EssenceMediacom får «telefonen fra Hamar» - sikrer seg storkontrakt med Norsk Tipping

Dentsu X må gi slipp på størstedelen av Norsk Tipping-oppdraget.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

En mediekonto på flere hundre millioner kroner er i bevegelse når Norsk Tipping nå avslutter sin mediebyråkonkurranse. Det er Dentsu X som har hatt denne avtalen de siste åtte årene. De har klart å forsvare den én gang tidligere – i 2019 – og planen til byråleder Adrien Bjørnskau var å vinne Lotto en tredje gang. 

- Vi kommer absolutt til å delta i det nye anbudet som nå er ute for å forsvare vårt kundeforhold. Norsk Tipping er blant noen av våre største kunder i Dentsu X, sa han til Kampanje i november.

Les mer: Lyser ut mediebyråavtale til en halv milliard kroner: - Norsk Tipping er blant våre største kunder

Det ble i beste fall en delt seier med EssenceMediacom. Dentsu-byrået Merkle har sikret seg en avtale om å levere markedsteknologi, prosessledelse og digital markedsoperasjon til spillmonopolisten på Hamar, men den virkelig store kontrakten knyttet til Norsk Tippings markedsinvesteringer overføres til konkurrentene i EssenceMediacom.

I tillegg til EssenceMediacom og Dentsu, leverte Lion Communications Norway (Publicis, red. anm.) og Try Opt tilbud begge delkontrakter. Arc Arise Consulting og Bas Kommunikasjon leverte tilbud på markedsteknologi-anbudet.

- EssenceMediacom svarer meget godt på samtlige krav til kompetanse og erfaring, og beviser at de har meget god erfaring med helhetlig og strategisk kommunikasjonsrådgivning, sier kommunikasjonssjef Kristin Røe i Norsk Tipping i en uttalelse.

- De har i tillegg relevant og god erfaring innen medieoperasjoner, analyse, data og datahåndtering. Byrået fremstår som engasjert, målrettet og med meget god kunnskap om sine fagområder. I tillegg har vi møtt et svært erfarent team med mye energi, godt humør og ikke minst god kontroll. Dette blir veldig bra, fortsetter hun.

Anbudet til Norsk Tipping har en forventet ramme på mellom 450-550 millioner kroner over fire år, og rundt 80 prosent av verdien er tilknyttet mediebyråavtalen. Det er første gang Norsk Tipping deler opp anbudet i to.

- Hva er fordelen til Norsk Tipping med å ha to byråer fremfor ett?

- Fordelen er at vi har fått de beste leverandørene på to områder og at de tilfører viktig kompetanse på hver sine områder. Vi legger til rette for samarbeid og helhet, mens de tilbyr spisskompetanse og erfaring på ulike områder. Vi gleder oss til å samarbeide tett med begge byråer fremover. Vi har hatt en felles oppstart med begge byråer og dette lover bra for fortsettelsen.

- En betydelig kunde

Byråleder Britt Skjeppestad i EssenceMediacom forteller at Norsk Tipping har stått på ønskelisten deres i mange år. Det var derfor et stort jubelbrøl i byrået da de endelig fikk «telefonen fra Hamar».

- Blir Norsk Tipping en av deres største kunder?

- Snakker vi om medieomsetning, så er Norsk Tipping en betydelig kunde, men utover det, stiller de på lik linje med alle andre kunder med tanke på hvordan vi jobber med dem, sier hun og legger til at «alle kunder som velger EssenceMediacom er viktige».

- Det grunnprinsippet er viktig for meg, sier hun.

- Dere leverte tilbud på begge delkontrakter. Skulle du helst ha vunnet begge?

- Ja, man skulle gjerne alltid hatt begge delkontrakter, men Norsk Tipping har kjørt en veldig god og effektiv anbudsprosess. De har gjort sine vurderinger og sine valg, og det må vi respektere, og så blir det vår oppgave å levere på oppdraget i samarbeid med Dentsu.

EssenceMediacom-sjefen ser ingen utfordringer med å samarbeide med sin konkurrent.

- Det tror jeg blir kjempefint. Vi hadde felles oppstart med Norsk Tipping på Hamar. Det var en superfin gjeng. Vi tok pressebilder av Merkle og Norsk Tipping og de tok pressebilde av oss, humrer hun.

Camilla Guse Stenshorne blir kundeansvarlig for Norsk Tipping i EssenceMediacom.

- Dette gleder vi oss til! Vi har allerede vært på Hamar og fått en omfattende introduksjon rundt Norsk Tippings samfunnsoppdrag, deres strategier og mål. Vi har møtt skikkelig mange flinke, fine folk som vi gleder oss til å jobbe sammen med, sier hun i en pressemelding.

I tillegg til Norsk Tipping, har EssenceMediacom nylig sikret seg nye avtaler med Forsvaret, Storytel og Tui.

Jubelscene:

EssenceMediacom har allerede rukket å bli litt kjent med sin nye kunde på Hamar. Her er de avbildet på Norsk Tippings hovedkontor, og byråleder Britt Skjeppestad kan røpe at det er deres konkurrent som befinner seg bak kamera.

- Selvfølgelig trist

Byråleder Adrien Bjørnskau i Dentsu X forteller at de først og fremst er fornøyd med å sikre seg én av delkontraktene med Norsk Tipping.

- Vi er veldig glade og fornøyde for at vi kan fortsette samarbeidet med en veldig fin kunde på huset, nå på et nytt og spennende område, sier han til Kampanje.

Han innrømmer likevel at de gjerne skulle ha sikret seg en ny mediebyråavtale med Norsk Tipping i tillegg til avtalen om markedsteknologi.

- Det er selvfølgelig trist at vi ikke skal få jobbe tett med Norsk Tipping på medieinvesteringer, men vi vil fortsette en kjempegod relasjon og gleder oss til å jobbe videre på et litt annet forretningsområde.

- Vil Norsk Tipping fremdeles være en av deres største kunder med denne avtalen?

- Norsk Tipping vil fortsatt være en av de viktigste kundene våre. Ikke i form av medieinvesteringer eller volum, men for Dentsu Norge vil Norsk Tipping definitivt være en av våre største og viktigste kunder.

Mandag kunngjorde Vitusapotek at de avslutter et åtte år langt samarbeid med Dentsu til fordel for WAL. Tidligere i år valgte også Forsvaret å flytte kontoen sin fra Dentsu-byrået Carat til EssenceMediacom. Tapet av disse mediekontoene er ikke betegnende for inngangen på året for Dentsu ifølge Bjørnskau.

- Som alle andre, merker vi at det er mer utfordrende tider enn det har vært på lenge, men vi er optimistiske. 2024 har startet veldig fint, med blant annet helt nye kunder som Wolt, og det er full fart hos mange av våre kunder.

EssenceMediacom får «telefonen fra Hamar» - sikrer seg storkontrakt med Norsk Tipping