Tror TV 2 fortsetter med Senkveld - disse kan erstatte Stian Blipp

- Erik Solbakken er planke, mener Mads Hansen.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen og Dag Robert Jerijervi

Fredagskvelden blir ikke den samme for omtrent 400.000 nordmenn når Stian Blipp gir seg som programleder for «Senkveld» etter nesten tre år. Tidligere i februar kunngjorde Blipp overraskende at han forsvinner fra skjermen for å fokusere mer på egne sceneshow. Dermed må TV 2 ut og jakte en ny makker til Helene Olafsen, dersom programmet skal gå på lufta også til høsten.

Dagens duo tok over TV 2s fredagsflaggskip etter Thomas Numme og Harald Rønneberg i 2018, og selv om TV 2 ikke vil si noe om programmets fremtid nå, tror TV-sjef Glenn Engebretsen i mediebyråkonsernet GroupM at alt ligger til rette for at «Senkveld» lever videre.

- Dette er et program som TV 2 helt sikkert satser videre på, og finner en god erstatter for Stian Blipp, sier han til Kampanje.

Da Blipp og Olafsen tok over programmet i 2018, samlet de nesten 600.000 seere. I fjor høst hadde programmet et snitt på 375.000 seere, og selv om seertallet har falt de siste årene, gjør programmet fortsatt en viktig jobb for TV 2, mener Engebretsen.

- Det er en forholdsvis sen sending og det er fredag med sterk konkurranse fra NRK. Så det er ganske gode tall.

Han minner om at programmet tidligere har vist at det tåler et programlederbytte.

- Det ble litt fornyelse i dette etter at Thomas og Harald sluttet, så de har vist at de har klart å gjøre endringer med suksess. Det er vel ikke umulig at Helen fortsetter og Stian går, sier han.

Peker på fersk TV 2-kollega

Hvem som kan erstatte Stian Blipp, er fortsatt et åpent spørsmål, men etter å ha snakket med en rekke ansatte i den norske TV-produksjonsbransjen, danner seg en raskt en liste over noen aktuelle kandidater. Flere peker på Niklas Baarli som i dag er reporter i «God kveld Norge» og anses av flere som et stort programledertalent.

En annen favoritt er VGTV-profil Mads Hansen som allerede har knyttet seg til TV 2 gjennom programlederjobben i «Farmen» med stort hell og suksess.

Hansen selv er overrasket over å bli nevnt.

- Jeg er veldig happy med det jeg har nå med «Farmen» og VGTV, så samma hva det er, så skal det noe helt spesielt til for å rokke ved det, sier han til Kampanje.

- Det holder med én stor programlederjobb i TV 2?

- Ingen hadde vært tjent med samme programleder i «Farmen» og på «Senkveld», verken jeg, TV 2 eller seerne.

Hansen lanserer i stedet en annen fersk TV 2-profil som et hett tips til Senkveld-jobben.

- Et favorittnavn som er planke er Erik Solbakken. Han sluttet jo i «Topp tre»-podkasten med meg for å jakte den «Senkveld»-jobben, så jeg regner med at han er i veldig angrepsposisjon nå, sier Mads Hansen lurt.

Har koblinger til Senkveld-produsent

Og tidligere NRK-profil Erik Solbakken er også blant navnene som trekkes frem av kilder Kampanje har snakket med. Mange kjenner han som programleder for «Karl Johan» på NRK, men nå leder han «Lystløgner» på TV 2, i tillegg til å jobbe i sitt eget, nystartede TV-produksjonsselskap Montreux Film & Fjernsyn.

Solbakken skal etter det Kampanje kjenner til ha en veldig god relasjon til tidligere TV 2-direktør Trond Kvernstrøm som i dag jobber i reklame- og TV-produksjonsselskapet The Oslo Company, selskapet som produserer «Senkveld» for TV 2.

The Oslo Company eier i tillegg 20 prosent av Solbakkens nye selskap.

Men om han er aktuell for jobben eller ikke, vil han ikke kommentere overfor Kampanje.

- I motsetning til Mads Hansen og andre fulltidssynsere har jeg mer enn nok med å orkestrere en underholdende og smittevernskorrekt vinterferie for min egen famile. Er derfor svært utilgjengelig for en kommentar, skriver Solbakken i en tekstmelding til Kampanje.

- Har ikke tenkt så mye over dette

Andre navn som trekkes frem er «Farmen»-deltager og komiker Terje Sporsem og Nils Ingar Aadne.

Aadne har tidligere vunnet Komiprisen for årets gjennombrudd, medvirket i flere TV 2-programmer og vært «sidekick» til Thomas og Harald i Senkveld i flere sesonger.

- Så hyggelig da, at noen har nevnt meg. Det setter jeg selvfølgelig stor pris på. Utover det fokuserer jeg først og fremst på egne prosjekter og har ikke tenkt så mye over dette, sier Aadne til Kampanje.

- Hadde du takket ja?

- Jeg går sjelden og tenker gjennom hva om den og den slutter i det og det programmet. Skulle spørsmålet likevel komme måtte jeg selvfølgelig ta en vurdering, sier Aadne.

«Senkveld» har som kjent tidligere vært ledet av to menn, og det er ingen grunn til at TV 2 ikke kan velge en kvinnelig makker til Helene Olafsen. Her sitter navnene lengre inne, men enkelte kilder mener TV 2 må finne en eventuell ny «Senkveld»-programleder hos konkurrenten NRK, slik TV 2 en gang hentet Ida Fladen over til sin kanal.

Da seiler en profil som Selda Ekiz opp som en aktuell kandidat. Den tidligere «Newton»-programlederen leder i dag «Alle mot 1» på NRK1 og gjorde seg nylig også bemerket som skuespiller i «Norsk-ish» på samme kanal.

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 ønsker ikke å stille til et intervju til denne saken.

- Vi elsker Stian, og han har gjort en fantastisk innsats for TV 2 i mange år. Han er en av våre viktige profiler, og vi håper å komme tilbake med mer Stian på TV 2 en gang i fremtiden, skriver hun i en tekstmelding til Kampanje.

Les også: Bruker 800 millioner på norsk innhold - dette skal TV 2s underholdningssjef kjøpe mer og mindre av 

Tror TV 2 fortsetter med Senkveld - disse kan erstatte Stian Blipp