We Are Live får mer å gjøre av Coop - danker ut konkurrenter i byråkamp

Overtar ansvaret for 1,8 millioner Coop-medlemmer. - Vi trenger kommunikasjon på medeiernes premisser, sier markedssjef.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Etter en omfattende byråkonkurranse i høst, vant We Are Live (WAL) jobben om å styrke Coop Norges medlemsprogram. Byrået kjempet mot fire andre byråer i pitsjrunden, og overtar jobben etter Good Morning Naug.

Både Good Morning Naug, SMFB og Anti skal ha vært i finalen etter det Kampanje erfarer.

Samarbeidet innebærer utvikling av nytt kommunikasjonskonsept og langsiktig strategisk og operativ markedsføringsbistand.

Coop Norge har over 1,8 millioner medlemmer i programmet sitt.

- Medlemsprogrammet vårt er helt unikt fordi medlemmene faktisk er medeiere i Coop. Den solidariske samvirkemodellen er noe vi setter høyt i Coop, og det ønsker vi at skal gjenspeiles enda tydeligere i kommunikasjonen fremover, sier Vibeke Trasti, markedssjef Medeier og egenart i Coop.

- Spennende og omfattende oppgave

Trasti sier at de nå skal synliggjøre enda flere relevante fordeler som skal sikre engasjement, både for eksisterende og nye medeiere.

- For å lykkes med dette trenger vi kommunikasjon på medeiernes premisser i relevante kanaler. Etter en grundig anbudsprosess var det WAL som imponerte oss mest med både forslag til konsept og relevant erfaring med resultatorientert og målrettet langsiktig arbeid, legger hun til. 

Arbeidet med nytt kommunikasjonskonsept er allerede i gang. 

- Da vi ble invitert til denne pitchen ga vi full gass, så det er klart det var gøy da vi mottok det glade budskap like før jul. Medlemsprogrammet til Coop er helt unikt i norsk målestokk og allerede en etablert suksess, sier Sigmund Malkenes i WAL.

Nå gleder han seg til å lage kommunikasjon rundt programmet.

- Med 1,8 millioner medeiere, sier det seg selv at det blir en omfattende og spennende oppgave.

En av byråets største kunder

Byråleder Herman Stormyr er fornøyd med at byrået nå har kommet godt i gang med «pitsj-gamet».

- I fjor vår sa jeg at vi skulle delta i ti pitsjer før jul. Jeg tror vi deltok i 14. Nå har vi skjønt mer av dette gamet her og vi er særdeles fornøyd med at vi har vunnet de siste pitsjene vi har deltatt i, sier han.

Coop og We Are Live kjenner godt til hverandre, og det var et hemmelig PR-stunt for Coop som først satte byrået på kartet i 2015. Før sommeren valgte Coop sin lavpriskjede, Extra, We Are Live som nytt reklamebyrå.

Stormyr ønsker ikke å si noe konkret om hvor stor del av omsetningen til WAL som kommer fra Coop, men sier at de er en av deres største kunder.

- Er dere blitt veldig avhengige av Coop som byrå?

- Vi er avhengig av alle kundene våre, også Coop, derfor gjør vi alt vi kan for å alltid levere slagkraftige konsepter og kommunikasjon som sikrer de økt konkurransekraft. Da bytter de oss ikke ut, sier Stormyr. 

Live på Teams:

Slik feirer man en ny kunde under koronapandemien. Byråleder Herman Mueller Stormyr nederst til høyre.

We Are Live får mer å gjøre av Coop - danker ut konkurrenter i byråkamp