Anorak slo fire håndplukkede byråer i Equinor-kamp: - En stor glede

De siste ti årene har reklamekontoen til Equinor vært en av de største i Try. Slik fikk Anorak oppdraget.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist
Anette Johansen-Desjardin
Dag Robert Jerijervi Journalist

- Vi takker for et godt samarbeid med Equinor over flere år, og ønsker dem og Anorak lykke til videre, sier nestsjef Sindre Beyer i Try til Kampanje.

Try har levert kreative tjenester til olje- og energiselskapet siden 2013, de første årene sammen med McCann, men de siste årene har Try hatt reklamekontoen alene. Men nå er det ti år lange samarbeidet over.

Tirsdag ettermiddag slapp Equinor nyheten om at de har valgt Anorak som sitt nye reklamebyrå i Norge.

- Sånn er det i denne bransjen. Noen kommer og noen går. Nå bruker vi tiden på å komme oss videre, sier Beyer.

Den estimerte verdien på kontrakten forblir ukjent, men det er grunn til å tro at den er av betydelig størrelse.

- Equinor har vært en av våre 20 største kunder, men nå fokuserer vi på veien videre med nye kunder og nye prosjekter, sier Beyer.

Nedtur:

Try starter året med tapet av en av sine største kunder. - Sånn er det i denne bransjen. Noen kommer og noen går, sier nestsjef Sindre Beyer (til høyre). Her med byråleder Kjetil Try.

Fem byråer ble invitert inn

Det var i midten av forrige uke at Kampanje meldte om at reklamekontoen til Equinor var i spill, og etter det Kampanje erfarer ble Publicis Kitchen, Pol og Morgenstern invitert inn i konkurransen, i tillegg til Try og Anorak. Morgenstern skal ha trukket seg på et tidlig tidspunkt i prosessen.

Les mer: Equinor setter reklamekontoen i spill - Try må forsvare prestisjekunde

Rett før helgen fikk Anorak beskjed om at reklamekontoen havner hos dem.

 - Det var en stor glede. Vi er selvfølgelig veldig stolte og glade for at valget falt på oss, sier Janne Espevalen til Kampanje.

Hun er kundeansvarlig og rådgiver i North Alliance-byrået.

- Vi er en gjeng jordnære folk i Anorak, men vi er gode på å feire, så vi skal unne oss en skikkelig markering, forteller hun.

Espevalen forteller at de opplevde at det var en god prosess fra Equinors side.

- Vi ble invitert til Stavanger sammen med et knippe andre byråer i fjor høst. Der fikk vi en fin innføring i selskapets historikk og hvor de skal videre. Deretter fulgte oppgaver vi har besvart og presentert i to omganger. 

- Kan by på kontroverser

Nå ser Espevalen frem til å ta fatt på oppgavene.

- Vi gleder oss til å jobbe med Equinor og vet at det kommer til å bli masse spennende arbeid fremover. Vi kommer inn med friske tanker og masse friskt pågangsmot. Også ser frem til å bruke all vår erfaring og kompetanse til å bidra og ikke minst jobbe sammen med den fine gjengen i Equinor, sier hun.

Og de er forberedt på krevende oppgaver som en kunde i oljesektoren kan bringe med seg.

- Vi vet at det er en kompleks oppgave som også kan by på kontroverser, og som selskap har Equinor en mangefasettert kommunikasjonsutfordring. Men vi finner masse energi og motivasjon i det å få være med og bidra til det grønne skiftet og inn mot 2050. Equinor er et selskap som virkelig kan gjøre en forskjell.

Dette blir byråets første kunde i denne sektoren.

- Vi tør påstå at det finnes ikke noe mer spennende tidspunkt å få være Equinors samarbeidspartner innen strategi og reklame enn akkurat nå. Vi går ydmyke, stolte og ambisiøse inn i rollen, og gleder oss til å jobbe med og mot Equinors ambisjon om å være et ledende selskap i energiomstillingen.

- Et helt annet selskap i dag

- Dette var en fantastisk start på året. Det var god stemning her på fredag da vi fikk beskjeden, sier styreleder Thomas Høgebøl i NoA til Kampanje.

Dette blir ikke første gang han får Equinor på kundelisten. Da Høgebøl ledet McCann, var Equinor, eller Statoil som selskapet da het, byråets desidert største kunde.

- Det var en spennende kunde å jobbe med den gangen, men både verden og Equinor har forandret seg, så det er et helt annet selskap i dag, sier han.

Kontrakten har en varighet på fire år med opsjon på fire nye år.


Anorak slo fire håndplukkede byråer i Equinor-kamp: - En stor glede