Konsernsjef Espen Klepper i Omnicom Media Group skal i gang med å bygge opp en ny satsing på det norske sponsormarkedet og nye partnerskap. Satsingen skjer under navnet Fuse som er et internasjonalt og prisbelønt selskap under Omnicom-paraplyen.

- Bakgrunnen for satsningen er dagens vesentlig mer fragmenterte mediekonsum, noe som har gjort det vanskeligere å nå ut til de store massene gjennom tradisjonelle kanaler, og at innhold i større grad flytter seg til tjenester bak betalingsmurer uten kommersielle muligheter, sier Klepper.

Det norske sponsormarkedet har vokst kraftig de siste årene og er i dag landets nest største reklamekanal og større en tv, kun slått av en samlet digital omsetning.   Samlet omsetning er på nærmere fem milliarder kroner og de siste sponsorprognosene anslo en vekst på 3,1 prosent for 2018.

- Ser enormt potensial
Totale reklameinntekter økte med 2,7 prosent i 2018 til 20,4 milliarder, noe som innebærer at markedet for første gang nådde opp til nivåene før finanskrisen. Analyseselskapet IRM forventer samtidig fortsatt vekst i 2019 på nye 2,8 prosent, noe som betyr at omsetningen nærmer seg 21 milliarder kroner.

Klepper tror ikke veksten innenfor sponsormaredet er over.

- Vi ser et enormt potensial innenfor sponsing og aktivering. Arrangementer innenfor sport, kultur og underholdning representerer leirbål som samler folk i en positiv og lidenskapelig setting, som vi kan utnytte på andre måter enn gjennom tv-reklame i pausene, sier Klepper.

Les også: Ski og sykkel-VM løfter sponsormarkedet – vil nærme seg fem milliarder i 2018

Henter fra United Screens
Til å lede det nye miljøet har han utnevnt Marius Ramdahl, som kommer fra stillingen som Video & Audio-direktør, og med seg på laget får han bransjeprofil og tidligere norgessjef for multiplattform-nettverket, United Screens, Mano Rashidi.

- Miljøet Mano Rahsidi og jeg nå skal etablere har allerede gjort seg godt bemerket og hatt stor suksess andre steder i Europa. Blant annet har de i samarbeid med UEFA stått for gjennomføringen av åpningsseremonien av Champions League- finalen i Kiev, med verdensstjernen Dua Lipa, sier Ramdahl.

Klepper sier «den voldsomme utviklingen innenfor e-sport og gaming er et godt eksempel på hvordan teknologi skaper nye arenaer og muliggjør en annen dialog mellom merkevarer og forbrukere enn tidligere.»

- Det er i dette landskapet vi ser at Fuse skal ta en tydelig rolle med å integrere merkevarer som en del av selve innholdet og opplevelsen, sier Klepper

Reklamemarkedet i fjor:

Her ser du fordelingen av reklamepengene i Norge, sponsing holdt utenfor.