Coca Cola er nå tilbake med en splitter ny kampanje etter å ha tatt en pause fra all markedsføring siden mars. Torsdag formiddag inviterte selskapet et utvalg medier til en global lansering av deres nye kampanje. Den britiske samtidspoeten og rapperen George the Poet er stjernen av den nye kampanjen, kalt «Open like never before».  

- Kampanjen kommer fra en enkel idé. Jeg mener enkle ideer alltid er de beste, særlig i markedsføring. Den nye kampanjen vektlegger optimisme. Vi tror at vi kan sikte mot en bedre normal. Jeg tror vi alle har lært noe gjennom de siste månedene. Det er mange ting vi tar for gitt, og under «lock down» har vi savnet mange av dem, sa markedsdirektør Walter Susini i Coca Cola Company under lanseringen. 

Her kan du se den splitter nye kampanjefilmen:

 

- Uttrykk for en bevegelse
Frontfiguren for den nye kampanjen, George the Poet, ble etter hvert med på den digitale lanseringen fra sitt kontor i London. Samtidspoeten sa at en bør ta med alt en har til jobben sin og at han tidligere snakket om problemer som fjernt fra seg, men at jo mer personlig han ble, jo bedre traff han publikum.

- Kampanjen er et uttrykk for en bevegelse. «Åpen som aldri før» før er et sentiment jeg kan stå med, sa George the Poet under lanseringen.

- Setningene i kampanjefilmen skal minne oss på hvordan livet endrer seg og hvordan vi bør være åpne for å være bedre. En stor del av kampanjen er hvordan vi kan gjøre en forskjell, sier Susini og røpet at flere av setningene vil bli brukt enkeltvis på reklameflater utendørs.

Stanset all reklame
I mars måned avbrøt Coca-Cola alle sine markedsaktiviteter, også i Norge, da samfunn over hele verden gikk i lockdown som følge av koronapandemien. Selskapet sa de ville fokusere på medarbeidernes sikkerhet, fortsatt produksjon og leveransen ut til markedet. 

Les mer: Coca-Cola stanser all reklame i Norge - 186 ansatte rammet av permitteringer

- Da vi alle gikk i «lock down» var det klart at vi måtte respondere, og empati var kompasset og vår drivkraft. Det er ikke en «rett eller gal» avgjørelse, men vi bestemme oss for å justere våre prioriteringer for å fokusere på selskapets ansatte sin velvære, og hvordan vi kan gjøre en forskjell for våre partnere og detaljhandelspartnere. Andre selskaper tok andre avgjørelser, men det er ikke noe riktig eller feil, fortalte markedsdirektør Susini.