Gullfisken-duo hyller reklamebransjen: - De er genier

Desta Marie Beeder og Jan Thomas gjenforenes når de skal lede «Gullfisken» sammen lørdag kveld. Men hva synes de egentlig om reklamebransjen?

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Lørdag kveld braker det løs på TV 2 og i kulturkirken Jakob som for anledningen har blitt gjort om til et TV-studio. Årets beste reklamefilm for 2023 skal kåres når «Gullfisken» går av stabelen. Programlederduoen består av kjendisstylist og TV-profil Jan Thomas, og TV 2-profil Desta Marie Beeder.

- Jeg gleder meg til i morgen. Vi skal inn i en bransje vi kjenner veldig godt og har stor respekt for, sier programleder Jan Thomas til Kampanje når vi møter på Aker Brygge.

  Fredag morgen var han gjest på TV 2s frokostprogram «God Morgen Norge» hvor hans medprogramleder Beeder jobber til vanlig.

- Hva er ditt forhold til «Gullfisken»?

- Jeg har sett masse på «Gullfisken» og det har vært et lite høydepunkt gjennom året. Jeg er en tidligere markedssjef så jeg er opptatt av god historiefortelling, og jeg er veldig imponert over historiefortellingene norske reklamebyråer får til, sier Beeder som tidligere har jobbet i TV 2-selskapet Vimond. 

Les også: Etterlyser reklamefavoritter i Gullfisken: - Liker bransjen andre filmer enn folk flest?

Jan Thomas beskriver seg selv som en av Norges mest kommersielle programledere. Han legger ikke skjul på at han kjenner reklamebransjen godt og er full av lovord om reklamearbeiderne.

- Det er genier som setter seg ned og planlegger hva som skal til for at du og jeg skal bli påvirket av en reklame. De beste reklamene løfter et produkt og sørger for en omsetning for annonsøren, sier Jan Thomas.

Les også: Anti stiller på Gullfisken for første gang: - Vinnersjansene er 50/50

Skal dele ut gullfisk:

Programlederne Jan Thomas og Desta Marie Beeder har jobbet sammen tidligere med programmet Happy Day som gikk på kanalen for 12 år siden. Lørdag skal de dele ut Gullfisken sammen. Foto: TV 2.

- Vi tar bransjen veldig seriøst

Selv om duoen for mange virker ny, så har Desta Marie Beeder og Jan Thomas jobbet sammen tidligere. De begge var programledere i livsstilsprogrammet «Happy Day» som gikk på TV siste for 12 år siden.

- Hvordan blir det å jobbe med Jan Thomas igjen?

- Han er helt fantastisk. Han er jo varmere enn en varmeovn. Jeg synes det er fint fordi i et slikt partnerskap som vi skal ha, så er det viktig at vi spiller hverandre gode, bygger hverandre opp og er rause med hverandre – og det er Jan så absolutt. Det blir bare ren glede, sier Beeder.

Les også: Disse kan vinne Gullfiskens gründerpris: - Tøffere enn på lenge å sikre nye investeringer

Jan Thomas selv forteller at han gleder seg til å ta på finstasen og lose reklamebransjen og seerne gjennom morgendagens sending. Han understreker imidlertid at han tar rollen på alvor.

- Vi skal ikke ut på scenen helt tilfeldig. Det er et manus og en struktur bak det hele. Jeg tror jeg snakker for oss begge når jeg sier at vi tar reklamebransjen veldig seriøst, sier Jan Thomas.

Jan Thomas har selv jobbet som modell for kommersielle produkter siden han var 18 år, og er usikker på hvor han hadde vært uten reklame.

- Verken jeg eller Desta hadde hatt jobben vi har i dag om det ikke hadde vært for reklamebransjen. Vi jobber i kommersielle kanaler primært, som gjør at hele drivkraften bak det å få lage et godt program i dag, er helt avhengig av reklamebransjen og samarbeidspartnerne, sier han.

Lover pangavslutning

Deste Marie Beeder forteller at hun såvidt har fått kastet et lite øye på de 12 sølvfiskene som til slutt skal ende opp i en Gullfisken, men at hun skal bruke fredagskvelden på å se seg opp på filmene nok en gang.

- Jeg skal sette meg ned i kveld, litt som jeg ville gjort med en serie eller en film, og bare ta filmene innover meg. På den måten velger jeg ingen favoritter, og både jeg og Jan Thomas vil stille helt nøytralt, sier Beder.

- Det er veldig mange bra filmer, så blir det opp til seerne å bestemme hvem de mener er den beste, legger Jan Thomas til.

- Vi er vant med å se deg tidlig på morgenen,  hva blir forskjellen når vi nå ser deg sent på kvelden, Desta?

- Først og fremst bekledningen, nå kan vi gønne på. Jan har kåret meg til Norges best kledde, så nå går vi all in rett og slett. Og så kan jeg si så mye som at vi skal avslutte med et smell, sier Beder.

- Kan dere gi noe hint på smellet?

- Mange i Norge vil skjønne at det er et høydepunkt når de får se det, sier Jan Thomas.

- Det har aldri skjedd før, og det vil kanskje aldri skje igjen. Alle, både foran og bak kamera, gleder seg, sier Beeder.

Gullfisken-duo hyller reklamebransjen: - De er genier