Flyselskapet Flyr vil onsdag morgen begjære oppbud. Styret i selskapet konkluderte tirsdag kveld med at det ikke finnes alternativer for videre drift.

- Alle Flyrs flygninger er innstilt, og billettsalget er stanset, skriver Flyr i en pressemelding tirsdag.

Mandag ble det kjent at Flyr ikke lyktes med å hente inn nok penger, og at styret måtte vurdere om det fantes alternativer for videre drift.

- Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sier grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr.

Les også: Flying start for nykommer i lufta: - Men kjennskapen til Flyr er fortsatt lav

I meldingen skriver selskapet at Flyr har hatt gjentakende utfordringer med likviditet – som har medført at de har måtte gjøre nødvendige kortsiktige disposisjoner som har svekket selskapet langsiktig.

I november i fjor gikk Flyr inn for en redningsplan som skulle sikre selskapet 700 millioner kroner i friske midler, men aksjekursen har ligget under det som var nødvendig for å kunne gjennomføre planen. Tirsdag ble det klart at det er kroken på døra.

- Den oppdaterte forretningsplanen har hatt til hensikt å redusere risiko ved at over 50 prosent av kapasiteten ville vært sikret, i form av charteroppdrag og utleie av fly og mannskap til andre, kombinert med noe mindre produksjon på eget rutenett og til de mest populære reisemålene, skriver selskapet.

Les også: Flyr på gå lufta med ny reklamekampanje og nytt byrå