«Hvis verdens treigeste skapning skulle velge et sted å handle, ville valget falt på Coop Prix», er utgangspunktet for Coop Prix sitt nye reklamekonsept. 

Et dovendyr har hovedrollen i reklamefilmen, som skal vise at selv «verdens treigeste fyr» får handelen unnagjort i en fei hos dagligvarekjeden. Filmen er et uttak fra et langsiktig merkevarebyggende konsept, som skal leve lenge i mange kanaler. 

Se reklamefilmen nederst i saken.

- Ønsket å skille oss ut
I første omgang blir dovendyret å se på TV, online video, sosiale medier og i butikk. 

- Coop Prix hadde behov for å tydeliggjøre posisjonen sin som den effektive nabolagsbutikken – og ikke minst et ønske om å å skille seg ut og få oppmerksomhet i en støyende kategori der lavpris dominerer, sier Maria Skundberg, markedssjef i Coop Prix i en melding. 

Videre sier Skundberg at siden Coop Prix «ikke har budsjetter til å rope høyest», så dagligvarekjeden viktigheten av et ekstremt enkelt budskap som først og fremst skaffet dem oppmerksomhet. 

- Vi har, som alle andre merkevarer mye på hjertet – men det var forløsende for oss å innse at oppmerksomheten knyttet til oss som avsender faktisk var viktigere enn å si alt vi ville, fortsetter hun.

- Håper alle får det med seg
Kundeansvarlig og strategisk rådgiver i Anti, Tom André Engli Storsveen, sier at de er veldig fornøyde med skjære konseptet ned til kjernen, og komme ut med et såpass enkelt budskap. 

- Å legge til rette for en effektiv og hyggelig handel er det Coop Prix skal være best på, og med dovendyret håper vi at alle skal få med seg nettopp det, sier han. 

Filmen er produsert av Einar Film, med regissør Filip Nilsson. Dovendyret er utviklet av svenske Swiss og filmet hos Goodbye Kansas i Stockholm.

Det kreative teamet bak idéen er Bjørn Solli og Elise Apall Bjørgsvik.