Amerikanske ViacomCBS og svenske Nordic Entertainment Group slår sammen krefter og lanserer Pluto TV i Sverige, Danmark og Norge i 2022. Tjenesten finnes allerede i 26 markeder, inkludert USA, Latin-Amerika og i flere europeiske land, og tilbyr innhold som «The Hills», «Awkward», «MTV Unplugged» og «Catfish».

I Norden vil tjenesten i tillegg romme favoritter fra Nent Group som «Paradise» og «Luksusfellen».

Tjenesten erstatter Viafree, som vil fases ut til neste år, og vil i likhet med den være reklamefinansiert og gratis å bruke.

- Det å bygge opp Pluto TV som verdensledende annonsestøttede strømme-TV -tjeneste er et avgjørende element i strømmestrategien vår. Vi er glade for å samarbeide med Nent Group om denne nye og utvidede versjonen av Pluto TV. Kombinasjonen av vårt globale innhold og Pluto TVs førsteklasses globale plattform med Nent Groups store annonsesalg og det sterke lokale innholdet fra Viafree, vil posisjonere Pluto TV som den ledende aktøren i det stadig voksende FAST/AVOD-markedet, uttaler Raffaele Annecchino, President og CEO i VCNI, i en pressemelding.

Nent Group vil få ansvaret for reklamesalget på den nye tjenesten.

- Vi er glade for å ha funnet en ny og sterkere vei videre for Viafree gjennom dette innovative partnerskapet, som skaper betydelig verdi for alle parter. Seerne kan nyte Viafrees mest elskede formater som en del av Pluto TVs brede FAST- og AVOD-tilbud, samtidig som vi kan tilby annonsører et enda mer attraktivt tilbud. Med dette tar vi et viktig skritt videre for å skjerpe fokuset vårt på vår raskt voksende, abonnementsbaserte strømmetjeneste Viaplay, som vi forventer at vil ha minst tolv millioner abonnenter i 2025, sier konsernsjef Anders Jensen i Nent Group.

Lanseringen av Pluto TV vil ikke påvirke ViacomCBS' andre strømmetjeneste, Paramount+, eller varslede SkyShowtime, som vil erstatte Paramount+ til neste år og inneholde TV-serier og filmer fra Sky, NBCUniversal, Universal Pictures, Showtime, Paramount Pictures, Nickelodeon, Peacock og Paramount+.