Reitans nye PR-topp: - Gleder meg til å komme tettere på hverdagen til folk

Inger Sethov har opplevd mer hun kunne ha drømt om i Hydro. Nå får hun det øverste kommunikasjonsansvaret for Rema 1000 og Reitan Handels andre merkevarer.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Inger Sethov blir ny kommunikasjonsdirektør i Reitan Handel, som er det nye morselskapet for konsernets retailmerkevarer som Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven. Hun slutter altså som konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Hydro, hvor hun har jobbet de siste 16 årene. Det betyr ikke at hun har vært på jobbjakt, forteller hun til Kampanje.

- Jeg ble kontaktet, så dette var rett og slett en mulighet som kom min vei på et tidspunkt og med et innhold som klaffet veldig bra på alle måter. Det var rett og slett en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Sethov.

Ingrid Sethov ble ansatt i Hydros kommunikasjonsavdeling i 2005. To år senere ble hun utnevnt til kommunikasjonsdirektør. Hun har vært medlem av konsernledelsen siden 2015. 

- Jeg går fra en sterk, folkekjær merkevare til en annen, og så ser jeg på det som en spennende mulighet til å bruke plattformen jeg har i en ny bransje. Retail er i rivende utvikling. Det er en bransje som er så viktig i folks hverdagsliv, så jeg gleder meg til å komme tettere på folk og tettere på hverdagen til folk, legger hun til.

Les også: Derfor bruker hun 200 millioner på å bytte ut Hydro-logoen

- Stolt av hvordan vi håndterte dataangrepet

Hun holder ikke tilbake når hun skal beskrive årene hun har hatt i Hydro.

- Jeg er veldig glad i det selskapet jeg nå går ut av. Det har vært et eventyr å være med på og jeg ser tilbake på de 16 årene utelukkende med flere og takknemlighet. Jeg har fått vært med på mer enn jeg kunne drømt om og jobbet under tre fantastiske sjefer, de siste to årene for en industrileder, Hilde Merete Aasheim, som jeg har stor respekt for.

- Har det vært mange krevende kommunikasjonsoppgaver i Hydro?

- Å ja, tunge, krevende oppgaver er det som gjør at vår rolle og vår funksjon har en strategisk verdi for et selskap som Hydro. De oppgavene som er krevende, er også de oppgavene som er mest inspirerende og morsomme. Det som driver meg er å ha det gøy, og jeg har det mest gøy med de store, tunge oppgavene, sier Sethov.

For halvannet år siden  ble Sethov og Hydro tildelt Kommunikasjonsforeningens «Åpenhetspris» for deres valg om å være åpne i sin kommunikasjon om dataangrepet som rammet konsernet hardt den 19. mars 2019. 

- Jeg har vært fast medlem i krisestaben i Hydro og har vært med på spennende og krevende kriser, blant annet Brasil-krisen og dataangrepet, som beviste at åpenhet og proaktivitet er oppskriften på å vinne tillit. Det er også et altomfattende prinsipp for hvordan man håndterer kriser. Jeg er veldig stolt av hvordan vi håndterte dataangrepet. 

- Du går fra et selskap med tung aluminium-kompetanse til et retail-selskap. Snakker dere samme språk?

- Jeg er først og fremst en kommunikatør og det er faget mitt som definerer meg. Da jeg begynte å jobbe i Hydro hadde selskapet hundreårsjubileum, var i stor grad norsk og definert som et olje- og gasselskap. Nå har Hydro beveget seg til å bli et globalt aluminiumselskap. Den internasjonaliseringen og profesjonaliseringen av kommunikasjons- og myndighetskontaktfunksjonen har jeg vært med på, og det er det jeg har å bidra med, sier Sethov.

- En utålmodig sjel med masse energi

Integrert kommunikasjon er et annet mantra Sethov lever etter.

- Å jobbe integrert og få alt til å spille sammen, er oppskriften på god kommunikasjon, sier hun.

Før hun skiftet side, jobbet Sethov som journalist og korrespondent i de internasjonale nyhetsbyråene Dow Jones og Reuters. Hun har en bachelorgrad i massekommunikasjon og journalistikk fra California State University Fresno i USA og har studert internasjonal journalistikk ved City University of London. 

- Hvor mye av virkemidlene fra tiden som journalist bruker du i dag?

- Det er klart at verden vår forandrer seg ekstremt fort, men det at jeg har jobbet i et internasjonalt nyhetsbyrå, som jeg mener er et av verdens aller mest profesjonelle mediehus, Reuters, har gitt meg en dimensjon til jobben min som gjør at jeg har en annen forståelse av dynamikken og verdien som kan skapes mellom medier, myndigheter og offentligheten. Det har vært med på å definere meg. 

- Og hva betyr Reitan Handel og Rema 1000-merkevaren for deg?

- Det er flere store, tunge merkevarer som inngår i porteføljen til Reitan Handel. Det er Rema 1000, men også Narvesen, 7-Eleven og Uno X, som tilhørte Hydro for lenge siden. Det er noe som byr noe for alle og som betyr noe i folks hverdag. Det gjør det ekstra spennende. Jeg er en utålmodig sjel med masse energi. Jeg tror denne bransjen kler meg godt, og at jeg kan kle denne bransjen.

Omorganiserer i Reitangruppen

Opprettelsen av Reitan Handel er et ledd i forenklingen av Reitangruppen, som nå heter Reitan og består av selskapene Reitan Handel, Reitan Eiendom og Reitan Kapital.

Reitan Handels ulike merkevarekonsepter har hver sine kommunikasjonsansvarlige. Tidligere kommunikasjonstopp i Rema 1000, Mette Fossum, har gått over til en stilling som direktør for bærekraft og samfunnsansvar i Reitan Handel.

- Reitan Handel har eiere som har bærekraft og samfunnsansvar høyt på agendaen, og kan vise til mange gode resultater gjennom mange år. Jeg er veldig takknemlig for at jeg nå får lov til å bidra på et område jeg brenner veldig for og har vært engasjert i gjennom mitt arbeid i Rema 1000 og tidligere virksomheter gjennom mange år, sier Fossum til Kampanje.
 

 

Reitans nye PR-topp: - Gleder meg til å komme tettere på hverdagen til folk