Flyrs byråpartnere om konkursen: - Virkelig trist

- Vi mister en veldig morsom og hyggelig kunde, sier rådgiver.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Knut Kristian Hauger

Mandag ble det kjent at Flyr ikke lyktes med å hente inn nok penger, og at styret måtte vurdere om det fantes alternativer for videre drift. Tirsdag kveld måtte styret erkjenne at det gjorde det ikke. Dermed er Flyr-eventyret over etter under to år i lufta.

- Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sier grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr i en pressemelding.

I meldingen skriver selskapet at Flyr har hatt gjentakende utfordringer med likviditet – som har medført at de har måtte gjøre nødvendige kortsiktige disposisjoner som har svekket selskapet langsiktig.

Les mer: Flyr går konkurs: - Dette er en trist dag

Fikk Flyr på vingene:

Andreas Ziener, Kai Holmberg og Marita Viken i Unfold har stått bak navnet og merkevaren til Flyr. Foto: Unfold

- Har vært fantastisk å jobbe med Flyr

Flyr ble etablert høsten 2020 og desember samme år var både navn og logo klart. Det er NoA-byrået Unfold som står bak merkevarearbeidet. Teknologi- og designbyrået har også levert digitale tjenester til Flyr.

Les mer: Flyr av gårde med Unfold: - Skreddersydd for digitale flater

Daglig leder Egil Stene-Johansen i Unfold kaller konkursen «virkelig triste nyheter».

- Først og fremst for Flyr og alle som jobber der, og ikke minst for alle reisende som vil gå glipp av Norges beste flyselskap i tiden fremover, sier han til Kampanje.

Unfold har jobbet med Flyr helt fra start. 

- I vår ende har vi jobbet mye og hardt for å hjelpe Flyr med å tilby bransjens enkleste og mest innovative reiseopplevelse. Det har vært fantastisk for oss i Unfold og NoA å få jobbe med våre venner i Flyr. Det har vært en spennende reise som har gitt oss mulighet til å levere nok et ende-til-ende startup-case der vi parallellt har bidratt til strategi, navn, merkevare og digital brukeropplevelse. Selv om selskapet ikke har klart å holde seg flytende i markedet, har teamet i Unfold likevel bevist at vår modell fungerer veldig effektivt til å bygge nye selskaper raskt, sier Stene-Johansen.

På reklameopptak:

Fra venstre: Hanna Veiby (Flyr), Christine Braathen (Flyr), Pål Wehus (Nosleep), Peer Bratlie (Flyr), Ida Louise Kristiansen (Flyr) og Aris Theophilakis (Nosleep). Foto: Flyr

- Vi er veldig lei oss

I mars 2022 gikk Flyr på lufta med sine første reklamefilmer. Disse var det Palmesus-byrået NosleeptillBrooklyn som stod bak. NosleeptillBrooklyn oppstod da eventbyrået Headliner og designbyrået Fundament slo seg sammen med strandfestivalen Palmesus for å starte et nytt markedsføringsbyrå.

Les mer: Flyr går på lufta med ny reklamekampanje og nytt byrå

Flyrs markedsavdeling oppdaget byrået gjennom et sponsorat av strandfestivalen Palmesus.

- Vi er veldig lei oss over at Norge mister en aktør som virkelig gikk mot strømmen og gjorde ting enkelt og kundevennlig i flybransjen - en modig og helnorsk utfordrer i en bransje med mye tåke og lurium, sier rådgiver og kreatør Aris Theophilakis.

Sammen med NosleeptillBrooklyn utviklet Flyr slagordet «Du som vet, flyr med Flyr».

- Vi er også lei oss for at vi mister en veldig morsom og hyggelig kunde, dette var en ung og moderne organisasjon med fantastiske folk - alle fra ledelse og ut til kabinansatte opplevde vi som genuine og et realt friskt pust. Vår bunnlinje er det ingen som gråter over på en dag som denne, selv ikke vår lett avstumpede økonomiansvarlig, våre tanker går til de ansatte i Flyr, fortsetter Theophilakis.

- Takk for turen - vi som visste, fløy med Flyr! avslutter han.

Flyrs byråpartnere om konkursen: - Virkelig trist