Tidligere SMFB-partner starter opp for seg selv: - Mer et livsvalg enn et karrierevalg

Designer og rådgiver Oscar Michaelsen er ferdig i SMFB Dinamo etter reklamekonkursen.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Tidligere i høst ble det kjent at de to reklamebyråene SMFB og Dinamo gikk konkurs og at tidligere SMFB-eier Gudleiv Bjørklund og hans investeringsselskap Invex Group kjøpte opp konkursboet for to millioner kroner. Med det fikk også 30 ansatte et jobbtilbud, men ikke alle valgte å bli med videre eller fikk tilbud om det. En av de som valgte å gå ut døra er tidligere partner og kommersiell leder i SMFB, Oscar Michaelsen, og dermed også en av eieren av byrået. 

Michaelsen forteller Kampanje at han fikk et tilbud om å bli med videre, men som han takket nei til.

- De valgte ut team som de ønsket å jobbe videre med, og der var ikke jeg med. Jeg fikk også et annet tilbud som jeg ikke valgte å gå videre med der, sier han. 

Han er imidlertid rask med å legge til at han fortsatt vil heie veldig på det nye byrået.

- Og jeg tror de får det til, men jeg var klar for noe nytt nå, sier han. 

- Vi er et enmanns-team

Oscar Michaelsen kom inn i SMFB i 2020. Før det jobbet han nærmere 15 år i Frank Oslo, som han var med på å grunnlegge. Han har også erfaring fra Ringnes og Varner Gruppen. Nå har han startet opp rådgivningselskapet Molo&Co. 

- Vi skal gi rådgivning på veivalg, hjelpe til med merkevarestrategier og vi skal være en diskusjonspartner for markedsavdelingene. Vi utvikler også innhold til kommunikasjon og design, sier han. 

Michaelsen ønsker ikke å dele hvilke kunder han har fått med seg.

- Jeg har noen kunder jeg har jobbet med over mange år, som jeg har blitt glad i som synes det er fornuftig å jobbe med meg.

- Kommer porteføljen til å vokse etter hvert? 

- Jeg har ikke noen ambisjoner om annet enn å kose meg med de få små og fine kundene jeg har, som jeg vet jeg kan gjøre en forskjell for, sier han. 

Les også: SMFB kjøper reklame- og designbyrået Frank – får ny investor på eiersiden

- Hvor mange ansatte er det i Molo&Co?

- Vi er et enmanns-team. Molo er meg og et nettverk med kreatører og folk rundt som jeg kan sette sammen team på, sier han. 

- Skrur igjen kranen

Designeren og rådgiveren forteller at prosessen han har vært gjennom med SMFB Dinamo og konkursen, har vist ham at det ikke lett å etablere noe nytt akkurat nå.

- Kunden skrur igjen kranen, så det er ikke lett å etablere seg, men jeg har funnet et nytt marked, og et oppstartsselskap som driver med noe helt annet. Hele  prosessen med Dinamo har fått meg til å tenke nye tanker, men jeg klarer heller ikke å slippe bransjen helt, sier han. 

- Hva slags startup-selskap er dette?  

- Jeg fikk et tilbud fra en tidligere bransjekollega som har startet opp et nytt selskap, og han ville bruke ressurser på å bygge opp merkevaren for det selskapet, i stedet for å bistå andre i å bygge merkevarer. Jeg synes det var morsomt å snu på det, og skape det selv etter erfaringene vi har dannet oss.

Tidligere SMFB-partner starter opp for seg selv: - Mer et livsvalg enn et karrierevalg