Tibe kjøper reklamebyrå etter konkurs: - Har sett etter muligheter for å starte opp i Oslo

Det er likevel ikke alle Gjerholm-ansatte som får bli med videre.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

15. desember kunne Kampanje melde at det 40 år gamle reklamebyrået Gjerholm var konkurs. Byrået hadde en gjeld på cirka 2,7 millioner kroner og selskapets aktiva hadde en anslått verdi på 1,7 millioner kroner.

Selskapet var eid av Merkur Gruppen. Tidligere styreleder i Gjerholm, og daglig leder i Merkur Gruppen, Erik Harg, sa til Kampanje i desember at han håpet Gjerholm kunne bli en del av et større byråmiljø for å bygge robustheten som skal til for å tjene penger.

Les også: Nesten 40 år gammelt reklamebyrå konkurs: - Så lyst ut frem til sommeren

Det ønsket ser ut til å ha blitt oppfylt. I en e-post til Kampanje bekrefter advokat og tidligere bostyrer av konkursboet til Gjerholm, Mira Levand Bergsland, at Tibe Oslo kjøpte virksomheten like før jul.

Vetle Hanssen Brevik, konsernsjef i Tibe, forteller at de nå ser frem til å integrere Gjerholm som en del av gruppen.

- Vi har det siste halvannet året sett etter muligheter for å starte opp i Oslo. Vi har hatt dialog med flere byrå og nøkkelpersoner, men ikke funnet den rette muligheten før nå, sier Brevik. 

- Ønsker å bygge oss opp i Oslo

Tibe består i dag av to kommunikasjonsbyråer i henholdsvis Molde og Trondheim, i tillegg til eventbyrået AtlanticMice og nå også Tibe Gjerholm. Brevik ønsker imidlertid ikke kommentere på hvor mye de har kjøpt konkursboet for.

- Gjerholm er et etablert og velrenommert byrå. Dette gir oss en god mulighet til å etablere oss på Østlandet og samtidig styrke Tibe-gruppen.

- Hvorfor vil dere til Østlandet?

- Det er jo her hovedsetet for bransjen er, og i tillegg har også jeg min base her. Vi ønsker å bygge oss opp i Oslo med flere selskaper, og også ekspandere til andre deler av Norge. Det er en tøff tid i bransjen, men da åpner det seg også mange muligheter. Vi har troen på at vi kan rigge oss for vekst når markedet bedrer seg, ved å etablere et solid fundament nå, sier Brevik. 

Tibe har tidligere vært representert på Østlandet av Tibe Drammen, men dette selskapet ble slått konkurs i 2021.

Les mer: Krever over ti millioner fra Tibes konkursbo - byrået gikk med store tap i fjor

Konsernsjef:

Vetle Hanssen Brevik forteller at Tibe ønsker å etablere seg også andre steder i Norge.

Kastet seg rundt etter konkursoppslag

Brevik forteller at det var artikkelen i Kampanje som fikk dem til å handle.

- Kommunikasjonsbransjen i Oslo er relativt liten og oversiktlig, og ordet sprer seg fort. Så da artikkelen i Kampanje dukket opp, skjønte vi at vi måtte agere raskt. På kort tid fikk vi gjennomført flere møter med nøkkelansatte og gjort oss opp en god formening om mulighetene som lå i å ta Gjerholm inn i Tibe-familien, sier han.

Og selv om Tibe nå slår seg opp i Oslo, så beroligger Brevik de allerede etablerte Oslo-byråene ved å fortelle at de tenker mer nasjonalt enn kun Oslo.

- Bør byråene på Østlandet forberede seg på at Tibe vil vokse og bli en stor konkurrent med årene?

- Vi tenker mer nasjonalt enn på enkeltlokasjoner. 2024 kommer til å bli nok et svært krevende år for hele bransjen. Vi skal fokusere på de nære kunderelasjonene, fortsette å styrke oss på de strategisk viktige tjenestene, og sørge for å gripe de mulighetene som vi får.

