Viaplay slipper fangene fri på gratis strømmetjeneste: - Skal sette Pluto TV på kartet

Paramount-eid strømmetjeneste sikrer seg «Fangene på fortet» ekslusivt.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Den nye strømmetjenesten Pluto TV har sikret seg den helt nye sesongen av den gamle TV3-slageren «Fangene på fortet». Med premiere mandag i neste uke, skal den Paramount-eide TV-tjenesten viser serien fra Fort Boyard eksklusivt de neste ukene.

- Det er første gang vi viser et program av et slikt format gratis og tilgjengelig for alle på en strømmetjeneste, og vi kommer til å slå på stortromma når kampanjen starter mandag i neste uke, sier nordisk innholdsdirektør Jesper Haahr til Kampanje.

Pluto TV ble lansert for et snaut år siden som motsats til de store abonnementsfinansierte, strømmetjenestene til Netflix, HBO Max og TV 2 Play. For på Pluto TV er alt «gratis og enkelt».

 - Det ligger i bunn av hele Pluto TV. Det skal være enkel tilgang. Gratis og ingen innlogging. Akkurat på samme måte som da vi så TV i gamledager, sier han.

- Hvor mange ser på Pluto TV i Norge?

- Vi startet opp i mai i fjor og har fått en fin vekst. Vi har fått mer innhold og flere kanaler på tjenesten. Da vi startet, hadde vi rundt 70 kanaler per land og nå er vi på 110-115 kanaler per land. Bare i Norden har vi over 300 kanaler, men hvor mange kan jeg ikke kommentere. Jeg kan bare si at vi er glade for hvordan det har gått i Norden. Det har vært en fin lansering, sier han.

Les også: Paramount-sjef vil snu opp ned på hvordan vi ser strømme-TV: - Vi tror folk er lei av å velge

- Vi har lett etter et flaggskip

«Strøm nå. Betal aldri» er det nye slagordet til Pluto TV som fra mandag av, vil sette i gang en større reklamekampanje for å øke kjennskapen til tjenesten. På Pluto TV kan man i dag se når det måtte passe 6.500 timer med underholdning i form av nyere filmer og serier. I tjenesten ligger det i dag et utvalg av filmklassikere, serier fra flere tiår, samt helt nye filmer, serier og underholdning fra hele verden.  Og nå også «Fangene på fortet».

- Vi har lett etter et eksklusivt tilbud i Norge, et flaggskip som kan sette Pluto TV på kartet. Så snakket vi med våre venner i Viaplay som sa de hadde en ny sesong av «Fangene på fortet» klar. Det syntes vi passet glimrende på Pluto TV, sier han.

«Fanget på fortet» ble presentert som en av programsatsingene til Viaplay i fjor høst, men dukket aldri opp Viaplays lineære TV-kanaler. Nå har det svenske mediekonsernet landet en avtale med Paramount der de betaler strømmeselskapet for å vise «Fangene på fortet» eksklusivt.

- Det er familieunderholdning også er det litt eventyraktig som passer vår profil og det synes Viaplay også. Det blir den største programlanseringen vår i Norden og første gang vi på PlutoTV har et så stort, lokalt format, sier Haahr.

Han gleder seg over alle deltagerne som skal være i programmet og som spenner over alt fra kjente influencere, TV-programleder og idrettsutøvere. ¨

- Tør du tippe seertallene på premieren?

- Nei, det vil jeg ikke. Men i tillegg til at vi forventer veldig mange seere så handler det også om å etablere Pluto TV som en godt kjent tjeneste i Norge også er vi superglade for alle de 48 kjendisene som er med i programmet også helt sikker vil skape masse engasjement utover i sesongen, sier Haahr.

Les også: Legger ned Viafree - lanserer ny strømmetjeneste med amerikansk TV-gigant

Premiereklare:

Julie Strømsvåg, Triana Iglesias og Jesper Haahr fra Pluto TV på gårsdagens pressestreff i forbindelse med at den gratis strømmetjenesten har sikret seg Fangene på fortet. Foto: Knut Kristian Hauger.

Tårer og oppkast

I tillegg er det også en ny programledertrio i Julie Strømsvåg, Triana Iglesias og Kjetil André Aamodt.

- Hvordan blir den nye sesongen av «Fangene på fortet», Julie Strømsvåg?

- Det blir boller og brus og mange rørende øyeblikk der deltagerne mestrer noe de absolutt ikke trodde de skulle klare. Det er et festprogram for hele familien, men det er også masse action og melkesyre. Vi kan avsløre at Norges beste brytere har slitt seg ut, og vi kan vel også røpe at et lag kjørte seg så hardt at de kastet opp, sier Julie Strømsvåg som i dag har sluttet i Viaplay for å jobbe med vintersporten i NRK.

En annen kjent Viaplay-profil er Triana Iglesias som var «Paradise Hotel»-ansiktet utad gjennom 15 sesonger over hele tolv år. Nå blir hun for første gang medprogramleder i «Fangene på fortet».

- Det er mange som imponerer veldig og har konkurranseinstinkt, og idrettsfolk har jo det generelt. Men jeg tror også at veldig mange som er i denne bransjen får et ekstremt konkurranseinstinkt, du skal ikke gi deg, for da hadde du ikke vært i denne bransjen, sier Iglesias.

Les også: Kjetil André Aamodt blir ny programleder på Fangene på fortet - tar over etter Bernt Hulsker

Samarbeider med Viaplay

Pluto TV startet opp samtidig som Viaplay la ned sin gratistjeneste Viafree og flere av seriene som «Paradise Hotel» og «Luksusfellen» ble flyttet over til Pluto TV. Viaplay håndterer også reklamesalget til Pluto TV i Norden.

- Vi har et salgssamarbeid og innholdssamarbeid med Viaplay, sier Haahr.  

De fleste av kanalene er bygget opp rundt innholdet til Paramount som eier TV-kanaler som MTV, Nickleodeon, Comedy Central, Paramount Pictures og det amerikanske nettverket CBS og totalt har tjenesten 70 millioner brukere.  Pluto TV er dermed gratistilbudet til Paramount som også er til stede i Norge og Norden med abonnementstjenesten Sky Showtime, som Paramount og Comcast står bak.

- Vil Pluto kjøpe inn egne TV-produksjoner på sikt?

- Vi kommer ikke til å bestille egenproduksjoner i det omfanget vi kjenner fra for eksempel Viaplay, Discovery og TV 2. Men vi samarbeider med litt mindre partnere og hvis deres innhold kan være eksklusivt på Pluto så vil se på det, men det vil ikke være kjernevirksomheten vår, sier han.

Kommer fra Discovery

Jesper Haahr har bakgrunn fra Discovery-systemet i Danmark der han var ansvarlig for sendeskjemaet til Discoverys TV-kanaler og han sier at det også i Pluto TV sitter folk og planlegger sendeskjemaet basert på innholdet tjenesten rår over.

- Det er ingen algoritmer, men programplanleggerne våre som setter sammen tilbudet på de ulike kanalene, sier han.

Men i motsetning til det «gamle» TV-markedet, er ikke sendeslottene like viktig. Premieren av «Fangene på fortet» er satt til klokken ni om morgenen og skal gå åtte mandager fremover.

- Er klokken 09 prime time på PlutoTV?

- Nei, men på en streamingtjeneste trenger man ikke planlegge å vise program på kvelden først. Vi legger det opp på dagen også kan folk se det når det passer dem, sier han.

Viaplay slipper fangene fri på gratis strømmetjeneste: - Skal sette Pluto TV på kartet