Omnicom klinker til med enda et rekordresultat for 16. år på rad

Byrågrupperingen «slår» fortsatt markedet, selv om omsetningen faller.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Den amerikanske mediebyrågrupperingen Omnicom Media Group fortsetter å vokse i Norge. Og toppsjef Espen Klepper fortsetter i samme spor som før; nå opplever mediebyrågrupperingen resultatvekst for 16. året på rad.

- 2019 var et veldig bra år for oss, og jeg er selvfølgelig svært godt fornøyd med de økonomiske resultatene og vår utvikling over tid. Høy omsetning er ikke et viktig mål, men at vi hadde en vesentlig sterkere omsetningsutvikling enn totalmarkedet i fjor, og at vi tok markedsandeler er selvfølgelig gøy, sier Klepper til Kampanje.

For selv om selskapet satt igjen med et overskudd på 40,7 millioner kroner, en økning på 10,6 prosent sammenlignet med 2018, gikk omsetningen noe ned.

Den endte på 2,047 milliarder kroner, og falt dermed med 23,2 millioner sammenlignet med fjoråret, en endring på - 1,1 prosent. Likevel slår de fortsatt tallene fra Mediebyråforeningens Mediebarometer som viste at reklamemarkedet falt med 5,4 prosent i fjor. 

Se Omnicoms tall her:Resultatene fortsetter å vokse, mens omsetningen faller

År 2019 2018 Endring i %
Omsetning 2047,63 2070, 92 -1,1
Byråinntekt 150,55 140,33 7,3
Driftsresultat 38,15 35,88 6,3
Resultat før skatt 40,71 36,82 10,6

Alle tall i MNOK. 

- Bekreftelse på at vi fremstår som et kompetent miljø

Klepper peker på at de klarte å holde på eksisterende kunder samtidig som de vant en rekke anbudskonkurranser. Inn døren kom blant annet Telenor, Renault, Oatly og Scandic Hotels.

- For oss er det en tydelig og verdifull bekreftelse på at vi fremstår som et kompentent og fremoverlent rådgivningsmiljø. Deler av denne omsetningen vil faktisk ikke slå inn og vises i regnskapene våre før i år, sier Klepper.

Byråinntekten vokser mer eller mindre i samme takt som fjoråret med en vekst på 7,3 prosent. Det forklarer Klepper med at de selger flere rådgivningstimer innenfor et bredere spekter av tjenester.

- For å kunne tilby våre kunder fremtidsrettet, og integrert rådgivning av ypperste kvalitet, har vi de siste årene derfor hatt en tydelig strategi for å investere i kompetanseutvikling. Samtidig har vi fått på plass flere dyktige medarbeidere innenfor både eksisterende og helt nye forretningsområder, sier han og legger til:

- At vi har lykkes så godt med våre satsninger innenfor blant annet MarTech, innholdsproduksjon og e-Commerce, i tillegg til salgsmodellering, avansert dataanalyse og visualisering, SEO, sponsing og aktivering er selvfølgelig gledelig, sier Klepper. 

Les også: Omnicom vil spise av nytt milliardmarked

- Vi gjorde oss godt bemerket

Det er derimot ikke bare regnskapet Klepper er fornøyd med etter å ha satt sluttstrek for 2019.

- Vi gjorde oss godt bemerket og mottok en rekke utmerkelser i konkurranser med blant annet fokus på effekt, strategi og kreativitet. OMD kan skilte med posisjonen mestvinnende byrå i ANFO- effekt åtte år på rad, samtidig som byrået vant gull i kategorien mediestrategi i Medieprisen.

Klepper trekker frem søsterbyrået PHD, som han forteller kan vise til en meget solid utvikling. 

- På bakgrunn av dette ble de blant annet shortlistet til Årets Byrå i Kampanje sin Byråprofil-kåring 2019, sier han. 

- Vi har kommet oss gjennom dette på en meget god måte

Denne våren har vært tung for mange i byråbransjen, og mandag denne uken kunne Mediebyråforeningen melde at mediebyråene kjøpte reklameplasseringer på vegne av norske annonsører for 3,97 milliarder kroner i løpet av første halvår - en omsetningssvikt på 17,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

Les også: Koronasmell på 17,9 prosent i reklamemarkedet

Klepper kan derimot fortelle at de har kommet seg gjennom første halvår «på en god måte». 

- Som for de aller fleste i vår bransje har store deler av første halvår med korona selvfølgelig vært en veldig utfordrende periode. Derfor er jeg stolt og utrolig imponert over hvordan vi sammen med våre kunder har taklet en så stor omstilling, og håndtert mange krevende oppgaver, sier han. 

Han trekker frem at det har vært stor «new biz-aktivitet» i denne perioden. 

- Derfor blir det ekstra morsomt når vi etter sommeren kan avsløre noen rykende ferske kunder. Samtlige forhold tatt i betraktning synes jeg at vi så langt har kommet oss gjennom dette på en meget god måte, og det skal selvfølgelig bli spennende å følge utviklingen videre utover høsten, sier Klepper.

Omnicom klinker til med enda et rekordresultat for 16. år på rad