Reklamekjøpere tviler på Discoverys nye OL-mål: - Tror ikke helt på at de skal klare det

Har satt seg som mål å vokse med 30 prosent i markedsandel.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Torsdag presenterte Discovery programmene for våren 2022. Kjente programmer som «71 grader nord», «Neste sommer» og «Alle mot alle» sto på menyen. I tillegg ble det presentert nye konsepter som datingprogrammet «Love IRL» og dramaserien «Alt du elsker». Og naturligvis ble det en god del OL-prat. Med disse satsingene uttalte TVNorge-sjef og sjef for Discoverys norgeskontorer, Espen Skoland, at han håpet på en vekst på hele 30 prosent i 2022.

- Vi har ikke lykkes like godt lineært. Den trenden skal vi snu. Det er derfor vi har satt en ambisjon om å vokse med 30 prosent på TVNorge neste år, og vi starter med 20 timer vinter-OL på TVNorge hver dag fra 4. februar, så følger vi på med flere store norske premierer utover året, har Skoland sagt til Kampanje ved en tidligere anledning.

30 prosent vekst mener TV-sjef i OMD, Ulrikke Ohrvik, og TV-sjef i Carat, Morten Wiberg, er i overkant ambisiøst.

- Jeg synes det er et hårete mål. Det hadde vært utrolig bra om de klarte å styrke hovedkanalen til å bli en god dekningsbygger igjen. Men med et marked som går ned rundt 20 prosent, så synes jeg det er hårete, sier Ohrvik.

- Jeg er i tvil om de kommer dit. Det er et vel ambisiøst mål. Hadde han sagt nærmere ti prosent, så ja. Det klart at OL-dagene vil gi dem et voldsomt løft, men jeg tror ikke helt på at de skal klare det, sier Wiberg.

- Så det er et vel hårete mål?

- Ja. Det er ganske langhåret, svarer Wiberg.

Les også: Gigantfusjon vil gi Discovery over 100 millioner strømmekunder – men TVNorge-sjefen sliter med reklamesalget

Det hadde vært utrolig bra om de klarte å styrke hovedkanalen til å bli en god dekningsbygger igjen. Ulrikke Ohrvik, OMD

- OL er bare 16 av 365 dager

Det er ingen tvil om at det er de olympiske lekene i Beijing i februar 2022 som skal være Discoverys høydepunkt neste år. Da lekene fant sted i Sør-Korea for snart fire år siden satte Discovery rekorder.

- Vi håper jo at vi skal klare å kopiere suksessen fra Pyeongchang. Den gangen hadde vi seerandeler på 90 prosent på enkelte øvelser. Det er helt unikt, og andelene ble lagt merke til langt utenfor landets grenser. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan for å lage gode sendinger, så håper vi at de sportslige resultatene blir like gode som for fire år siden, har Skoland uttalt.

Ohrvik og Wiberg er ikke i tvil om at OL blir viktig, men minner om at det ikke dekker mye av året totalt.

- Jeg tenker at det er mye bra innhold som kan gi en god vår. Naturlig var det mye fokus på OL, men det er tross alt bare to og en halv uke, så det må mer krutt til for å nå målet om 30 prosent seerandel på hovedkanalen TVNorge, sier Ohrvik og fortsetter:

- Forhåpentligvis kan de klare å dra med seg seere fra OL og over til de andre programmene kanalen har å tilby. Det er jo et stort engasjement for vinteridrett i Norge og forhåpentligvis gjør nordmennene det bra. Det er litt spesielle tider som øvelsene går på, så sånn sett er det litt uheldig. Man får bare håpe at nordmenn slår til og at det norske folk tuner inn til alle døgnets tider, sier hun.

Hun får støtte av Wiberg, som mener Discovery må planlegge OL-sendingene godt for å dra med seg seerne videre.

- Det blir viktig, selvfølgelig. Det er også et vindu for å promotere alt annet de skal vise i etterkant av OL. OL blir en salgs premium-sending som hele Norge følger, og de skal vise omtrent alt på TVNorge. Men det er bare 16 av 365 dager, og det er mange andre dager som skal fylles. Her blir det viktig med god planlegging, sier Wiberg.

Les mer: Line Andersen gjør TV-comeback og lover kritisk journalistikk under Beijing-OL: - Skal ikke gå med skylapper

Usikker på nytt datingprogram

TV-sjefene mener imidlertid at menyen som Discovery presenterte virker solid.

- De kjente konseptene fortsetter jo. «71 grader nord» kommer i nytt format og det vil alltid levere bra. Også er det Ronny Brede Aase sitt matprogram fra Toscana som kan være spennende. Mat er i vinden, og kjendiser som lager mat kan bli populært både lineært og digitalt, sier Wiberg.

Les også: Discovery tar lærdom av OL-kritikken: - Målet er å nå ut til så mange som mulig

Han er imidlertid mer usikker på kanalens nyeste datingkonsept.

- Datingprogrammet til Tuva Fellmann og Solveig Kloppen er jeg usikker på. Det er ikke programmet som skal løfte TVNorge eller Discovery. Men de fortsetter jo med en del av de kjente programmene som «Neste sommer» og  «Helt perfekt» som har en bra fanskare. Også har «Kongen befaler» en bra cast, sier Wiberg som mener at dette er programmer som står seg bra på flere plattformer.

Bransjekollega Ohrvik mener datingprogrammet er avhengig av gode deltakere for å kunne leve godt.

- Det blir spennende å se hvordan den helt nye datingserien til Tuva Fellmann og Solveig Kloppen, «Love IRL», slår an. Det er noe som kan gå begge veier. «Love Island» var ikke noe stor suksess for TV3 for eksempel, så det avhenger mye av hvilke deltakere som er med og hvilket engasjementet man klarer å skape rundt konseptet, sier hun.

Ellers ser hun frem til Discoverys dramasatsing:

- Jeg synes dramaserien («Alt du elsker», journ.anm.) så spennende ut. Drama er i vinden for tiden,  og det kostbar satsing, så det er spennende. Ellers satser de videre på humor og de faste tingene de har gjort seg kjent for. Det er mange av de samme konseptene som kommer. 

Les også: Discovery-drama om høyreekstremisme pløyer ny mark: - Tror mange vil kjenne seg igjen

Se intervju med Solveig Kloppen og Tuva Fellmann her:

Reklamekjøpere tviler på Discoverys nye OL-mål: - Tror ikke helt på at de skal klare det