Rema-reklamen mangler fortsatt 966 grunner: - Det er tynn markedsføring når man kun klarer å komme med 34

Seks måneder etter at Rema 1000 lanserte sitt nye reklameslagord «det er 1000 grunner til å handle på Rema», ligger det bare 34 grunner ute på nettsiden. BI-professor er kritisk til konseptet.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

I februar i år lanserte Rema 1000 med brask og bram sitt nye reklamekonsept «det er 1000 grunner til å handle hos Rema 1000.». Den nye kampanjen og reklameuniverset tok dermed livet av den gamle klassikeren «det enkle er ofte det beste.»

- Vi skal fortsette å gjøre ting enkelt, men drister oss til å lansere et nytt konsept for å snakke om alle de gode grunnene til å handle hos Rema 1000, svarte direktør for marked og salg i Rema 1000, Pia Mellbye, på spørsmål om hva som skilte dette konseptet fra konkurrentene.

Det har nå gått nesten seks måneder siden Rema 1000 lanserte sitt nye reklamekonsept og ordtak, men etter en rask sjekk på nettsiden til dagligvarebutikken, er det tydelig at de ikke har kommet så langt i listen sin. Det er nemlig kun 34 grunner, i tillegg til grunn nummer én, «Alltid lave priser», som vises til forbrukeren på Remas nettsider. Det mangler med andre ord 966 grunner å liste opp for selskapet.

Professor i markedsføring, Lars Erling Olsen, tror folk forstår at det er reklame, og at denne listen ikke menes bokstavelig.

- Men om de på et halvt år kun har kommet på 34 grunner, har de et stykke igjen. Du må gjøre det overtydelig slik at folk skjønner at det er mange grunner og at alle har sine egne grunner, da er det greit nok. Men om det fremstår som at de skal komme med 1000 grunner, så er det litt dust, sier han til Kampanje.

Les også: Rema 1000 bytter ut ikonisk slagord: - Skal mye til for å forlate et av Norges mest likte reklamekonsepter

Vi har fått god respons på konseptet, høy oppmerksomhet, god «liking» og stor entusiasme internt. Pia Mellbye, markedsdirektør i Rema 1000

- Bør ha en lang liste med grunner

BI-professorene sier rett ut at han «synes det er litt tynn markedsføring».

- Det er et dårlig konsept når man kun klarer å komme med 34 grunner. Skal man ha det konseptet så bør man ha en lang liste med grunner, synes jeg. Det virker som de har gitt opp ideen selv, så da er kanskje et nytt konsept på trappene, sier Olsen som er en av Norges fremste lærekrefter på markedsføring.

- Er det god reklameskikk?

- Om det er en formell feil eller ikke, har jeg ikke mening om, det blir synsing. Samtidig tenker jeg at det er å dra den litt langt å kalle det villedende reklame, sier han. 

Hos Forbrukerrådet sier avdelingsdirektør Bente Øverli at «i utgangspunktet skal påstander som brukes i markedsføringen kunne etterprøves og dokumenteres.»

- Det vil være en konkret vurdring av lovligheten og hvert tilfelle må vurderes konkret.  Forbrukertilsynet har ikke vurdert bruken av Rema 1000 sin påstand og vi har heller ikke mottatt henvendelser om dette fra forbrukere eller andre næringsdrivende. Vi merker oss imidlertid at Rema 1000 selv i tilknytning til påstanden fremhever at forbruker kan «se noen av dem her» men samtidig påpeker «– eller kanskje du har helt annen grunn» Når vi vurderer om en reklame er villedende eller ikke må vi alltid se på påstanden og sammenhengen denne fremsettes i, sier Øverli.

Hun sier videre at «ut fra opplysningene i saken så vil ikke Forbrukertilsynet på eget tiltak forfølge dette videre.»

- Virker som de har gitt opp ideen:

Professor i markedsføring ved BI, Lars Erling Olsen, vil ikke kalle Rema 1000s reklame for villedende reklame, men heller «et tynt konsept.» - Det virker som de har gitt opp ideen selv, så da er kanskje et nytt konsept på trappene, sier han.

Har ikke en liste på 1000 grunner: - Det er ikke bokstavelig

Pia Mellbye, markedsdirektør i Rema 1000, svarer at det kommer stadig noen nye grunner fremover, på spørsmål om når vi vil få se alle de tusen grunnene til å velge Norges største enkeltstående dagligvarekjede. Mellbye avviser at det er snakk om misvisende reklame. 

