Lyser ut mediebyråavtale til en halv milliard kroner: - Norsk Tipping er blant våre største kunder

Det sier Dentsu X-sjef Adrien Bjørnskau, som vil delta i det nye Norsk Tipping-anbudet.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Det er nok flere byråer som snur seg om når Norsk Tipping kommer gående med et nytt medieanbud til en forventet verdi av flere hundre millioner kroner. For til tross for at tippegiganten må kutte i sin markedsføring frem mot 2024, legger Norsk Tipping nå ut et anbud med en forventet ramme på mellom 450-550 millioner kroner.

- Vi kommer absolutt til å delta i det nye anbudet som nå er ute for å forsvare vårt kundeforhold. Norsk Tipping er blant noen av våre største kunder i Dentsu X, sier byråleder Adrien Bjørnskau til Kampanje.

Helt siden 2015 har Dentsu-grupperingens mediebyrå, som tidligere het Red Media Consulting, sittet på en tilsvarende avtale, som hovedsaklig består av tradisjonelle mediebyråtjenester, men som denne gang deles inn i to leveranseområder.

- Vi har et tett og godt samarbeid med Norsk Tipping over lang tid, og det er en stor glede å jobbe sammen, fortsetter Bjørnskau.

Les også: Norsk Tipping bytter ut hund med katt - nå blir Risotto Lotto-millionær

Tilbydere må vise frem erfaring med PR-arbeid

Det nye anbudet til Norsk Tipping er delt inn i to leveranseområder, og tippegiganten sier selv at de enten vil lande på ett eller to byråer til å bistå dem i avtaleperioden. 

- Tilbydere kan levere på begge leveranseområder. Etter innsiktsfasen i anbudsprosessen avdekket vi at ulike leverandører har ulike spesialistområder og at vi ved å dele anbudet vil dekke større deler av markedet, kommenterer kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl.

Og det er ikke rent lite en eventuell ny mediebyråpartner må være i stand til å levere på. Leveranseområde én består nemlig av både tradisjonelle mediebyråtjenester, strategisk kommunikasjonsrådgivning og arbeid med kundereiser. Blant erfaringene Norsk Tipping ønsker forelagt fra tilbydere finner man «taktisk og merkevarebyggende markedsføring, PR og sponsing»,

- Utgjør strategisk kommunikasjonsarbeid og PR en stor del av arbeidet til mediebyrået?

- Nei, dette er ikke en stor del, det handler mer om å forstå fagområdene og se mediekanaler og virkemidler i en helhet.

- Har Dentsu også bistått dere med dette under den gjeldende avtalen? 

- Som nevnt over er dette mer en helhetsforståelse enn å være PR rådgiver.

 

Legger mindre penger i kontrakten enn tidligere

Norsk Tipping beregner at 75-85 prosent av den forventede rammen på en halv milliard kroner vil legges igjen i leveranseområde én. I tillegg skriver Norsk Tipping at byråhonoraret der vil utgjøre 10-20 prosent, mens resterende vil bestå av mediekjøp. Det vil si at kun på leveranseområde én har byråpartneren mulighet til å innkassere opptil omtrent 80 millioner kroner i ren fortjeneste. 

Jødahl forteller samtidig at totalrammen for anbudet, altså på rundt en halv milliard kroner totalt, er mindre enn tidligere. 

- Hva er grunnen til det? 

- Vi har løst flere kommunikasjonsoppgaver selv og bruken av egne kanaler har vokst i perioden. I tillegg til at våre mediekjøp har blitt redusert i perioden.

Går for fire nye år:

Dentsu X-sjef, Adrien Bjørnskau, ønsker å fortsette med medieforhandlinger for spillmonopolisten. Her er han flankert av sine kollegaer Paal Fure (administerende direktør Dentsu Norge) og Christian Espeseth (Chief Growth Officer Dentsu Norge).

Søker martech-partner

Leveranseområde to er av en mer teknisk art og skal bestå av rådgivning og bistand innen markedsteknologi, prosessledelse og digital markedsoperasjon.

Ifølge eksemplene Norsk Tipping greier ut om i anbudsdokumentene kan det dreie seg om avansert analyse av kundeatferd for å motvirke problemspilling, i tillegg til å forbedre og personalisere kundeopplevelser samt automatisering av gjentagende oppgaver.

- Vår nåværende martech/adtech-infrastruktur har begrensede integrasjoner og fleksibilitet, og vi mangler en sentralisert kilde for enhetlige kundeprofiler. Vi er i ferd med å anskaffe en kundedataplattform og ser frem til en mer sammenkoblet og fleksibel arkitektur for fremtiden, heter det blant annet i anbudsdokumentene.

Tilbudsfrist for å delta i anbudet er for øvrig satt til 20. november.

Lyser ut mediebyråavtale til en halv milliard kroner: - Norsk Tipping er blant våre største kunder