Allente sikter mot 300.000 strømmekunder – Telenor og Viaplay vil selge seg ut av TV-selskapet

- Vi har diskutert våre langsiktige alternativer med vår medeier over tid, sier informasjonssjef i Telenor.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I år er det tre år siden Telenor og Viaplay slo sammen sine satellitt-TV-selskaper Canal Digital og Viasat, og Allente oppstod. Siden har Telenor og Viaplay eid 50 prosent av selskapet hver. Nå vil de begge ut av selskapet.

Det kom frem da Viaplay la frem sine resultater for fjerde kvartal tidligere denne måneden.

- Vi tror ikke vi er de beste langsiktige eierne av denne eiendelen og vi vil fortsette å diskutere alternativer med vår medeier Telenor, sa Viaplays finansdirektør Enrique Patrickson på den direktesendte resultatpresentasjonen.

Også Telenor ser etter en exit, får Kampanje opplyst i en e-post fra informasjonssjef David Fidjeland.

- Allente er en solid virksomhet som viser at de evner å levere gode resultater i en bransje som er preget av hyppig endring og utvikling. Samtidig er ikke Allente ansett som en del av Telenors kjernevirksomhet, og slik har det vært over flere år. Vi har derfor naturlig nok diskutert våre langsiktige alternativer med vår medeier over tid. Som med alle våre selskaper, gjør Telenor Group kontinuerlig strategiske vurderinger rundt strukturelle muligheter for å sikre langsiktig verdiskapning for aksjonærer, skriver han.

Verken Viaplay eller Telenor ønsker å kommentere saken ytterligere. Heller ikke Allente-ledelsen ønsker å kommentere eiernes uttalelser om et mulig salg.

Les også: Telenor og Nent slår sammen satellitt-tv-selskaper - skaper nordisk tv-gigant

 

Vi er i den privilegerte situasjonen at vi tilbyr en tjeneste som blir enda viktigere i usikre tider. Jonas Gustafsson , Allente

Har i dag 38.000 strømmekunder

Da sammenslåingen av de to selskapene Canal Digital og Viasat fant sted i mai i 2020, talte selskapet rundt 1,2 millioner kunder i hele Norden. Siden har pilene pekt nedover, men nå skal nedgangen ha flatet ut. Ved utgangen av 2022 hadde Allente 1,04 millioner kunder. De aller fleste av dem får TV via parabol, men selskapet har også lansert et helt nytt abonnementsprodukt kalt Allente Stream der man kan abonnere på en TV-pakke gjennom selskapets egen app.

Allente var først ute i det europeiske markedet med en såkalt operatør-streaming-«dongel» i partnerskap med Google. Denne «dongelen» kobles rett i TV-en og kommer med Allente-appen installert for kunder som vil droppe TV-boksen.

Allente Stream har i dag 38.000 kunder og kommer til å være «vekstmotoren» i Allente fremover. Målet er 300.000 strømmekunder innen fem år, forteller konsernsjefen.

- I 2022 påbegynte vi Allentes fornyelsesreise, og vi ser en tydelig effekt på utviklingen i kundebasen vår. Tilveksten innenfor nye forretningsområder har vært så sterkt at den i stor grad har demmet opp for den strukturelle nedgangen for vår parabol-TV-virksomhet, sier konsernsjef Jonas Gustafsson i en uttalelse sendt til Kampanje i forbindelse med Viaplays resultatfremleggelse.

Han forteller videre at den makroøkonomiske situasjonen krever solid kostnadskontroll, modige beslutninger, en tydelig strategi og en plan for tilvekst av Allente. 

- I Allente er vi fullt innstilte på å håndtere hvilken som helst situasjon vi måtte befinne oss i, akkurat som vi har gjort siden starten, med tanke på at vi ble grunnlaget i en pandemi og bygget selskapet på Teams. Vi er i den privilegerte situasjonen at vi tilbyr en tjeneste som blir enda viktigere i usikre tider, og vi kommer til å fortsette med det med stolthet og sterkt engasjement i hele 2023, sier Gustafsson.

Allente-sjefen:

Jonas Gustafsson er administrerende direktør i Allente i Norden. Foto: Knut Kristian Hauger.

Droppet «Bedre sammen»-slagord

Allente hadde en omsetning på 6,8 milliarder svenske kroner i 2022, helt på linje med året før. Driftsresultatet var på 779 millioner svenske kroner, opp 620 millioner svenske kroner.

Selskapet har i dag rundt 300 ansatte. Det foreligger verken planer om en betydelig vekst eller reduksjon i staben, ifølge kommunikasjonsdirektør Maja Wikman Ulrich.

- Vi har ikke gjennomført noen større kostnadstiltak, annet enn at vi er veldig nøye på hvilke kostnader vi har når det kommer til reiser og andre utgifter, sier hun.

I fjor sommer lanserte Allente sitt nye kommunikasjonskonsept - «Kongen av TV» - med hjelp av reklamebyrået Nord DDB. Dermed gikk de bort fra slagordet «Bedre sammen», som spilte på sammenslåingen av Canal Digital og Viasat.

- Vi opererer i et veldig konkurranseutsatt marked med mange aktører som snakker om de samme tingene, har ganske like tilbud og som ser ganske like ut. Vi, som en ny merkevare, trenger å få økt kjennskap. Selv om vi ligger ganske høyt allerede, så må flere vite hvem vi er, sa markedsdirektør Caroline Størmer-Nilsen til Kampanje den gangen.

Les mer: TV-distributør bytter ut reklamekonsept etter et drøyt år: - Nå er kundene kongen

Allente sikter mot 300.000 strømmekunder – Telenor og Viaplay vil selge seg ut av TV-selskapet