Het flørt mellom Sophie Elise og Isak sender Farmen-tallene til værs: - Gir TV 2 god reklame

Årets «Farmen»-sesong og romanseryktene på gården treffer både seerne og mediene. Totalt har programmet fått over 750 medieomtaler så langt.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger

Siden starten av årets «Farmen kjendis», har romanseryktene florert rundt de to deltagerne Sophie Elise Isachsen (27) og Isak Dreyer (28). Isachsen og Dreyer har blant annet blitt filmet arm i arm og i samme seng – noe som har gjort dem til en av sesongens store snakkiser, selv om forholdet ikke har blitt bekreftet av de to flørtepusene.

Romanseryktene har ikke lagt noen demper på seertallene, noe TV 2 nyter godt av i årets sesong.

- At et norskprodusert realityprogram har over 800.000 seere tre ganger i uka er rett og slett fantastisk. Det er lov å håpe på sånne tall, men det er absolutt ikke noe vi tar for gitt, sier underholdningssjefen i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Kampanje.

Sist søndag ble ukesfinalen sett av 733.000 seere og ser en på snittet så langt i sesongen har årets «Farmen kjendis» et snitt på 802.000 seere (TSR). Det er sterke tall i TV-markedet der den lineære seingen falt med 23 prosent i januar i år eller utrolige 35 minutter om en tar med nett-TV-seingen.

Les også: TV-seingen stuper før OL - kan bli tidenes minst sette vinterleker på lineær-TV

Farmen Kjendis-tallene på vei oppover

Her kan du se utviklingen i seertall på «Farmen Kjendis» de siste årene. Alle tall fra Kantar Media.

 • 1.023.000
  2018
 • 760.000
  2019
 • 690.000
  2020
 • 827.000
  2021
 • 802.000
  2022

Reklamekjøper imponert over seertallene

Like fullt er årets «Farmen kjendis» opp og lukter på fjorårets tall som på samme tid lå på 810.000 seere. Tallene er samtidig vesentlig bedre enn «Farmen kjendis» i 2019 og 2020.

- Det er vel rimelig klart at «Farmen»-konseptet fortsatt leverer svært godt for TV 2, både i den vanlige versjonen og kjendisversjonen. At de faktisk ligger over snittet fra 2019 og 2020, samt likt med 2021, er rett og slett imponerende. Programmet blir nok ikke fjernet fra sendeskjemaet med det første det her, sier TV-sjefen i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, som plasserer store summer i TV-reklame på vegne av noen av landets største annonsører.

Han mener TV 2 denne gangen har truffet veldig med valget av deltagere som foruten de to nevnte, blant annet består av Heine Totland, Dorthe Skappel, Vebjørn Selbekk og Niklas Baarli. 

- Jeg opplever at deltakerne får masse oppmerksomhet og det skaper nysgjerrighet og interesse blant seere, noen som igjen gir TV 2 god reklame for programmet, sier Wiberg.

Les også: Fjerner programledere fra Farmen-dekning: - Mer utfordrende enn vi hadde forutsett

- Fenger de unge:

Sjefredaktør i Se og Hør slo opp romansen med de to Farmen Kjendisen-deltagerne på forsiden. – Med romansen mellom Sophie Elise og Isak så fanger serien også de unges interesse, sier Ulf Andrè Andersen.

Tok Sophie Elise og Isak «på fersken»

Sjefredaktør i Se og Hør, Ulf Andrè Andersen, er en av dem som har skrevet mye om de to turtelduene Sophie Elise og Isak den siste tiden og den erfarne kjendisredaktøren har gått lengst i slå fast forholdet mellom de to deltakerne i konkurranse med Dagbladet, VG og TV 2 selv. I sin print- og nettutgave i januar i år, kunne kjendisbladet trykke et bilde av de to «Farmen kjendis»-deltagerne arm i arm på forsiden med tittelen «Tatt på fersken». Andersen mener romansen på gården Bøensætre i Aremark kommune i Viken mellom Sophie og Isak har vært en driver for de gode seertallene i årets sesong.

