Frukt- og grøntselskapet Bama er klar med en ny reklamefilm som slippes i forbindelse med skjebnekampen mellom Norge og Spania på Ullevål Stadion i kveld. Og det er ingen hvem som helst Bama har fått til å fronte den nye Bendit-kampanjen til Bama – det er nemlig superspissen til Manchester City og den mange håper blir Norges redningsmann i kveld mot det de fleste anser som hakket hvassere spanjoler.

- Vi er veldig stolte av å ha inngått en samarbeidsavtale med Team-Haaland. Kampanjen for Bendit-banan er den første kommersielle aktiviteten vi gjør sammen, og vi har store ambisjoner for samarbeidet fremover, sier Jon E. Fornes, marketingdirektør i Bama.

- Ble det en dyr avtale?

- Vi deler aldri detaljene i avtalene vi har med våre samarbeidspartnere, sier Fornes.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Bama med Erling Braut Haaland i hovedrollen:


Måtte tegne egen avtale

Fornes kom til Bama tidligere i år fra XXL, og noe av det første han gjør er altså sikre seg den nye norske superstjernen gjennom en ny privat sponsoravtale. Braut Haaland har flere slike avtaler som sikrer merkevarene tilgang til ett av fotballens aller heteste navn. Noen av avtalene til Braut Haaland teller kjente merker som Nike og Samsung og nå også Bama.

- Hadde det vært mulig å få til dette uten NFF-sponsoratet? 

- Gjennom 30 år har BAMA vært stolt samarbeidsparter og sponsor for herrelandslaget i fotball. I disse årene har landslagsspillerne vært fantastiske ambassadører for frukt og grønt. Det er ingen tvil om at den langvarige og sterke relasjonen vi har til NFF har bidratt til at vi har fått til en egen avtale med Haaland, sier Fornes.

Den private avtalen med Haaland og teamet hans gjør at Bama får mer tid med spilleren og at landslagsspilleren og City-spilleren kan stille opp uten i filmer uten landslagsdrakt og opptak utenom landslagssamlinger.

Gammel reklamesuksess
Jon Fornes sier Bama har som mål «å gjøre de store produktene større» og at selskapet nå har planlagt å kjøre en større aktivitet på Bendit-bananer. Målet med kampanjen er å øke banankonsumet gjennom «å bygge kunnskap om bananen som et smart mellommåltid».  Det skal gjøres gjennom å blåse liv i en gammel reklamesuksess. Bendit-konseptet ble til for snart 20 år siden og ble utviklet av reklameguruen Ingebrigt Steen Jensen.

Tilbake i 2005 ble «Bendit» lansert under navnet «Bend it like a Banana» og var inspirert av en annen fotballspiller, nemlig Netflix-aktuelle David Beckham og hans berømte frispark hvor ballen gikk i bue rundt motspillere og dit den skulle – nemlig i mål

- Senere kom filmen «Bend it like Beckham» som handler om ulike jenter med passion for fotball, laget og kjærligheten, i motgang og medgang. Slik ble utrykket Bend it like a banana og Bendit-merkevaren til. Vår ambisjon er nå å revitalisere Bendit som merkevare og gjennom denne kampanjen øke konsumet av bananer, sier Fornes.

Les også: Skårer med bananreklame

Se TV-filmen som følger kampanjen her. 

 

I tillegg til Haaland, er også fotballspillerne Leo Skiri Østigård, Patrick Berg og Martin Ødegaard med på kampanjelaget. Disse stiller imidlertid i landslagsdrakter og uten private avtaler.

Valgt nytt reklamebyrå
Til å utvikle kampanjen og sette ny fart i Bendit-konseptet så har Bama og den nye markedsdirektøren Jon Fornes valgt seg Anorak som nytt byrå og kreativ partner for kampanjen. Tidligere har Bama jobbet med blant annet reklamebyrået Fuel.

-  Jeg kjenner Anorak som et byrå med stor kreativ tyngde og som er strategisk solide, med erfarne kundeansvarlige, og vi er svært fornøyde med kampanjeuttrykket, sier Fornes.

Kampanjen sitt kreative uttrykk kommer til uttrykk gjennom store sort-hvitt bilder, hvor kontrasten til den gule bananen blir et blikkfang.  Teamet bak Bendit-banan kampanjen har blant annet bestått av Jens-Petter Aarhus, Tone Jansson, Andrea Lütken, Katrine Berget, Kine Werenskiold, Linn Johnsson, Louise Pedersen og Tina Wesselsen.  Fra Bama har foruten Fornes også Håkon Andersen, Carina Rebtun Andresen og Madeleine Ellingsen-Larsen deltatt. Bamas mediebyrå er Carat. 

Nytt bendit-team:

Teamet bak banankampanjen på plass i Manchester tidligere i høst. TIl stede blant andre Jon Fornes, Erling Braut Haaland og Jens-Petter Aarhus. (Foto: Pål Laukli)