Coca-Cola stanser all reklame i Norge - 186 ansatte rammet av permitteringer

En av verdens største annonsører tråkker hardt på bremsen. - Påvirker alle våre planer, sier kommunikasjonsdirektør.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Flere annonsører har satt bremsene på som følge av koronakrisen, særlig innenfor reise- og kulturliv. Nå annonserer også Coca-Cola at de vil stanse alle reklamekjøp fra april og utover.

Avgjørelsen er tatt globalt, men gjelder også for Coca-Cola og alle merkevarene de driver i Norge, som Bonaqua, Fanta og Sprite.

«I den kommende tiden vil vi i stedet fokusere på å sikre helse og sikkerhet for våre ansatte og for samfunnet vi lever i», skriver selskapet i en melding de har publisert på Twitter.

Der kommer det også frem at The Coca-Cola Company sammen med tapperiene og The Coca-Cola Foundation vil donere mer enn 120 millioner dollar globalt for å støtte hjelpearbeid knyttet til COVID-19 i berørte områder.

- Som en stor global aktør med sterke lokale virksomheter, er vårt primære fokus i kriser å ivareta helsen og sikkerheten til våre ansatte og for samfunnene vi finnes i. I dette tilfellet er det viktig å gi støtte der det behøves. Derfor pauser vi kommunikasjonen vår i en tid fremover, sier kommunikasjonsdirektør Frida Keane i Coca-Cola Company til Kampanje.

- Er reklamepausen også et tiltak for å spare penger?

- Coca-Cola mobiliserer på lik linje som alle andre. I en sånn situasjon handler det om å investere penger i det som handler om de ansattes helse og sikkerhet og i samfunnet rundt oss.

Coca-Cola hadde planlagt store kampanjer rundt sommerens fotball-EM og OL, som begge er utsatt til 2021.

- Det er klart at det påvirker alle våre planer. Vi kan ikke kommunisere rundt det nå. Vi har store forventninger til samarbeidet med våre partnere neste år. I en slik situasjon er det utrolig viktig å ha tett dialog med alle ansatte, kunder, forbrukere og partnere.

Både Coca-Cola og Ringnes permitterer

For en drøy uke siden skrev Finansavisen at 157 ansatte i Coca-Colas norske tapperi var berørt av permitteringer. 

- Den største utfordringen for oss nå er alt som har med serveringsmarkedet og utelivet. Mange serveringsbedrifter stenger utsalgsstedene som vi leverer varer til, sier administrerende direktør Stein Rømmerud i Coca-Cola European Partners Norge til Finansavisen.

I tillegg fikk ytterligere 29 ansatte permitteringsvarsel fredag med oppstart i mandag denne uken. De jobber i selskapets «at work»-kanal som selger varm og kald drikke til bedriftsmarkedet. Disse har blitt permittert 40 prosent. 

- Dette er også et marked der det er blitt veldig stille, i og med at folk stort sett jobber hjemmefra, sier kommunikasjonsdirektør Per Hynne til Kampanje.

Coca-Cola Norge er et separat selskap som representerer Coca-Cola Company i Norge. De har 12 ansatte og ingen permitteringer, forteller kommunikasjonsdirektør Frida Keane.

Også Ringnes har permittert en rekke av sine ansatte. Mandag ble 115 av bryggeriets rundt 900 ansatte permittert. Permitteringene rammer salgsavdelingen i Ringnes som en følge av skjenkestoppen i utelivet.

- Vi rammes av et utelivsmarked som ligger nede. Vi er en del av et dagligvaremarked hvor vi nok selger litt mer enn normalt, men det kompenserer ikke for det vi taper i uteliv, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til Kampanje.

Coca-Cola stanser all reklame i Norge - 186 ansatte rammet av permitteringer