Norsk Tipping til topps i Reklamebørsen - konkurrenten har tidenes minst likte film

Reklamebørsen for juni viser at bettingreklame både elskes og hates. Se de mest og minst likte reklamefilmene her.

Publisert / Oppdater

Johannes Enli Kalleberg
Johannes Enli Kalleberg Journalist

Det er store kontraster for betting-selskapene i månedens utgave av Reklamebørsen, som gjennomføres av Mediacom for å kartlegge hvilke reklamefilmer som huskes og likes best. Norsk Tipping får flest poeng i kategorien «liking», hvor 44 prosent svarte at de liker deres «Haaland-film» bedre enn andre reklamefilmer.

Helt nederst av de 13 som var med i junibørsen til Mediacom finner vi Unibet med bare tre prosent som svarer at de liker reklamefilmen «Vi kjenner følelsen» bedre enn andre reklamefilmer. Reklamebørsens historie strekker seg gjennom 15 år, og sett med historiske øyne er dette et mageplask for Unibet. Resultatet er nemlig delt sisteplass på liking blant nesten 2000 testede filmer.  

Head of insight, Håvard Ose, i Mediacom kan fortelle at Norsk Tipping fikk mest oppmerksomhet per reklamevisning ettersom de også vant kategorien «effektivitet».

- Norsk Tipping og Erling Braut Haaland leverte både mest effektiv oppmerksomhet og høyest liking i denne runden med en film undertegnedes fotballinteresserte 12-åring mener må være den beste reklamefilmen noensinne, sier Ose.

Reklamefilmen til Norsk Tipping har vært en snakkis blant mange siden den kom på skjermen rundt fotball-EM i juni, hvor England fikk mye oppmerksomhet. England er også temaet i reklamefilmen med engelskmenn i en bar som er uvitende om norsk fotball og tror Haaland er et sted i Norge.

Her kan du se reklamefilmen om Haaland fra Norsk Tipping: 

- Humor er fortsatt viktig

Markedskommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping, Lise Kampenhøy, forteller at de har fått positiv respons på filmen og at Haaland selv har gitt tommel opp.

- Hvordan har tilbakemeldingene på filmen vært?

-  Utelukket positive tilbakemeldinger både via sosiale medier og direkte til vårt kundesenter, sier Kampenhøy.

-  Har dere hørt noe fra Haaland selv?

- Vi har hatt tett dialog med Norges Fotballforbund gjennom hele prosessen og NFF har klarert ideen med utøverne. Og det vi kan si er at Haaland har likt filmen som er blitt delt på Instagram-kontoen til det norske fotballandslaget.

Norsk Tipping kan også smykke seg med sammenlagtseier i Reklamebørsen for juni.

- Hva tenker dere om resultatet?

- Alltid hyggelig med gode resultater, og at humor fortsatt er en viktig faktor for å skape god reklame, sier Kampenhøy.

Reklamebyrået Try stod bak Norsk Tipping sin suksessfulle reklamefilm med prosjektleder Cecilie Thue.

Les mer: Norsk Tipping tuller med Braut Haaland i ny reklamefilm

Norsk Tipping må dele seieren i «effektivitet» med Telenor. Telenor tar for seg det populære paret Arnfinn og Arnhild og deres historie. 

Se Telenor sin reklamefilm «Let's talk about» her:

Tidenes svakeste resultat

På den andre siden av skalaen over de med likte reklamefilmene i juni finner vi Unibet. Når kun tre prosent av de spurte var positive til reklamen, kan vi trygt si at reklamen deres med jublende fans ikke slo helt an denne gangen. Unibet-profilene Magnus Barstad og Magnus Carlsen som jubler i sofaen over noe de ser på TV, virker ikke å ha hjulpet Unibet i særlig stor grad.

Reklamefilmen spiller på at Unibet vet hvordan tippere føler det når de følger med på å en begivenhet, derav tittelen «Vi kjenner følelsen».

Kampenhøy i Norsk Tipping har dette å si om at Unibet kommer dårligst ut.

- Vi har fokus egen kommunikasjon og fortsetter å jobbe for å styrke merkevaren Norsk Tipping.

Håvard Ose i Mediacom tror det er flere grunner til de svake resultatene.

- Unibet måtte konkurrere mot to sterke filmer fra Norsk Tipping i denne runden, hvor den ene av Norsk Tipping sine filmer i tillegg hadde et omvendt budskap av Unibet med fokus på konsekvensen av tap i motsetning til lykkerusen når man vinner. Dette kan ha bidratt til de svake resultatene.

Kampanje har vært i kontakt med Unibet, som ikke ønsker å kommentere saken.

Se filmen her:

Dovendyr får mest oppmerksomhet

Den reklamen som skapte mest oppmerksomhet i juni er reklamefilmen til Coop Prix, som vant denne kategorien med sitt dovendyr som dansende viser hvordan handling kan være «fort gjort», også for et dovendyr som ikke er kjent for effektivitet.

- Filmen scorer imidlertid «kun» midt på treet på liking og er ikke blant filmene som leverer mest effektivt i forhold til medietrykket, sier Ose.

Les mer: Et dovendyr har hovedrollen i den nye reklamefilmen til Coop Prix

Se reklamefilmen til Coop Prix, «Fort gjort», her:

Andre reklamefilmer i junibørsen til Mediacom som Håvard Ose vil trekke frem er Av-og-til sin nye holdningsfilm. Den vant ingen kategori denne gangen, men tar opp et viktig samfunnsaktuelt tema, og likes godt.

- Av-og-til har lyktes godt med sin siste holdningsfilm. Foreløpig har denne kun gått online og filmen har nådd ut til færrest i denne runden. Resultatene i denne runden tilsier at filmen fortjener et bredere publikum, sier Ose.

I filmen brukes barnehagesetting for å skape forståelse for problemene ved å drikke alkohol foran barna, og filmen treffer solid med nest høyest liking blant de testede filmene i denne runden. Filmen går også helt til topps på liking blant kvinner og scorer særlig sterkt blant de under 50, fortsetter Ose. 

Les mer: Ny PR-kampanje åpner pils i barnehagen

Se reklamefilmen til Av-og-til her:

På likingtoppen:

Her er månedens mest og minst likte reklamefilmer, med Norsk Tipping på topp og Unibet på bunnen. Foto: Mediacom

Norsk Tipping til topps i Reklamebørsen - konkurrenten har tidenes minst likte film