Håper å få med alle kundene

Tibe har eksistert siden 1986, og Brevik forteller at gruppen helt siden oppstarten har levert positive resultater. Selv om det nå er krevende økonomiske tider, tror han at oppkjøpet av Gjerholm vil lønne seg i lengden. 

- Folk som har vært lengre enn meg i bransjen forteller at dette er de mest krevende tidene de har vært gjennom. Bransjen treffes hardt av makroøkonomien samtidig som KI kommer inn og gjør store omveltninger. Vi er imidlertid vekstorienterte og ser mulighetene i det, sier Brevik. 

Han forteller at Gjerholm ble en del av gruppen umiddelbart etter kjøpet og at de allerede er døpt om til Tibe Gjerholm. 

- Det var ni ansatte da byrået ble slått konkurs. Er alle med over? 

- Nei, dessverre får vi ikke det til. Vi får med oss fire svært dyktige rådgivere, men har dessverre ikke kunnet ta med oss alle. Om det åpner seg muligheter, så ønsker vi flere med videre, men vi må også rigge selskapet for et ok 2024, og vokse utfra det, sier Brevik. 

- Og hva med kundene? 

- Vi håper på å få med flesteparten. Gjerholm jobber med noen spennende kunder og har gode, langsiktige kunderelasjoner. Det er vi takknemlig for. Vi tror at for kundene så vil Tibe Gjerholm kunne tilby bedre og bredere tjenester.

Gjerholm har blant annet hatt BilXtra-gruppen og flere LO-forbund på kundelisten.

- Hva kan dere som nye eiere tilby Gjerholm, som de ikke har hatt tidligere? 

- Nå blir de en del av en større kommunikasjonsfamilie med en profesjonell og kommersiell rigg, som tilrettelegger for effektive kundeleveranser av høy faglig og strategisk kvalitet. Dette er en gjensidig styrking - som vil komme nye og etablerte kunder til gode.

Flere står uten jobb

Byråleder i Gjerholm, Henriette Hotvedt, overtok ledelsen i Gjerholm så sent som 1. oktober 2023. Hun fortsetter i samme rolle også med nye eiere i ryggen.

- Det var veldig deilig å lande dette før jul så man visste at man kunne starte med blanke ark på nyåret, sier Hotvedt til Kampanje.

Hun forteller imidlertid at det er tungt at ikke alle får være med videre.

- Det var selvsagt leit at ikke alle fikk bli med videre, det er flere gode kolleger som nå står uten jobb i et veldig tøft marked og det føles tungt. Det er fire personer som er med videre og tre som nå står uten jobb. To personer klarte vi å løse med jobb hos tidligere eiere, sier Hotvedt.

- Hvordan blir det å skulle være en del av Tibe?

- Det blir fint å være en del av et selskap med ambisjoner om vekst. De har lang fartstid og kan kommuniksjonsfaget til fingerspissene. Vi opplever allerede at de er fremoverlent i den digitale utviklingen og det føles bra.

Hun forteller at de på grunn av rask handlekraft ikke mistet farten i byrået oppimot juleferien.

- Vi har fått så mange lykkeønskninger og gode tilbakemeldinger fra kundene. Vi opplever heldigvis ikke å ha mistet fart, da konkursen og oppkjøpet gikk raskt og skjedde så tett opp mot jul. God kommunikasjon med kundene underveis gjorde at de opplevde av byrået hadde den kompetansen som var nødvendig for å ivareta leveransene som ligger planlagt for 2024, sier Hotvedt.

Onsdag kunne Kampanje melde at også Fuel Reklamebyrå gjenoppstår som Involve Fuel etter at selskapet ble slått konkurs like før jul. 

Les mer: Involve kjøper konkursrammet reklamebyrå: - En gledelig historie

Tibe kjøper reklamebyrå etter konkurs: - Har sett etter muligheter for å starte opp i Oslo