum syv samtaler med 14 personer.
De siste to årene er dette et produkt de har solgt ut til kundene sine.
- Vi kaller det for virkelighetsoppfatning blant brukeren i motsetning til ønsketenkning på møterommet. Vi finner fort ut av hva folk tenker med denne metoden. I og med at det er snakk om folk som kjenner hverandre, glemmer de fort at det er en analysesamtale. Det blir bra funn fordi folk er empatisk engasjert i samtalepartneren, sier Woll.
Han peker samtidig på arbeidet de har gjort med Utdanningsetaten som den andre grunnen til at de tiltrekker seg offentlige aktører.
- Da vi først vant Utdanningsetaten for ett år siden, så ble det nok lagt merke til med litt distansert interesse. Men da jobbene begynte å rulle ut, og det viste seg å være bra greier, så er det ikke bare store ord i et anbudsdokument. Og når vi da vinner en til, og en til, og en til, og jobbene vinner ære og berømmelse i tillegg - så kan man ikke bare feie Tante Randi under fillerya som en tilfeldighet med en slenger her og der. Vår metode fungerer, vi har forstått det komplekse som utgjør offentlige prosesser og vi leverer samtidig kreativitet som gir effekt, avslutter han.
Les også: Tante Randi hanker inn millionavtale med Utdanningsetaten