Slutter i TVNorge etter nesten 30 år: - Spesielt når du har vært så lenge et sted

Takket ja til sluttpakke etter reorganisering sist sommer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er en av de virkelig store TVNorge-veteranene som nå takker for seg i kanalen. Vegard Nøss slutter i Warner Bros. Discovery etter nesten 30 år i kanalen og har dermed rukket å være innom en rekke forskjellige stillinger innenfor program, analyse og innsikt.

- Hvordan blir det å slutte i TVNorge?

- Det er spesielt når du har vært så lenge et sted. Jeg har lært vanvittig mye opp gjennom årene med ulike eiere og ulike modeller, sier Nøss.

Han begynte i TVNorge i 1996 og rakk dermed både å ha TV 2, det amerikanske selskapet SBS Broadcasting, tyske ProSiebenSat1 og Discovery på eiersiden.

- Det har skjedd utrolig mye på alle disse årene, og vi har gått fra å være en kabelkanal, til lokal-TV-distribusjon, til digitalisering, nye kanaler og opprettelsen av strømmetjenestene. Jeg er takknemlig for å ha vært med på alt det de dyktige teamene i selskapet har fått til de senere årene, sier han.

Nøss er ikke den eneste som har forlatt Warner Bros. Discovery den siste tiden. Kampanje kunne rett før jul fortelle om flere profilerte kommunikasjonsmedarbeidere som nå takket for seg samt flere av kanalen sportsmedarbeidere.  I tillegg sluttet også norgessjefen Espen Skoland for halvannet år siden. 

Les også: Warner Bros. Discovery-sjefen om alle lederavgangene: - Det har vært tøft

Takket ja til sluttpakke

Den siste tiden har Nøss hatt stillingen som Senior Insights Manager, men i forbindelse med den siste omorganiseringen takket han ja til en sluttpakke i sommer og hadde sin siste arbeidsdag offisielt 31. desember i fjor.

- Det var en reorganisering i selskapet der mitt stillingsledd ble avviklet i alle nordiske land. Da valgte jeg i den situasjonen å takke ja til sluttpakke, sier han.

I forbindelse med reorganiseringen ble innsiktsavdelingen flyttet fra programavdelingen til finansavdelingen som i mediekonsernet ligger under «Finance, Operations and Insights» og de lokale innsiktsavdelingene i Warner Bros Discovery sentralisert under en sjef i Danmark.

- Du skriver på LinkedIn at det ikke var noen enkel beslutning?

- Det er veldig trist å forlate et sted hvor du har vært i så mange år og der du har så mange gode kolleger. Jeg synes det er imponerende hva de har fått til alle disse årene, så det har vært veldig gøy og lærerikt å få være på dette, sier Nøss. 

Les også: Espen Skoland slutter i Warner Bros. Discovery

- Fortsetter gjerne i mediebransjen

Selv om mye i Nøss’ karriere har handlet om analyse, programplanlegging og seertall, var han også prosjektleder for oppstarten av Max og senere programsjef for alle sekundærkanalene i Discovery.

- Hva er planene nå?

- Jeg vil gjerne fortsette i mediebransjen der jeg har lang erfaring innenfor TV og medier, samtidig tenker jeg det er spennende å se på muligheter også utenfor bransjen, sier Nøss.

Slutter i TVNorge etter nesten 30 år: - Spesielt når du har vært så lenge et sted