Atyp gikk av med seieren i en omfattende anbudskonkurranse, og skal sammen med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) lage reklame for å rekruttere nye fosterhjem over hele landet. Det er Kitchen som tidligere har hatt dette oppdraget og der samarbeidet nok toppet seg på denne i fjor da Bufdir og Kitchen gikk til topp i reklamekonkurransen Gullfisken på TV 2. 

Les også: Full pott for tom matboks - her er årets mest populære TV-reklame

Seks byråer kom videre fra prekvalifiseringen, og i siste runde var det Atyp som gikk av med seieren, skriver byrået i en melding.

- Dette er en viktig jobb for veldig mange mennesker, som vi gleder oss ekstremt til å ta fatt på. Vi har som ambisjon å stå ut fra det typiske, og da er det ekstra gøy å møte folkene i Bufdir som tror på kreativiteten som et viktig virkemiddel til vekst og resultater, sier May Linn Michaelsen, Sindre Veseth Foss og Ulrik Waagsether, kreatører i Atyp. 

Det kreative teamet har erfaring fra tidligere arbeid med offentlige kunder som Utdanningsetaten i Oslo, Munchmuseet, Posten/Bring og Forsvaret.

- Rekruttering av fosterhjem er en viktig oppgave både for direktoratet og regionene våre i Bufetat. Det er mange barn og unge som trenger fosterhjem i Norge, og vi jobber hele tiden med å forbedre rekrutteringstiltakene. Nå ser vi frem til å få Atyp med på laget og gleder oss til å starte samarbeidet, sier kommunikasjonsdirektør Anne Hafstad i Bufdir.

Roser Bufdir: - Ryddig prosess
Ernö og Futatsu fusjonerte og dannet Atyp ved inngangen til 2020, og hadde få måneder bak seg under samme tak før pandemien forandret hverdagen.

- Etter et år som har vært krevende for alle, kunne vi ikke fått en bedre start på 2021. Bufdir skal ha honnør for en sjeldent ryddig prosess, og vi er naturligvis glade for at valget falt på oss. Dette er en veldig spennende og omfattende oppgave, og vi kommer til å få brukt hele bredden i byrået, fra media og performance til reklame, sier rådgiver Marius Jensen

Sammen med Alexander Mostue skal Jensen ha det strategiske ansvaret for Bufdir.

- Hos Atyp vil Bufdir nå få all kompetanse samlet under ett tak. Stadig flere annonsører etterspør helhet i leveransene og tverrfaglig kompetanse. Det kler oss godt, avslutter Jensen.

Les også: Gjør skillingsbolle-suksess til nytt kreativt byrå

På bildet øverst ser du fra venstre:  May Linn Michaelsen (kreatør), Cathrine Stenfoss Nygaard (performance rådgiver), Sindre Veseth Foss (art director), Marius Jensen (strategisk rådgiver), Ulrik Solum Waagsether (tekstforfatter), Kjell Gabrielsen (leder digital transformasjon), Sonja Njølstad (prosjektleder), Lin Bull-Valen (seniorrådgiver, kommunikasjon Bufdir), Anne Hafstad (Kommunikasjonsdirektør Bufdir), Alexander Mostue (strategisk rådgiver) og Silje Bruvik (innholdskreatør) i Atyp. Foto: Atyp