Coca-Cola fortsetter boikotten - dropper Facebook i ny kampanje

- De eneste sosiale kanalene vi vil bruke er LinkedIn og YouTube, sier kommunikasjonsdirektør for Coca-Cola i Norge.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Torsdag formiddag kunne Kampanje melde at Coca-Cola gjør reklame-comeback etter fire måneder uten markedsaktivitet. Den ferske PR-kampanjen «Open like never before» er et større globalt initiativ fra selskapet, men Coca-Cola kommer ikke til å markedsføre kampanjen på Facebook.

- Vi kommer ikke til å bruke Facebook i markedsføringen av denne kampanjen, sier Frida Keane, kommunikasjonsdirektør for Coca-Cola AS i Norge til Kampanje.

- Vi tok pause fra mange sosiale medier 1. juli for å vurdere våre egne retningslinjer for disse, og samtidig se på hva vi mener vi bør forvente fra våre sosiale medier partnere når det gjelder å rense disse kanalene for hatprat, rasisme og misinformasjon. Denne pausen pågår fremdeles, og de eneste sosiale kanalene vi vil bruke er LinkedIn og YouTube.

Coca-Cola fortsetter med det sin Facebook-boikott som har pågått siden slutten av juni. Walter Susini, markedsdirektør i The Coca-Cola Company, Europa, Midtøsten og Afrika, adresserte også sosiale medier-boikotten under den internasjonale lanseringen av «Open like never before» tidligere i dag.

- Vår intensjon var å gå gjennom våre retningslinjer på grunn av hatspråk på ulike plattformer. Det bør ikke være rasisme og hat i livet og det bør ikke være i sosiale medier. Vi er dedikert til denne reisen, og vi vil komme med en oppdatering i løpet av de neste dagene med hvordan vi vil gå videre med dette, sa Susini under lansering.

- Glade for å være tilbake

Det var i slutten av mars måned at Coca-Cola tråkket på bremsen og bestemte seg for å stanse all reklame. 

Les mer: Coca-Cola stanser all reklame i Norge - 186 ansatte rammet av permitteringer

- Hvorfor valgte Coca-Cola å droppe kommunikasjonen med kundene sine under krisen?

– Både i Norge og internasjonalt var markedsaktivitetene i april planlagt før Covid-19 pandemien inntraff. De føltes derfor ikke passende i den akutte situasjonen som oppstod. I stedet ville vi prioritere det mest kritiske: Sikre at våre medarbeidere kunne jobbe og produsere under trygge forhold, og å sikre trygge leveranser til kunder og partnere, sier Keane. 

Kommunikasjonsdirektøren sier selskapet satte av over 100 millioner dollar globalt for å støtte opp om lokale samfunnstiltak da de gikk av luften i vinter. 

- I Norge kunne vi dermed gi et stort bidrag til «Kors på halsen», et initiativ fra Norges Røde Kors. Engasjementet med å utgjøre en forskjell i lokale samfunn vil fortsette. Nå er vi glade for å være tilbake, og da med en kampanje som tar utgangspunkt i den pågående situasjonen, og feirer åpenhet og optimisme – to sentrale verdier for vår merkevare, sier Keane.

- Får koronakrisen noen langvarige følger for markedsføringen til Coca-Cola?

– I forhold til budskap gjør den nok det. «Open Like Never Before» er mer enn en kampanje for oss, det er en måte å utvide den dypere meningen i det vi som selskap holder på med – som er å forfriske verden, og samtidig utgjøre en forskjell. Vi er overbevist om at vi mennesker ut fra dagens situasjon kan utvikle oss, bli sterkere og bygge en bedre fremtid, sier Keane.

Kampanjen, sier Keane, er en oppfordring til å bygge en bedre verden.

– Mer åpen, mer tolerant, mer empatisk, og så videre. Dette budskapet og denne kampanjen er en direkte følge av koronakrisen, og vil nok prege måten vi kommuniserer i lang tid. 

Dropper Facebook:

Coca Cola og Frida Keane, kommunikasjonsdirektør for Coca-Cola AS i Norge.

- En kraftfull film

I sentrum for den nye kampanjen står en over to minutter lang reklamefilm. I hovedrollen finner vi den britiske samtidspoeten og rapperen George the Poet. I filmen ber poeten oss stoppe opp og tenke før han spør retorisk «Hvem sier vi må gå tilbake til normalen», etterfulgt av et lengre dikt.

Se filmen her:

 

- Hver gang jeg ser filmen ser jeg noe nytt. I løpet av de neste månedene vil Coca-Cola bruke setninger fra Georges sitt dikt i gatene, på billboards, i aviser, og utendørs. For eksempel «Jeg vil aldri kalle jobben min uviktig igjen, sa markedsdirektør Susini under kampanjelanseringen tidligere i dag.

Walter sier det var en enkel avgjørelse å velge George the Poem til å fronte den nye kampanjen.

- George kan spre budskapet og verdiene til merkevaren gjennom poesi. Han er veldig inkluderende i hjertet sitt. Hvis du følger George når han smiler i filmen, så smiler du selv. Han kan snakke autentisk om å være åpen, sa Susini. 

Keane sier hun tror både diktet og fremføringen vil berøre mange.

– Nå skal vi igjen kommunisere med publikum, og det gjør vi med en kraftfull film som kommenterer det som har berørt oss alle de siste månedene. George the Poet er kjent for sitt sosiale engasjement, og vi lar ham kommentere endringene han vil se hos seg selv og andre, sier hun.

Coca-Cola fortsetter boikotten - dropper Facebook i ny kampanje