Discovery setter nye strømmerekorder – Beijing-tallene knuser allerede Pyeongchang

- Vi har fått en veldig god start på disse olympiske lekene, sier norgessjefen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det internasjonale mediekonsernet Discovery har investert tungt i sine OL-rettigheter, og det har selskapet gjort mye med tanke på å flytte TV-seerne over på sin digitale strømmetjeneste Discovery+. TVNorge- og Eurosport-eieren er med vinterlekene i Beijing inne i sitt tredje OL-arrangement og dermed også sitt andre vinter-OL. Det første var i Pyeongchang i 2018.

Men allerede etter bare fire dager av årets OL, har Discovery gått forbi Pyeongchang hva gjelder antall seere på strømmetjenesten Discovery+. I en melding fra det amerikanske mediekonsernet heter det at så langt er det konsumert nesten 750 milliarder minutter på strømmetjenesten til Discovery og det er 18 ganger mer enn det som var tilfelle i Pyeongchang om en legger den samme tidsperioden til grunn.

Under årets OL har i tillegg åtte ganger så mange seere strømmet lekene som for fire år siden, og antallet nye og betalende strømmeabonnenter er etter bare en uke allerede større enn det selskapet trakk til seg etter hele to fulle uker i Pyeongchang i 2018. Discovery ønsker ikke å oppgi abonnementstall i de respektive markedene.

- Vi har fått en veldig god start på dette OL’et. Helgens seertall er oppe og nikker på millionen, og vi opplever veldig stor etterspørsel på Discovery+. Vi ser også at seingen generelt i Europa holder seg veldig godt mot OL for fire år siden, sier landssjefen i Discovery i Norge, Espen Skoland, til Kampanje.

Discovery opplyser heller ikke om hvor mange abonnenter selskapet har i Norge, men ifølge Kantar har både TV 2, Discovery og Viaplay vært blant de strømmetjenestene som har vokst mest den siste tiden. TV 2 nærmer seg nå 600.000 abonnenter, men også Discovery har fått fart på strømmesalget og skal etter det Kampanje kjenner til nå nærme seg 400.000 kunder mye på grunn av et svært godt salg under OL i fjor i Tokyo og nå er TV-gigante i gang med et nytt OL. 

Les også:  Gigantfusjon vil gi Discovery over 100 millioner strømmekunder – men TVNorge-sjefen sliter med reklamesalget

Fornøyd med OL-uka:

Norgessjefen til Discovery, Espen Skoland, er fornøyd med den første uken av vinterlekene i Bejing.

- OL har en sterk posisjon

Som Kampanje skrev tidligere i dag var det også svært gode seertall denne helgen for norske Discovery. På det meste fulgte 900.000 nordmenn med på kvinnenes jaktstart i helgen, og i snitt var det 780.000 som så på jaktstarten der Marte Olsbu Røiseland sikret sitt tredje OL-gull i Beijing. Herrenes jaktstart ble også sett godt av norske TV-seere. I snitt fulgte 736.000 nordmenn medaljejakten til Bø-brødrene. Begge skiskytterøvelsene var de mest sette sendingene til Discovery i helgen . 

-  De norske skiskytterne har fått en fantastisk start på OL. Dette reflekteres også i seertallene. Men også langrennsstafettene og lørdagens hoppgull ga gode seertall. Under flere av øvelsene så vi at nesten ni av ti TV-seere valgte å følge OL. Det viser hvor sterk posisjon vintersport og spesielt OL har blant den norske befolkningen, sier Espen Skoland.

Ifølge Discovery var det fem øvelser som hadde over en halv million norske TV-seere i snitt og det er skiskyting (jaktstart for kvinner og menn), skiskyting sprint og de to langerennstafettene og det kommer godt med når Discovery skal innfri sine egne målsetninger.

Les også: Reklamekjøpere tviler på Discoverys nye OL-mål: - Tror ikke helt på at de skal klare det

Discovery-sjef trekker frem Norge

Discovery-konsernet trekker også frem at den lineære seingen holder seg oppe, til tross for et kraftig fall i seeing lineært i alle markeder generelt sett.  Discovery trekker særlig frem utviklingen og konsumet på det nordiske TV-markedet, og viser til det selskapet kaller stjerneresultater med markedsandeler på 87 prosent i Norge, 83 prosent i Sverige og 71 prosent i Finland.

- OL har hatt en sterk start på alle plattformene våre og med Discovery+ i førersete og dette understreker også kraften og verdien av å integrere sport i vår underholdningstjeneste på nett. I tillegg til å tiltrekke seg et betydelig antall nye strømmeabonnenter. I løpet av denne første uken har mer enn en tredjedel av OL-abonnentene på Discovery+ også konsumert annet underholdningstilbud på plattformen noe som gir bedre og mer verdi, sier Discovery-toppen, Jean-Briac Perrette.

Discovery har rettighetene til OL i Bejing I 2022 i hele 50 europeiske markeder, men nå har nå kun ett OL igjen fra sin investering på 1,3 milliarder euro, eller rundt 13 milliarder norske kroner for totalt fire OL-mesterskap. 

Discovery setter nye strømmerekorder – Beijing-tallene knuser allerede Pyeongchang