Reklamekampen i Drammen hardner til etter byråkonkurs: - Glade for å videreføre Tibe-arven

Tre tidligere ansatte kan nå avsløre byråplanene de har jobbet med siden konkursen i reklamebyrået Tibe før jul.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter at Tibe Drammen ble slått konkurs før jul, har flere av de tidligere ansatte nå kommet seg ut i ny jobb. Kampanje skrev lørdag at flere har begynt i oppstartsbyrået Los & Co i Drammen, mens andre har startet opp for selv. Nå er det også klart at en gruppering bestående av tidligere kreatør og tekstforfatter i Tibe Drammen, Jan Roger Grinna, har lykkes med å samle noen av sine tidligere kolleger til en ny satsing. 

Fra 1. februar er de i gang igjen, som en del av kommunikasjonsbyrået Allegro, og Grinna får med seg de to tidligere kollegene Steven Amdal og Petter Martin Tandberg over til sin nye arbeidsplass. Dermed hardner reklamekampen i Drammen etter konkursen i Tibe. 

- Vi har bevisst brukt litt tid, men vi måtte være helt sikre på at det vi skulle gå videre med var den aller beste løsningen, både for kundene, og for oss som skal jobbe videre, sier Grinna til Kampanje.

Det er i dag gått en drøy måned siden konkursen på hans gamle arbeidsplass i Tibe Drammen, og han sier det føles godt å endelig kunne legge konkursen bak seg.

- Det er utvilsomt en lettelse. Nå håper vi å få til noe fruktbart i Allegro og få lov til å jobbe med de gamle Tibe-kundene igjen. Allegro er et veldig bra selskap med mange gode relasjoner som det skal bli fint å være med å utvikle videre, sier han. 

Tibe Drammen var tidligere del av Terje Heggems Tibe-konsern, men etter en opprivende og bitter rettssak i fjor mellom Heggem og tidligere daglig leder i Tibe Drammen, Mette Adamsen, endte det med at byrået slo seg selv konkurs.

-  Vi har sørget for lovlig tilgang til filer og arkiver fra Tibe Drammen, for de kunder som ønsker det. Samtidig blir vi fra første dag del av et stort fagmiljø med mange spesialister, sier Grinna.

Les også: Tibe-ansatte mistet jobben rett før julaften: - Det ble en jul med mye uro i magen

Det er plass til flere byråer i Drammen. Det er flere byråer bare i Tønsberg. Pia Gundersen, byråleder og partner i Allegro

Bygget seg opp i Sandefjord og Tønsberg

Administrerende direktør i Allegro, Pia Gundersen, sier hun «i prosessen har vært opptatt av å ta vare på de ansatte». Det er hun som nå plukker opp de tidligere ansatte i Tibe. 

- Vi er svært glade for at vi nå kan videreføre arven etter Tibe i Drammen, og få flere dyktige kolleger med på laget, sier Gundersen til Kampanje.

Allegro er et byrå som ble etablert tilbake til 1997 i Sandefjord. Byrået var den gang et mer tradisjonelt reklamebyrå, men har i dag flere ben å stå på både innenfor rådgivning, konseptutvikling, design og teknologi. Selskapet jobber både med lokale og internasjonale kunder som blant annet Jotun, og byrået er også til stede i Tønsberg og Drammen.

Allegro-sjefensier byrået derfor kjente godt til Tibe i Drammen allerede før byråkonkursen var et faktum. 

- Tibe og Allegro har vært gode konkurrenter i mange år, og har levert mange av de samme tjenestene og kompetanseområdene. Vi har fulgt med på dem, og respektert hva de har fått til i Drammen. Byrået har hatt en veldig god standing og tillit hos kundene, og det har vært liten vilje hos kundene til å bytte byrå noe som betyr at relasjonen og leveransene har vært gode. Da synes vi det var ekstra hyggelig å kunne føre none av de tradisjonene som fantes i Tibe videre. Målet er at når vi nå forener krefter, blir vi enda bedre rustet til å levere gode tjenestetilbud innenfor teknologi og kommunikasjon i Drammens-regionen, sier hun.

Les også: Gir tidligere Tibe-sjef skylden for byråkonkursen: - Trist og ubehagelig

Styrker seg i Drammen:

Leder av Allegros reklamekontor i Drammen, Steinar Danielsen, har fått flere tidligere Tibe-ansette med seg på laget. Nå vil sjefen for hele Allegro, Pia Gulbrandsen, vokse i det minste av selskapets tre markeder.

Vil vokse videre i Drammen

Med de nye ansatte kommer Allegro med sine kontorer i Sandefjord, Tønsberg og Drammen til å telle 38 stykker. Omsetningen i 2020 endte på 42,3 millioner kroner og byrået leverte et overskudd før skatt på 3,4 millioner kroner. Gundersen, som også er partner i byrået, sier 2021-tallene kommer til å lande på noe tilsvarende, men at det med de tidligere Tibe-ansatte på laget «har ambisjoner om vekst i 2022.»

