Essence Mediacom gikk seirende ut av Forsvarets mediebyråkonkurranse. De sikrer to kontrakter til en verdi på 80 millioner kroner og skal levere både mediebyråtjenester og employer branding og stillingsannonser.

- Det er en god start på året! Forsvaret meddelte oss kontraktene rett før jul, så det var en fin julegave som selvfølgelig gleder mange ansatte i Essence Mediacom som har jobbet godt med Forsvaret tidligere, sier toppsjefen i Essence Mediacom, Britt Skjeppestad.

Mediebyrået har hatt Forsvaret på kundelisten tidligere, men i 2019 ble de utkonkurrert av Carat. Nå er Skjeppestad glad for å få kunden tilbake.

- Viktigheten av et sterkt og godt forsvar er bare viktigere i den sikkerhetspolitiske verden vi er en del av. Vi ser frem til å bidra i styrke Forsvarets omdømme slik at de kommer ut med sitt budskap og oppleves som en attraktiv arbeidsgiver. Vi mener det er viktig å se dette i sammenheng og har derfor et eget spesialistmiljø innen employer branding og stilling ledig kommunikasjon i Essence Mediacom, sier hun med henvisning til Mediaplus.

- Kommer det godt med å vinne en offentlig kontrakt av denne størrelsen i dagens nedkjølte reklamemarked?

- Ja, det kommer godt med. Vi erfarer at det fortsatt er urolige markeder og usikkerhet knyttet til investeringer i media- og marketing for mange annonsører. Nye kunder gir både energi, motivasjon og nye inntekter

Konkurransen om Forsvaret var hard og timeprisene noen av byråene leverte i anbudet får både Carat-sjef Stian Jansen og tidligere mediebyrå-topp Arne-Inge Christophersen til å steile. 

Les mer om det her: Senker timepriser til nytt lavmål i kampen om Forsvaret: - Gir negative marginer