Involve kjøper konkursrammet reklamebyrå: - En gledelig historie

Reklamebyrået Fuel ble slått konkurs før jul. Nå får de fylt opp tanken hos Involve.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tirsdag kunne Kampanje melde at Fuel Reklamebyrå meldte oppbud i Asker og Bærum tingrett tre dager før julaften. Byrået har holdt det gående på Snarøya siden 2001, men nå sa det stopp.

Konkursen rammet fem ansatte og to ansatte som var permittert.

- I likhet med mange bransjekollegaer så har det vært to tøffe år for oss. Vi trodde vi skulle komme oss igjennom, men vi så dessverre ingen annen løsning enn å melde oppbud, fortalte daglig leder i Fuel, Thomas Gude til Kampanje i romjulen.

I dagene som har fulgt har byrålederen jobbet med å finne en løsning for kunder og ansatte, og nå har den materialisert seg gjennom at kommunikasjonshuset kjøper konkursboet.

- Dette er en gledelig historie, spesielt for kundene, at vi kan hjelpe til sånn at de kan fortsette å drifte sine kunder, med våre mennesker i tillegg, sier byråleder Chris Kirkemo i Involve.

Han vil ikke gå ut med kjøpesum, hvilke kunder de får med seg eller hvor mange ansatte som blir med over.

- Det har vi ikke helt avklart enda. Alle disse beslutningene blir tatt om et par dager.

Det som er klart er at Thomas Gude og kreativ leder Linn Tidemandsen fortsetter i det som fremover skal hete Involve Fuel.

- Hvordan startet disse samtalene?

- Linn startet sin karriere i Involve, og sånn sett kjenner vi til Fuel godt. Dette er en liten bransje og vi kjenner hverandre sånn sett, sier Kirkemo.

Les mer: Reklamebyrå slått konkurs rett før jul: - Så dessverre ingen annen løsning

Mistet to store kunder

Fuel Reklamebyrå ble etablert i 2001 og har levert bredt av tjenester innen design og kommunikasjon.

I kjennelsen fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett, kommer det fram at tapet av to store kunder førte til at det ikke lenger var grunnlag for videre drift, til tross for at skatter og avgifter er betalt.

Fuel har blant annet jobbet med Bama, Ringnes, Foodora og Glasmagasinet, og etter det Kampanje erfarer var det tapet av de to førstnevnte som ble spesielt tungt å bære for byrået.

Fuel har stått bak en rekke kampanjer for Bama, men da Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard hadde hovedrollene i den nye reklamefilmen som ble sluppet i fjor høst, var det Anorak NoA som hadde overtatt oppdraget.

Tror på økt samarbeid

Kommunikasjonshuset Involve er heleid av Involve Holding, som igjen er eid av investor Rune Nedrelid og hans familie. Byrågruppen er en «affiliate» av Havas Group i Norge.

Konsernet hadde en omsetning på 135,7 millioner kroner i 2022.

I en pressemelding onsdag ettermiddag skriver Involve at de har «stor tro på økt samarbeid innad bransjen».

- I dagens dynamiske forretningsmiljø er samarbeid blitt en nøkkelkomponent for å oppnå suksess. Dette gjelder spesielt innen reklame og kommunikasjonsbransjen, der kreativitet, innovasjon og effektivitet er avgjørende. Å bringe sammen ressurser og talenter fra ulike byråer vil føre til en kraftig synergi som overgår individuell satsning. Involve Fuel vil være et svært godt tilskudd med masse kompetanse og leveransekraft inn i Involve, sier byråleder Chris Kirkemo i pressemeldingen.

- I Involve vil vi være en selvstendig enhet i gruppen; som Involve Fuel, men vil benytte oss av kompetanse og ressurser innad i Kommunikasjonshuset Involve for å skape synergier for begge parter. Dette vil sikre at kunder av Fuel vil få samme gode leveranse som tidligere, i tillegg til muligheter med en utvidet tjenesteportefølje. En vinn-vinn for alle parter, sier Thomas Gude i meldingen.

Involve kjøper konkursrammet reklamebyrå: - En gledelig historie