Les også: Rema 1000 brenner av flere reklamemillioner enn konkurrentene - men vinner ingen nye kunder

- Vi har en plan om å komme med nye grunner løpende, så kan det være at det blir tusen grunner. Det vil hele tiden komme nye ting som vi vil fremheve, sier hun til Kampanje. 

- Er ikke 34 grunner litt snaut nesten et halvt år etter at dette ble lansert?

- Det vil stadig komme nye grunner, svarer Mellbye.

Samtidig bekrefter hun at de ikke har laget en liste med tusen grunner for hvorfor folk bør handle hos Rema, som sitter på nesten en fjerdedel av det norske dagligvaremarkedet. I fjor opplevde dagligvaremarkedet rekortider med en samlet omsetning på 208 milliarder kroner.

- Det er ikke bokstavelig. Det er mange forskjellige grunner til å velge Rema 1000. Vi kommer med ulike grunner som vi ser er relevante med tanke på kundene våre.

Det er Trys reklamebyrå, i tillegg til Try Innhold, Try Apt og Try Opt, som har vært involvert i å klekke ut det nye reklamekonseptet og ta det ut i ulike flater. Reklamefilmen de slapp under lanseringskampanjen ble produsert av Tangrystan, og den kan du se her:

 

- Jeg tror forbrukeren skjønner at her kommer det mer

Remas markedsdirektør påpeker at det er viktig å ha i mente at det er individuelle grunner til at man velger Rema 1000. Dette nevner de også på nettsiden sin.

«Alltid lave priser er bare én grunn til å handle hos oss, i tillegg finnes det 999 til. Minst. Se noen av dem her - eller kanskje du har din helt egen grunn?», står det på Rema 1000s nettsider.

- Konseptet rommer at det er ulike grunner for ulike brukere. Vi bruker dette ikoniske tusentallet, som vi fyller med mange grunner, men det betyr ikke at vi kommer med tusen grunner på rekke og rad, sier Mellbye.

- Så dere skal ikke vise de 1000 grunnene til forbrukeren?

- Vi sier at det er 1000 gode grunner til å velge Rema 1000. Det er mange forskjellige grunner som enhver enkelt kunde har.

- Synes du at forbrukeren bør kunne finne disse grunnene?

- For oss er det viktig og vise at det kommer flere etter hvert, og så er det viktig at det finnes mange individuelle grunner som en kunde har. Det er ikke noe som vi uttømmende skal fortelle, det ligger implisitt i konseptet.

- Tror du forbrukeren forstår at det ligger implisitt i konseptet?

- Vi har i hvert fall fått masse positive tilbakemeldinger på konseptet, så tror jeg forbrukeren skjønner at her kommer det ulike grunner etter hvert. Konseptet er bredt, og det er mange muligheter for innhold, sier hun.

Les også: Her er folkets dom over ny Rema 1000-reklame: - Leverer ikke spesielt effektivt

Lanserte «1000 grunner»-konseptet

Pia Mellbye startet som ny markedsdirektør for dagligvarekjeden i 2019. Hun kom da fra stillingen som administrerende direktør i McDonalds i Norge og var med på å lansere det nye reklamekonseptet .

- Det er ikke en kampanje, vi har en langsiktighet rundt konseptet

Pia Mellbye forteller at hovedgrunnen til at de lanserte konseptet var for å fortelle om de mange fine tingene Rema 1000 har gjort - og gjør. 

- Det er en grunn som er viktigere enn alle andre, nemlig grunn nummer én: Alltid lave priser. Samtidig er det mange andre fine grunner til å velge Rema 1000 som vi ikke har snakket så mye om, og som dette konseptet gjør det mulig for oss å fortelle med en tydelig blå tråd

Hun påpeker også at de spiller på de ulike sesongene.

- Nå er vi ute med nye grunner rettet mot sommeren som Fjelltørket spekeskinke fra Spekeloftet og digg sommermat til lave priser. Små og store grunner kommer vi med løpende med tanke på sesong og det overordnede budskapet vi ønsker å formidle. Vi har fått god respons på konseptet, høy oppmerksomhet, god «liking» og stor entusiasme internt. Det er ikke en kampanje, vi har en langsiktighet rundt konseptet, sier Mellbye. 

Rema-reklamen mangler fortsatt 966 grunner: - Det er tynn markedsføring når man kun klarer å komme med 34