- Det er helt klart, hver gang noen finner kjærligheten på «Farmen», så øker det seertallene og det blir det mer spenning av, sier Andersen til Kampanje.

Det er ikke første gang det oppstår varme følelser inne på «Farmen» og de fleste husker nok romansen mellom tidligere supermodell Vendela Kirsebom og realitykjendis Petter Pilgaard i i 2017. Andersen mener årets romanse skiller seg litt ut.

- I 2017 så trodde ikke folk helt på det og mange trodde det var regissert av TV 2. Det var også færre drypp i programmet den gangen. Det var tydelig at Vendela og Petter fant tonen, men det var ikke noen romanse i luften. I år derimot har det vært mer flørting, sier Andersen.

- Er Sophie Elise og Isak en større sak enn Vendela og Petter?

- Troverdigheten denne gangen er større. Nå ser folk at det skjer og at det ikke er utenkelig, og de treffer også litt ulikt i befolkningen. De er veldig stor interesse rundt de to. Sophie Elise er stor blant de unge og Isak Dreyer vant «Norge tøffeste» på NRK så målgruppen deres er yngre enn Vendela og Petter, sier han.

- Merker Se og Hør noe på lesertallene?

- Vi hadde rekordtrafikk på denne saken da vi tok de på fersken, sier han.

Bakgrunnen for Se og Hør-oppslaget er altså historien om vårens heteste par. Før hun gikk inn på «Farmen»-gården var Sophie Elise i et forhold med Kasper Kristoffersen, som vist på TV 2-serien «Bloggerne». Kort tid etter at produksjonen ble avsluttet ble det kjent at de to hadde gått hver til sitt og inne på «Farmen Kjendis» forteller Sophie Elise at hun nå har fått følelser for Isak. I slutten av januar ble altså Sophie Elise og Isak fotografert av Se og Hør og de to figurerer også i hverandres sosiale medier-kontoer.

- Arrangerte Se og Hør det møtet mellom Sophie Elise og Isak?

- Vi hadde både levende bilder og stillbilder av de to på gaten, men hvordan vi fikk det til kan jeg ikke fortelle, sier Andersen.

- Blir det flere Se og Hør-oppslag om Sophie Elise og Isak?

- Jeg kan ikke kommentere saker som ikke har stått på trykk, men jeg vil ikke utelukke  det, sier han.

Fornøyd med deltagerne:

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2. - Vi har i år en fantastisk cast som virkelig har levert fra dag én.

Har fått over 750 medieomtaler

TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen mener deltagerne i årets sesong har vært spesielt sterke.

- Vi har i år en fantastisk cast som virkelig har levert fra dag én. Seerne er engasjerte, og mediene ser ut til å elske årets sesong. Vi har registrert over 750 medieomtaler av «Farmen kjendis» så langt i år. Det sier ikke rent lite. Så ja, vi er jublende glade i TV 2. Det at publikum blir så engasjerte i deltakerne er den største suksessfaktoren tror jeg, sier hun.

- Romansen mellom Sophie Elise og Isak, når noe slikt skjer i et program som «Farmen kjendis», er det bare en drøm som blir virkelighet for dere som TV-kanal?

- Det vil alltid være ulike bærende historier i de forskjellige sesongene som engasjerer. Det at det oppstår følelser mellom deltakere i realityformater skjer jo ofte, men det er ikke noe vi kan planlegge eller forutse. Når det skjer, så blir det selvsagt en av flere viktige historiefortellinger. Men så er det heldigvis mye mer enn dette som gjør at seerne og mediene engasjerer seg, sier Haldorsen.

- Er dette det største som har skjedd siden Vendela og Petter i «Farmen kjendis»-sammenheng?

- Vi er ydmyke og glade og takker Strix og deltakerne og interne krefter i TV 2 for at vi nok engang treffer så godt med innholdet vårt, sier Haldorsen.

Het flørt mellom Sophie Elise og Isak sender Farmen-tallene til værs: - Gir TV 2 god reklame