- Hvordan ser du på den nye konkurransesituasjonen i Drammen?

- Det tenker jeg bare er bra. Det spennende med flere og større miljøer også er det bare sunt med litt mer konkurranse. Det gjør at du må skjerpe deg på leveransene og jobbene du gjør for kundene. Men jeg tror det i sum vil føre til at flere bedrifter i Drammen kommer til å bruke drammensbyråer i stedet for å se om etter samarbeidspartnere andre steder. Det er plass til flere byråer i Drammen. Det er flere byråer bare i Tønsberg som er en mindre by enn Drammen, sier hun.

Tibe Drammen var lenge enerådende som byrå i Drammen, men posisjonen ble etter hvert truet av både nykommeren Los & Co Drammen og det allerede etablerte byrået Godt Sagt. I tillegg har performance-byrået Digital Opptur varslet en opptrapping i Drammen som en følge av konkursen i Tibe, og nå får også Allegro en sterkere tilstedeværelse i byen.

- Historien fortjener ikke å ende her

Allegro Drammen ledes i dag av Steinar Danielsen som har lang fartstid fra flere ulike byråer i byen. Han har jobbet med å bygge opp Allegro i Drammen siden 2019 og selskapet jobber allerede med flere lokale kunder som Lierhus, Ticon, Aass bryggeri, Bane Nor Eiendom, Næringsforeningen i Drammensregionen, Holmestrand Næringsforening, Miros og Svensson Nøkleby. Nå gleder han seg over å få de tidligere Tibe-medarbeiderne med på laget.

- Tibe Drammen har en solid historie som byrå i Drammen. De var sammen med Næringsforeningen en vesentlig del av omdømmekampanjen fra 2012. Det var en kampanje som satte Drammen på kartet og skapte stolthet for egen by. Denne historien synes ikke vi fortjener å ende her. Derfor er jeg stolt og glad over at de dyktige fagfolka som jeg har kjent i en årrekke nå blir mine kollegaer, sier Danielsen.

Sist Kampanje snakket med Tibe Drammens kunder, deriblant Næringsforeningen, var det flere som var kritiske til hvordan Tibe-konsernet i et skriv til kundene gikk langt i å gi Mette Adamsen skylden for konkursen. En som kjenner både Allegro og Tibe godt er leder for Næringsforeningen i Drammensregionen Rune Kjølstad. Foreningen har samarbeidet med begge selskaper på ulike prosjekter i regi av foreningen.

- Vi har samarbeidet godt med både Tibe og Allegro og kjenner begge selskapene som faglig dyktige og med trivelige personer. Jeg er sikker på at dette er en god match og at kommunikasjonsmiljøet i Drammen kommer styrket ut av dette, sier Rune Kjølstad.

Les også: Tibe-kunder overrasket over reklamekonkurs – flere reagerer på omtale av tidligere byråleder

- Kjenner kriblingen i magen

Tilbake hos gjengen fra Tibe, så gleder de seg til å ta fatt på en ny, spennende epoke, i et felles kommunikasjonshus som både er lokalt og regionalt.  

- Jeg merker at jeg kjenner den gode, gamle kriblingen i magen. Det blir spennende å ta fatt på en ny etappe for oss som har vært med Tibe lenge. Jeg gleder meg virkelig til å kjenne på den deilige følelsen det gir å kunne bidra med enda bedre løsninger til kunder i regionen vår, men nå i et nytt stort byrå, sier Jan Roger Grinna.

Grinna sier den lille grupperingen av gamle Tibe Drammen-ansatte en stund vurderte å starte for seg selv også.

- Ting gikk veldig fort på den tiden. Plutselig stod vi der uten jobb tre dager før jul og kjente på adrenalinet. Men vi bestemte oss veldig fort for å se fremover og gikk nesten på autopilot. Da ble vi en kjerne som ønsket å ta det videre og vi så på flere løsninger.

- Var det på noe tidspunkt aktuelt å starte opp sammen med Heggem igjen?

- Nei, det var ikke det, men vi har heller ikke noe usnakket med ham og det har vi heller ikke med noen av våre andre tidligere Tibe-kolleger. Vi er nok flere som fortsatt kommer til å trekke veksler på hverandre samtidig som vi også skal konkurrere om kundene i Drammen, sier han.

Les også: Varsler søksmål mot Tibe-eier Terje Heggem - reklamefeiden i Drammen fortsetter

Reklamekampen i Drammen hardner til etter byråkonkurs: - Glade for å videreføre Tibe-arven